Dobrý chcem sa opytat ci mozem byt tehotná priateľ sa domna urobil a hneď po hodine som si zobrala tabletku po je mi niejako zle ked jem a stale spinim svoje dni som mala naposledy 9 júla a 15 mi skončili a pouziti tabletky som 24 jula začala slabšie krvácať a do teraz stale slabšie krvácam tak sa bojim co to moze byt poraďte mi :(
Tabletka po
radsej sa chranit vopred a nie potom toto riesit
A kde su tie tvoje studie? Tiez som nijake nenasla
Joleen kde su studie?? ja som nic takeho nenasiel. Kazdy liek ktory je dostupny musi prejst dlhodobymi studiami (desiatky rokov).. to ze si neikto povie su tam hormony a preto to musi byt nezdrave, este neznamena ze si s tym telo nevie poradit a ze to nema nejake citelne dlhodobe vedlajsie ucinky...
logicky ked zjes tu "tabletku po" to je ako keby si zjedla cely blister hak na mesiac este aj s tym blistrom :-D
takže je logické že máš rozhádzané hormony, kazda moja kamoška ktorá tu tabletku použila mali rovnake problemy, to je tak ked clovek da na tu tabletku 20 euro ci kolko stojí, miesto toho aby si za tu cenu kupil niekolko balíkov kondomov, alebo za 20 e 2 balenia pharmatex..
alebo dal si napisat hak taka lacna je co za 20 euro by si mala na 6 mesiacov... takze nad ludmi ktorí pouzivaju tabletku "PO" mi zastáva rozum... kedze logicky uvazujem a rátam s tým že bude sex, tak sa chránim... jedine menej inteligentné ktoré v krčme sa zoznamia s nejakým a idu s nim na polnej ceste... ale guma sa da kupit aj na benzinke asi...ked uz... a o pohlavne prenosnych chorobach ani nejdem písať..
Ak by sa porovnávali účinky dlhodobého užívania HAK a fajčenia - nepoznám vo svojom okolí človeka, ktorý by prestal fajčiť po pár mesiacoch/rokoch kvôli akútnym zdravotným problémom spôsobených fajčením. Báb, ktoré praštili s HAK, poznám dosť, vrátane seba. Tabletka po obsahuje rádovo viac hormónov ako bežná tabletka HAK (moja gynekologička napríklad na takýto účel predávala 8 obyčajných tabletiek so stredným obsahom hormónov; myslím, že sa jej to celkom oplatilo) a rozhádže telo na pár dní, týždňov, mesiacov alebo navždy. Ak by človek vyfajčil za deň pár kartónov cigariet, viem si predstaviť podobný efekt (možno aj ten antikoncepčný).
Ovecka : chlapce a ty si myslis ze tbl PO je v poriadku brat a nenarobi skody? Mylis sa!
Joleen a preco by to s tym malo mat nieco spolocne? ja som len reagoval na to ze ako strasne skodliva ta tabletka udajne je pritom je to nezmysel... ta skodlivost je uplne minimalna a pri par-nasobnom pouziti nepozorovatelna...
A co ma fajcenie s temou spoločné? Nič!
Joleen pretoze tabletka po nema ziadne vazne zdravotne nasledky pritom fajcenie rapidne zvysuje pravdepodobnost srcovocievnych chorob a rakoviny pluc ktora je neliecitelna, znizuje pocet spermii a to je len par priznakov, navyse sposobuje velmi silnu zavislost... tieto dve veci sa nedaju porovnavat
Ja ti len poviem jedno si velmi nezodpovedna! Chod ku lekarovi alebo aj na pohotovosť! Ps: tbl po reaguje u kazdej inak