Zákon príťažlivosti/Vzťahy

Príspevok v téme: Zákon príťažlivosti/Vzťahy
SlečnaNebezpečná

Ahojte, zaujimal by ma Váš názor na túto teóriu. Presnejšie zákon príťažlivosti, Nemyslím tým zákon príťažlivosti vykreslený v takom extra žiarivom svetle ako bol film The Secret, ale ako všeobecný vesmírny zákon s ktorým sa stretávame každý deň. Čiže niečo čím si vedomo ale aj nevedomo priťahujeme do svojho života ľudí, lásky, peniaze, príležitosti a to na základe presvedčení, ktoré si nesieme vo svojom vnútri a v podvedomí ( o ktorých možno ani nevieme, pretože sú tak hlboko zakorenené, že do nášho vedomia nevstupujú priamo ).

Už dlhšie sa venujem tejto problematike, zo širšieho spektra, prečítala som množstvo náučných kníh..Nemyslím tým typickú motivačnú literatúru, ale knihy, ktoré idú do hĺbky a všetko detailne opisujú. Netvrdím, že motivačná literatúra je nepravdivá, práveže naopak, ale aby to človek pochopil musí poznať omnoho viac ako len ten finálny uhol pohľadu.

Všetko mi začína do seba postupne zapadať a dávať zmysel. Urobila som vo svojom vnútri pár zásadných úprav a musím povedať, že som začala pociťovať veľké zmeny. Niektoré veci som zmenou svojho postoja dokázala zmeniť, no niektoré nie, ako napríklad to, že stále priťahujem do svojho života len určitý typ mužov. Každý môže byť úplne iného štýlu, nemať žiadne spoločné záujmy, vlastnosti, nič čo by ich spojovalo, no napriek tomu sa z nich vykľuje presne taká istá povaha !

Preto by som rada pokecala s niekým kto sa týmto zaoberá rovnako ako ja, a taktiež by som si rada prečítala aj názor ostatných, čo si o tom myslia ? Veríte na predurčený osud alebo na to, že každý si je jeho strojcom sám ? Jednoducho ma zaujímajú veci medzi nebom a zemou ..a verím, že existujú na zemi určité pravidlá, ktoré rozhodujú o tom, ako sa nám bude dariť ..

Mesačný princ

aloveu - a ja viem, som si na 1000% istý, že je to blud, čo píšeš.

Svoj osud síce tvoríš ale to, ako prežiješ život môžeš ovplyvniť len do určitej miery v závislosti od genetickej predispozície, povahových čŕt, výchovy, prostredia v ktorom sa pohybuješ, možností, ktoré máš....

Taký nejaký náš chudobný občan z nejakej osady sa nikdy napríklad nemôže stať prezidentom USA. Hej, podľa teba môže, ale musí na sebe makať a myslieť pozitívne :D Ve´d sa dá predsa všetko :D

nebuďte smiešni ľudia...to naozaj veríte, že keď sa budete na niekoho usmievať, že vám jednu nestrelí alebo, že k vám bude milý aj on :D

alebo, že nebodaj vám vaše pozitívne myšlienky zaručia šťastný život???

Jediné, čo dokáže toto zaručiť je pochopenie všetkého čo sa vôkol nás deje a neskôr cez pochopenie samého seba dosiahneme ZEN.

Inak to možné nie je a Tolle, Osho a aj iní šuhajkovia síce pekne píšu ale realita je úplne o niečom inom.
Nefunguje to tak, že sa niečo človek naučí postupne...to musí proste človeka osvietiť a to doslova:D A potom už premýšľa úplne inak.

Aj 1000 rás tu môže byť ale tomu konkrétnemu človeku ani jedna nepomôže, pretože každý je iný, má svoje návody, svoje vzorce a každý na to všetko musí prísť celkom sám interakciu s prostredím, praxou a hlavne cez pochopenie.

aloveu

SlečnaNebezpečná
Lásky nie je hodný nikto, kto zhrešil, ale o čo viac si zaslúži Lásku ten, kto ju príjme, aj keď jej nie je hodný!

aloveu

deadsoul
Svoj život ovplyvňuješ len Ty sám svojimi myšlienkami, svojím prežívaním. Vonkajšie okolnosti neovplyvňujú Tvoj život, ale Ty ovplyvňuješ vonkajšie okolnosti. Ty si ten, kto priťahuje také, alebo onaké okolnosti. Zamysli sa nad tým.
A pochop, že Ty si zodpovedný za svoj život. Každý z nás má nejakú úlohu, ktorú dáva Otec, ale aj tak si Ty vyberieš, či tú úlohu príjmeš, alebo či ju odmietneš. Žiadny osud nie je daný, Ty si tvoríš svoj život, a všetky okolnosti v ňom.

Janno82

SlečnaNebezpečná, ja sa o túto oblasť zaujímam tiež. Možno som neprečítal z tejto problematiky až toľko kníh ako ty, ale mám už z toho tiež nejakú paletu informácií. Možno ešte viac ako z kníh, som informácie čerpal z rôznych alternatívnych médií, prednášok, či videí, ktorých je na youtube ale aj celkovo na nete v dnešnej dobe veľa.
Čo sa týka the Secret, tiež mi tam na tom toho veľa chýba, resp. mi to pripadá len ako určitá časť z väčšej mozaiky. Neviem, či v histórií ľudstva niekedy ľudia o tomto mali ucelenú teóriu, ktorá by človeku ako tak dávala zmysel, aj keď spiritualita a veci medzi nebom a zemou sú častokrát v podstate iracionálne. Určite je pravda, že život by mal byť šťastný, úspešný, naplnený a plný hojnosti. Na druhej strane sem ale prichádzame aj preto, aby sme sa niečo naučili, niečo si odskúšali, niečo pochopili, zažili a to sa veľakrát týka aj tých negatívnych zážitkov, situácií. Pretože jedna z tých nespočetných teórií hovorí, že každý si ten svoj život, ktorý aktuálne žije, sám pred svojim zrodením vybral, pretože si chcel vyskúšať práve toto. Tiež sem každý prichádzame s určitým karmickým zaťažením a tak podobne. Takže je to zmes viacerých atribútov, aspoň teda podľa mňa. Myslím ale, že naša tvz. západná civilizácia v tomto veľakrát veľmi tápa.

SlečnaNebezpečná

kafe: Všetci boli povahovo takmer kompatibilní a pri všetkých som cítila tie isté pocity. Fyzicky ma vždy zaujmu na prvý pohlad a ide z nich niečo také tajomné a zároveň nedostupné a ja to chcem zdolať. Vždy ma priťahovali typy, ktoré som podľa mňa nemohla získať tak ľahko.. Pretože som nemala otcovskú lásku, a možno práve preto som nejak lipla stále natom, že ja si musím lásku vybojovať a niesom jej hodná...A teda vždy keď začnem tráviť viac času s potencionálnymi partnermi, tak mám pocit, že niesom pre nich dosť dobrá, lebo ten prvotný pocit, že si ich musím ja niečím čo nemám získať..tam ostane ...a oni ma neberú vôbec vážne, radšej sú s inými alebo ma po niakom čase začnú ignorovať, vyhovárať...lenže otázka je ako sa zbaviť toho vnutorného podvedomého presvedčenia ? že lásky niesom hodná ? keď je vo mne už tak veľmi dlho a nie je to také ľahké ...z jedneho dňa na druhý ..s veľa vecami som sa dokazala popasovať ale toto cítim, že tam stále je ..

SlečnaNebezpečná

deadsoul : To máš pravdu je to ťažké určiť čo je vlastne pravda, pretože to nikto nevie podložiť. Tiež som čítala všeličo, rôzne knihy o rôznych náboženstvách a každé z toho dáva človeku určitý zmysel,..napríklad taká reinkarnácia vôbec nemusí byť odveci, ale ani teória o Bohu, no najviac ma zaujali vesmírne zákony, pretože keď sa pozriem spätne na svoju minulosť presne vidím akú veľku úlohu v tom všetkom hralo negatívne myslenie, ako som si všetko priťahovala ...a skúsila som aj taký experiment, pred rokom som pracovala v jednej firme kde ma ľudia buď nemali radi alebo sa so mnou nebavili, potom som odišla a následne som sa o rok vrátila, ale s tým, že som už nikoho nesúdila, mala rada samu seba, a mala som chuť s každým začať od znova napriek tomu aké to bolo predtým, a hádaj :) všetci boli milý, začali sa mi sami od seba prihovárať ...a teraz tam mám super vzťahy...:) takže niečo natom bude ...pretože podľa tvojej viery Staň sa ! :)

kafe

ten určitý typ mužov - sú ako otec, brat, bývalý? Môžeš to bližšie opísať, aký typ povahy sú a čo ti na nich vadí?

Čo sa týka osudu, duše sa vraj prišli učiť do tohto časopriestoru. Nie žiť bezproblémovo, či morálne správne. Takže určité "veci" ktoré si duša vybrala sú dané.

deadsoul

A k tvojím otázkam. Tiež sa zaujímam dosť o spiritualitu, zmysel bytia, že či je všetko len náhoda, alebo všetko je tu z určitého dôvodu a všetko je tak ako má byť, či je to niečo pozitívne alebo negatívne. Veľmi ma zaujal budhizmus, čítal som knihy od Dana Millmana, Baričáka, E. Tolleho, trocha od Osha atď...Myslím si, že je ťažké jednoznačne povedať, že máme daný nejaký osud, alebo sme za svoj osud zodpovední my sami. Naše životy ovplyvňuje veľa vonkajších okolností.

SlečnaNebezpečná

deadsoul: To áno, lenže sú dva diely. Jeden z nich je zameraný skôr na Boha a to je tuším 2 diel. Ale ten prvý je založený na mnoho reálnych príbehoch a celkovo o tom ako dokáže ľudská viera v niečo ovplyvniť telo, duševný stav aj okolitú realitu ...A neukazuje to na viere v Boha ale ako vieru v silu vesmíra ( zákon príťažlivosti ) :)