Otazka pre lombardo

Príspevok v téme: Otazka pre lombardo
Prezivku netreba

Ahoj, rada by som sa ta opytala, ci si uz niekedy v polahcujucom slova zmysle navstivila pomoc odbornikov suvisiacou s problemom ppp. Citala som zopar tem, v ktorych si dievcatam radila a snazila si sa im pomoct a prijst na pricinu vzniku ich ppp. Velmi sa mi paci tvoj postoj ku ppp ale aj styl, ktorym radis dievcatam. Preto som sa ta chcela opytat, ak si teda bola na nejakom hrubo povedanom lieceni alebo si mala sedenia s nejakou psychologickou, ako velmi ti odbornici pomohli v liecbe alebo aj boji s ppp v porovnani so ,,samoliecbou"? Co ti najviac pomohlo s porazenim/potlacenim ppp?

lombardo1981

Ona j jedna z mála lekárov, ktorých som stretla, ktorý PPP rozumejú a neodriekajú len otrepané frázy.
Pamätám si ako neustále lietala po oddelení. Taký rýchlik. Len preletela... Ale, keď sme robili, čo sme nemali, alebo sme nerobili, čo sme mali, vždy si to všimla. Al najlepšie na nej bolo, že nemal problém povedať, že i neverí, že som doma dodržiavala režim tak ako sa malo, alebo mi vynadať, že vymýšľam kraviny. Ale nikdy neprekročila hranicu, kedy by to už bolo zraňujúce. Koľkokrát sa pristavila, že ako sa darí.
Na druhej strane, keď som tam pred tými rokmi ležala, bola tam aj doktorka Horváthová. A z nej som mala zvláštny pocit. V jednej veci si boli podobné, rýchle nohy, ale ten zvyšok u nej chýbal.
A čo sa týka tých hraníc a priateľstva. Dôležité je, aby si obe strany (ale najmä lekár) ustrážili tie profesionálne. Čo môže byť samozrejme zložité.
Ja mám v tomto šťastie. Mojim ošetrujúcim je Žabkay. Ten keď sa na teba uhrančivo pozrie, bojíš sa aj zaklamať. :)
Som rada, že som ju stretla, že som bola u nej na oddlení. Bolo to tam omnoho lepšie ako v na psychosomatickom. Osobnejšie, viac času sa tomu venovalo. Nebolo síce toľko povinných aktivít, ale viac sa s nami rozprávala. Aj s Obuchom. Navyše pohospitalizačné kontroly boli perfektné.

touchthesky

ahoj Lombardo, spomínala si MUDr. Havlíčkovú, aj mne veľmi pomohla, brala som ju ako druhú mamu, stali sa z nás kamarátky, ale potom som išla do školy do iného mesta, tak som zmenila aj psychiatra, ale asi to bolo aj treba, lebo nie je vhodné aby som mala ku svojej lekárke taký blízky vzťah, podľa mňa treba rešpektovať isté hranice v takomto vzťahu...aký máš na to názor? V každom prípade ale, pani doktorka Havlíčková je veľký profesionál, ktorý dobre rozumie problematike PPP a ja ju mám doteraz veľmi rada...naozaj klobúk dolu pred ňou...s takou ľudskou a empatickou lekárkou som sa potom už nikdy nestretla...

lombardo1981

No vidíš, keby si sa nepriznala k identite, tak ani neviem, kto si. :)
Ale to neznamená, že by som ti neodpovedala. Ako... ja sa už dlho nehnevám, len som tvrdohlavá ako tri mulice, prinajmenšom.
Len či sa k tej odpovedi, bude niekto ochotný preklikať. :)
PPP je vnútorný hlas, ktorý sa tvári, že viem, čo je presne pre teba najlepšie. No jeho snahou je ba prežitie. A to za každú cenu. Za cenu klamstva, fabulácií. Raz som tu napísala, že závislosť je ako škodoradostná tvár, ktorá sleduje každý tvoj pohyb, každé tvoje zlyhanie. Že je to víchrica nikdy nekončiacich myšlienok, ktoré však dávajú zmysel iba tebe. Stále ti našepkáva, čo máš robiť, čo nemáš robiť, pri čom a kedy budeš najšťastnejšia. A abstinencia je len stav, kedy si sa slová tej tváre naučila ignorovať.
Občas sa pousmejem, keď si spomeniem, ako som si, pred tými 11 rokmi, vždy hovorila, už nikdy nebudem jesť. Pri čomkoľvek... šťastie, smútok... Ono s to zdá absurdné. Ale vtedy to bola jediná vec, čo mi dávala zmysel. Jediná vec, ktorá mi bola schopná poskytnúť akú-takú útechu. Často som to brala ako trest za to, že som sa cítila príjemne pri niečom inom ako bolo jedlo, že nie som taká ako chce okolie. Chcela som zmiznúť. Naozaj sú to veľmi divné myšlienkové pochody. Teraz najčastejšie spievam môj obľúbený muzikál Jekyll & Hyde (v podaní Anthonyho Warlowa) alebo jeden z jeho albumom. Poprípade zase zasadnem za PC a vytváram si nejaké skripty či niečo podobné. Arch s OpenBoxom vrelo odporúčam. :) Možno ste ako ja a prepadnete ručnej konfigurácii.
A ďakujem.

Prezyvku netreba

Ludia, nechajte lombardo tak, ved toto nie je tema aby ste ju urazali. Kycera je chlap?!! A pre lombardo, dakujem za taku dlhu odpoved, urcite to mnohym pomoze ked si to precitaju, naozaj vidno ze si si uz nieco s ppp odzila... Ps. Uz sa na mna nehnevaj po tolkych rokoch :(. Ten obrazok sa mi rozlustit asi nikdy nepodari. Ale musis uznat ze sa aspon snazim ppp pochopit co najlepsie, ved hlavne z toho co ty pises.

Whatever.

Tak Kýčera je starý chlap ??? No teda, to je dobré. A on sa tu prezentuje ako žena a robí si z nás srandu. Veď ja jej (teda jemu) ešte za to vynadám, keď sa tu objaví.

Messje

jeden345

1. je to tema pre Lombardo.Takze nespamuje.Komunikuje a odpoveda na otazky
2. ked uz chces niekoho kritizovat,pozri si svoju gramatiku.Ja to sice nikdy neriesim,ale ked kritika,tak tu ju mas
3. anjelik je ona

jeden345

lombardi spamujes a citaj si co si napysla. jeto cela o tebe. ti rada davas dole ludi. aj anjelika si dala dole. aj on ti liezol na nervy? bud cus alebo sa nazer pred pysanim. ludia uvidia co si zac. ale za toho chlapa ta chvalym. tak mu treba. takto sa to robi. ale si glupa na neho nemas! sa cudujem ze ti to neda vyzrat. uz by sa zislo. vzdi si hladas na koho sa mozees vrsit. tesim sa na tvoje blaboli

jeden345

to je chlap? lombardi dobe si jej vinadala. aspon sy zapameta ze sa nema nikoho zastavat. tak jej treby. aj teba sa zastala adostala do nosa

lombardo1981

Už mi to liezlo riadne na nervy. A to už je čo povedať.
Chalupa? My máme chalupu vo Vychylovke. Tatko tam vyrastal. Nebodaj tam niekde bývaš?