môj syn nechce nikde isť

Príspevok v téme: môj syn nechce nikde isť
koncovka

Dobrí ľudia..ahojte.
Môj syn má 21. je to tichý, chlapec, moc toho nepovie, ale nikde nechce chodiť. Ja nemožem do jeho života už zasahovať, len ja neviem čo mám robiť ako matku ma to trápi, že nie je šťastný a stále sedí doma. neusmeje sa ani nič. Ani kamarátov nemá a teraz cez leto a nie len cez leto ale celý rok nechodí ani s rovesníkmi von. Kolkokrat som ho vyhánala na diskoteku aj na zabavy, ale on zalahol do postele o desiatej a spí. a to tak každý deň. prestávam dúfať že budem mať nejaku potenciálnu nevestu ale ako mám pomôcť, je mi do plaču že je doma a ostatní mladí chodia hore dole. Je to moj syn a opakujem nemožem sa do neho starať, len nechcem ho vidieť takeho...depresívneho je dospelý, ale smutný...

don pablo

Mozno ho to prejde. Ak chodi na vysku, tak to nevidim az tak tragicky, ved ma len 21 rokov. Ak skonci vysku a bude mat napriklad 29 rokov a bude takto zit, tak to uz bude problem !
Ja som tiez na vyske nejak nechodil po baroch. Ono v tom veku je to take, ze clovek chce zaujat a on asi nema cim. Peniaze nema, spolocenske postavenie tiez nie, tak radsej zalezie domov. Ja som zacal az po vysokej skole behat po vonku. Zrazu prisli peniaze, ziskal som aj spolocenske postavenie vdaka robote a nebol problem so spolocnostou. A hned bolo lepsie.

ninusaaa

ahoj ja som sice baba ale som presne taká istá a som normálna :) len ma proste nikdy nebavilo chodit po diskotekach pit a chodit do takej spolocnosti radsej som sa venovala studiu a robote. Nie kazdy je taky ze sa musi vsade cpat proste niektory ludia su radsej sami. ma len 21 a neni vsetko to aby ti doniesol domov nevestu radsej nech ju spozna v 30tke a bude to kvalitna partnerka nez by ju mal spoznat niekedy teraz a bude ho len vyuzivat... nestresuj a hlavne z neho nerob divneho lebo to mu nepomoze

neviem111111

za to ze svojej mame nevesia na nos, ze sa mu paci nejake dievca, musi byt hned gay? zvlastna mama, zvlastny pristup..hmm...

koncovka

Chodi na vysku aspon ze vtom nema problem..
Samozrejme ze nechcem aby sa opijal len aby chodil nejakymi chalanmi von... Mam alebo mala som taky ppcit ako keby ho pritahovali chlapci, nikdy mi o ziadnej babe nespomenul... Jeho zzivot asi nebavi... Tak to zatial vyzera...

ooooô

Koncovka-buď rada že je taký. Chcela by si aby sa opíjal a so ženami potuloval po nociach? To hádam nie. Však nevieš aká ie dneśná mládež? Dobre že sa strká pod paplón :)

MrkvovyDzus

Ešte dodám, že tá kniha je od kresťanského autora, čiže keď to dáte do rúk niekomu, koho práve pustili z väzenia, nebude to velmi dôveryhodné :D Ale tak stačí, ak mu povie, že sú na to dobré ohlasy :)

MrkvovyDzus

Dobrý večer, mám 20 a môžem povedať, že som na tom podobne ako váš syn. Jednou z príčin je práve tá slabá priebojnosť a komunikatívnosť. V spoločnosti je to pre mňa ťažšie a často mám pocit, že tam nemám ako, čím prispieť. Potom len sedím doma za PC a je mi z toho nanič. Lenže riešením je práve to chodenie medzi ľudí. Čím skorej to urobí, vystúpi z komfortnej zony, tým skorej sa oťuká a bude normálne fungovať. Najlepšie by bolo ak by na nejakú dobu úplne zmenil prostredie, pretože ako aj u seba pozorujem, do starých koľají sa dostávam keď opäť prídem domov, do prostredia, kde okrem samoty nič iné nepoznám. S rodičmi sa veľmi veľa nerozprávam, lebo mi je zo seba ťažko a predstierať, že som happy je vyčerpávajúce. Neviem, čo presne za povahu je váš syn, ale myslím si, že on sám musí pochopiť v akej situácii sa nachádza a že chce z toho von. Vaše rady typu choď na diskotéku atď bude podľa mňa odmietať, pretože v tom vidí nekomfort a sám nie je presvedčený pre zmenu. Chodí niekam na výšku? Číta knihy? Poznám jednu knihu, ktorá mi pomohla otvoriť oči a teraz už viem, akým smerom sa treba uberať (John Eldredge: Divoký v srdci). Odporúčam mu prečítať si to, no ak je podobný ako ja, tak si tú knihu od vás, od matky, ktorá chce pre synáčika to najlepšie, nevezme resp. nebude mať takú chuť to čítať :) Najlepšie, ak by mu to dal nejaký kamoš, ale keď žiadnych nemá ako píšete, skúste to dať nejakému známemu, mužovi, nech mu to dá. Držím palce :)

koncovka

ale ved to nie normalne aby bol doma, aj my čo sme mali to jedno radio tak sme chodili von... a to bola uplne ina doba.. a boli sme radi že nás rodicia pustili a on má volnosť nikto ho nedrži a on je doma smutný, alebo čumí do okna

mam56

Ide o to, z akého uhla pohľadu sa na to pozeráte. Podľa mňa nie ste o.k. celkom Vy ako jeho mama (ktorá mu udajne chce dobre). To, čo bolo normálne v časoch Vášho detstva už momentálne normálne veľmi nie je. Chodili ste vonku, lebo ste mali čierno-biely televízor, jedno staré rádio, ktoré nedokázalo chytiť ani Slobodnú Európu.
Proste to bolo vtedy z hľadiska techniky totálne na figu borovú. Teraz, v dnešnej modernej dobe, už vybavíte všetko on-line (okrem biologických potrieb).
Teraz je chodenie vonku nebezpečné. Mladí sa popijú a potom sa pozabíjajú na aute.
Prepáčte, možno nie ste až taká stará ako som Vás tuná odhadol:-)
Priateľov isto má, on-line priateľov.
www.youtube.com