Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

absolventi škol (VS) - co dalej? Ako sa vyrovnavate s neuspechom najst pracu?

Príspevok v téme: absolventi škol (VS) - co dalej? Ako sa vyrovnavate s neuspechom najst pracu?
Chiglosss

Ahojte,

chcela by som sa opytat, ti, ktori ste ukoncili VS a ste (cerstvi) absolventi, ako znasate situaciu, ak si neviete najst pracu v odbore?

Pretože ja po mesiaci doma sa začínam cítiť zle z nezamestnanosti.

Kedy (po akej dobe) je najvhodnejši čas hľadať si pracu aj mimo odboru?

Ako sa povzniesť nad to, že sa mi už mesiac nedari zamestnať vo svojom odbore, ani v niečom potobnom mojho odboru?

.......... Inak, osobne si myslím, že je nepekné od ľudí, firiem, (aj súkromných osob), ktorí ponúkajú prácu a nenapíšu Vám, že už nemajú záujem, a podobne ...

dakujem za vaše odpovede

Matyo4

Ja som si po VŠ (technika) našiel prácu v odbore až po roku, 230 km od bydliska, už tam nepracujem. Končil som v r. 2011, vtedy bolo veľmi málo ponúk pre absolventov, problém bol vôbec sa niekam dostať na pohovor. Hlavne, že takmer všetky firmy plačú ako je málo technikov, ale robotu vám aj tak nechcú dať, tak o čom to je potom?

EURO2016 plus TDF

tu treba povedat na rovinu nazor..absolvent vyjde s VS.a hned si mysli ze je frajer..pride realita a zisti ze zivot je tvrdy..ziadne auto ziadne 1000euro ziaden firemny mobil.ja osobne si zarabam remeslom omnoho viac penazi...ja osobne by som velmi tazko znasal kebyze mam titul a makam niekde fabrike.SAGAN uz bojuje a myslim ze toto je najdolezitejsie pre tento den.POMEEE SAGI!

Leala

ja som prišla po škole na to, že mi je v podstate zbytočná. Kamarátka za ten čas čo ja som študovala pracovala. nabrala množstvo skúseností a teraz má lepšiu pozíciu ako ja. Pretože má roky praxe.

0vecka

Chiglosss ja som zacal hladat pracu asi 6 mesiacov pred koncom studia...

inak v akom meste hladas? a co si vystudoval?

misenkaaa

ahoj som na tom rovnako ale najviac na tom vsetko ma stve fakt ze mladez bez praxe chcu vsetci iba na dohodu za 140 euro alebo ta nevezmu vobec.. jediny kto dava normalne pracovne zmluvy su automobilky a vyrobne podniky a taku pracu zase nie kazdy zvladne ja osobne som v automobilke vydrzala pol roka a zacala som mat problemy s chrbticou z tej prace v stoji.. uprimne obdivujem ludi co tam robia roky rokuce... najst si na Slovensku dobru pracu je nadludsky vykon....

Hrac+

A aky mas vystudovany odbor? to je celkom dolezite...

Ja s priatelkou sme nemali problem najst pracu hned medzi statniciami a promociami zo strojaskych odborov.