Kolegova žena je teraz na materskej a úplne zlenivela. Kolega často po práci uteká nakúpiť, vybavovať veci, dokonca už bol nútený zopár krát brať voľno lebo musel s malým ísť k doktorovi. Už sa z neho začíname smiať, že či je na materskej on. Fakt je to skvelý človek, pracant, obetavý, snaží sa rodinu zabezpečiť na maximum. Dokonca platí nejakú opatrovateľku dva x do týždna na tri hodiny, aby si jeho manželka mohla úplne oddýchnuť od všetkého. Ona vraj vtedy ide do mesta na kávu s kamoškami a klábosí. Keď má ale skočiť na nákup niečo uvariť tak nič moc. Auto má k dispozícii, obchody blízko aj na cestu peši. Doma vraj urobí len ten nutný základ dačo upratať, občas navarí. Teraz kolega prišiel s tým, že by chcela ďalšie dieťa. Jeho syn má teraz 2,5 roka. Má 35 a vravíme mu nech neblázni lebo ho pri takomto tempe v 40ke čaká infarkt. Čo si myslíte o takejto žene je to normálne, aby takto zlenivela? Zjavne keď chce ďalšie dieťa tak jej to vyhovuje.
Lenivá žena - materská
Emily opat ja by som to decko dal po 2 mesiacoch na flasku a mala by si pokoj ... tych par vyhod ktore plynu z dlheho kojenia nestoji za to aby sisi nicila zdravie
no tym dalsim deckom si to chce len poistit, neni mu co zavidiet veru
neviem111
Ano vsimla som si.Ale ak sa cita poriadne,tak to tam mam 2x a druhy krat s i.
Fakt je smiesne riesit gramatiku ked clovek neumyselne napise nejaku chybu.
Viem ze to neni rypanie od teba
messje - chlapi tam mas s y (len odpovedam, nerypem)
Emily
Ak si tym myslela mna,neviem o akej gramatike pises.Ja pisem z mobilu a niekedy slovicko preskoci.
Co sa tyka pripadu ako ty...ano,omluvam sa ak sa ta to dotklo.Ste vynimky co to maju tazke ale je to skutocne malo.Ja som skor myslela tu vacsinu,ktora chodi po tych kavickach a nic nestíha.
Toto vidiet dost casto ze zeny na materskej zleniveju. Odvyknu su pracovat, vela z nich ztucnie a zleniveje.
Mam to podobne doma. Zena na materskej. Vstavam skor ako ona, chodievam spat neskor ako ona. Nakupim. Prakticky nevari, alebo minimalne, zvacsa ja. Ak ju aj o nieco poziadam, aby navarila, v polovici pripadov zabudne. Dieta mame celkom pohodove. Vacsinu casu presedi na Facebooku ci ModromKonovi. Kojit sa jej nechcelo, tak ho po tyzdni odstavila, nech si zvyka. Miesto varenia mu radsej urobi krupicovu kasu, alebo este lepsie - da mu nejaku "cerealnu" kaizerku. Doma neupratane. Este ze perie /obcas musim vyvesit/. Smeti nevyniesla ani raz, ale prestavby bytu by planovala kazdy den. Ked jej clovek nieco povie s cim nesuhlasi, tak sa zoberie a utecie, alebo oduje sa ako mech vody. Porovnava sa s kamaratkami a kazdej zavidi nieco ine. Ten isiel na dovolenku, tamti maju hento. Riady robi obcas, vacsinou ja - ked dojdem z prace. Riady su tam casto od obeda. Rady by cestovala a posunula sa niekde, avsak druhy aby za nu vsetko vybavil. Pri sexe je jak zombie, ma nan nechut. Spravanim mi pripomina pubertacku a to ma po 30tke.
Ja si myslim, ze dotazovatel ma hovbi na práci, kedze ma cas riešit veci cudzích na internete a sám ani nevie o com tliacha. Horsi ako dedinské staré baby.
Potom tu mame super matku, odborníčkou na všetky deti, ktorá vsetko hravo zvládla, len škoda, ze ked mala vsetko tak super zorganizované, nenaučila sa aj pravopis.
Moje dieta cez den nespalo. Spalo10-15 min ak nebolo prisate na prsníku sa okamžite budilo. Nikdy nezaspalo v postieľke dokonca ani v nemocnici ked sa narodilo. Bolo na mne nalepene prakticky non stop. Ked nemalo prístup k prsníku veľmi plakalo. Cakala som partnera aby som sa mohla večer 15 min osprchovať a tych 15 min ked bol s dieťaťom on dieta prevrieskalo. Vsetko v lete v 40 stupnovych horúčavách. Prvé mesiace som nebola schopná ani upratať a ani navarit. Proste som to nedala. Možno pre vás som neschopná, ja som ale na seba pyšná. Viem, ze nie každá žena, by take dieta zvládla. Vydržala som to, nedala som mu umelé mlieko, teraz ma 13 mesiacov. Spi oveľa lepsie, je to šťastne zdravé dieta. Ja dokonca uz sa možem v posteli otočiť ako chcem, netečie mi v kuse mlieko, možem s nim ísť von (predtym to nebolo mozne lebo iba plakal ked nebol na prsníku), stíham navarit, čosi upratať.
Hlavne som sa naučila, ze každé dieta je ine a to ze niekto ma dieta co spi a stačí mu jesť každé tri hodiny tak nie kazdy ma to šťastie.
Materstvo zmení život kompletne od základov a vam všetkým premudrelym majstrom sveta radím, aby ste súdili trosku menej, lebo neviete o com točíte. Matkou ste 24 hod denne, nejde to vypnúť. Moze to byt aj psychicky veľmi náročne. Najprv si to skus milý dotazovatel a potom tu vypisuj kto je ako lenivý chmuľo jeden.
V dnešnej dobe je to bežná vec a mnohé sa dajú vypísať na PN v predstihu a budú nariekať, jojkať a ochkať ako všade ich bolí, ako sa zle cítia. A väčšina by sa rada stala žienkou domácou - gaučovať a kávičkovať, zatiaľ čo muž zarobí, nakúpi a navarí + mužské práce.