Zákon príťažlivosti/Vzťahy

Príspevok v téme: Zákon príťažlivosti/Vzťahy
SlečnaNebezpečná

Ahojte, zaujimal by ma Váš názor na túto teóriu. Presnejšie zákon príťažlivosti, Nemyslím tým zákon príťažlivosti vykreslený v takom extra žiarivom svetle ako bol film The Secret, ale ako všeobecný vesmírny zákon s ktorým sa stretávame každý deň. Čiže niečo čím si vedomo ale aj nevedomo priťahujeme do svojho života ľudí, lásky, peniaze, príležitosti a to na základe presvedčení, ktoré si nesieme vo svojom vnútri a v podvedomí ( o ktorých možno ani nevieme, pretože sú tak hlboko zakorenené, že do nášho vedomia nevstupujú priamo ).

Už dlhšie sa venujem tejto problematike, zo širšieho spektra, prečítala som množstvo náučných kníh..Nemyslím tým typickú motivačnú literatúru, ale knihy, ktoré idú do hĺbky a všetko detailne opisujú. Netvrdím, že motivačná literatúra je nepravdivá, práveže naopak, ale aby to človek pochopil musí poznať omnoho viac ako len ten finálny uhol pohľadu.

Všetko mi začína do seba postupne zapadať a dávať zmysel. Urobila som vo svojom vnútri pár zásadných úprav a musím povedať, že som začala pociťovať veľké zmeny. Niektoré veci som zmenou svojho postoja dokázala zmeniť, no niektoré nie, ako napríklad to, že stále priťahujem do svojho života len určitý typ mužov. Každý môže byť úplne iného štýlu, nemať žiadne spoločné záujmy, vlastnosti, nič čo by ich spojovalo, no napriek tomu sa z nich vykľuje presne taká istá povaha !

Preto by som rada pokecala s niekým kto sa týmto zaoberá rovnako ako ja, a taktiež by som si rada prečítala aj názor ostatných, čo si o tom myslia ? Veríte na predurčený osud alebo na to, že každý si je jeho strojcom sám ? Jednoducho ma zaujímajú veci medzi nebom a zemou ..a verím, že existujú na zemi určité pravidlá, ktoré rozhodujú o tom, ako sa nám bude dariť ..

Janno82

heyyou, pozrel som si teraz len pár videí od tej Evy Marvánovej, ale mám pocit, že mi v tej mojej mozaike vyplňuje presne tie informácie, ktoré mi ako keby podvedome chýbali. Myslím, že to má celkovo tak komplexnejšie spracované.

Veľmi ma zaujalo video, ktoré aj dosť súvisí s touto témou a čom sa tu bavíme a preto tu dávam naň link
www.youtube.com

kafe

ufff, tiež by ma ani vo sne nenapadlo, že máš 21.
"...ale v niektorých situáciach to veru nejde aplikovať (zdravé myšlienky) a ostávam v starých zabehnutých cestičkách" to nevadí. Niektoré veci potrebujú ČAS, veľa času. Neobviňuj, netrestaj sa za to, že si sa podceňovala alebo "zle" o sebe myslela. Proste niektoré veci zmeníš až vtedy, keď na to dozreješ ty, situácia.. možno to pôjde pomaly a postupne. Je to dobre tak ako to je, aj keď to neni dokonalé. Ideš na to dobre v iných oblastiach, postupne sa to bude meniť aj tam, kde ti to nejde.

Vzhľadom na to, že si také škvŕňatko :) asi je lepšie, že si sama a môžeš sa tak viac sústrediť na seba. Ešte to potrebuješ. Lásku a partnera nachvíľu odlož bokom. Spravila si veľa dobrých vecí pre seba, tie terapie na ktorých si už bola - nechaj ich ešte doznieť, tú slobodu a vyrovnanosť aby mohli zakoreniť a byť tvojou pevnou súčasťou a čo ja viem, po roku (?), dvoch choď znovu na terapiu so zameraním na otcovskú lásku, vzťahy. Zatiaľ si vychutnávaj život, spoločnosť známych, skúšaj čo všetko iné má pre teba život prichystané, nech máš na čo spomínať, nielen na šikanovanie v škole ale aj mrte dušetešívých zážitkov... teraz si vyhraď čas exkluzívne pre TEBA. Dopraj si pekné veci, akcie kde ťa to ťahá, festivaly, chaty, túry, splavovanie... i samotu s dobrou knihou. Chceš byť s partiou, buď. Pozve ťa niekto na rande (a chceš ísť), choď. Proste len tak splývaj so životom, s vlastnými chybami.

homo sapiens

Som pisal ze "Co sa tyka tvojho problemu s hanbenim pred chalanmi. Ak sa budes prilis snazit byt v pohode, cool tak o to vacsi tlak na seba budes vyvijat. Myslim ze prave naopak klucom je nerobit si z toho tazku hlavu."
To moze vyzniet trosku nezrozumitelne. Aby som vysvetlil. Nejde o to snazit sa byt za kazdu cenu v pohode a prilis sa kontrolovat. Ide o to viac relaxovat a nemat nejake ocakavania ani od seba ani od tej situacie. Proste nechat to plavat a jak bude tak bude. Ty len ostan sama sebou, bud vnimava a ono to pojde nakoniec aj samo uvidis. Je dobre nebrat vsetko tak vazne. Ale aj to sa musi clovek naucit. Niekto sa to uci uz od mala niekto neskor. Niekto zial vobec.

A potom ina vec. Ked sa dostavia nejake zle pocity je lepsie sa im nevyhybat ale naopak prijat ich a porozumiet im. Potom uz nad tebou nebudu mat taku kontrolu pretoze ked im rozumies tak mas viac moznosti ako na ne reagovat.

heyyou

Ja na to toľko,,,
Nájdi si na youtube Eva Marvánová
Nepoznám nikoho kto by lepšie vystihol tematiku part vzťahov
Princíp zriadenia atď atď
Súhlasím s homo sapiens
Secrets je veľmi light úvod ktorý nefunguje pretože pracuje len s vedomím a nerieši podvedome pocity a strachy
Ale súper že sa riešia a kladies otázky:-)

heyyou

Ja na to toľko,,,
Nájdi si na youtube Eva Marvánová
Nepoznám nikoho kto by lepšie vystihol tematiku part vzťahov
Princíp zriadenia atď atď
Súhlasím s homo sapiens
Secrets je veľmi light úvod ktorý nefunguje pretože pracuje len s vedomím a nerieši podvedome pocity a strachy
Ale súper že sa riešia a kladies otázky:-)

homo sapiens

Vies co ja si myslim ze si na dobrej ceste. Napriklad podla tvojho sposobu uvazovania, pisania som si ja myslel ze si trosku starsia nez 21 rocna. Takze si myslim ze si rozumovo vyspelejsia na svoj vek. Uvazujes nad sebou, nad svojim vnutrom, nad svojim sposobom myslenia a to je super. To vela ludi nerobi. Urcite k tomu prispela aj ta terapia. Je normalne ze hladas, premyslas, si si neista, alebo sa snazis verbalizovat svoje pocity a najst priliehave pomenovania, zorientovat sa. Jednak mas na to svojom veku pravo a potom v podstate to robime vsetci v urcitej miere asi cely zivot, alebo urcite aj vo vyssom veku. Ja o teba nemam strach. Mam tusenie ze s teba moze vyrast rozumna osoba.

Co sa tyka tvojho problemu s hanbenim pred chalanmi. Ak sa budes prilis snazit byt v pohode, cool tak o to vacsi tlak na seba budes vyvijat. Myslim ze prave naopak klucom je nerobit si z toho tazku hlavu. Sama si pisala "Keď som myslela negatívne a bola k sebe nesmierne kritická vedel ma hocijaký malý konflikt rozhodiť na dlhú dobu. No teraz to vidím inak." Ty si to proste len musis osvojit. Ale to chce tiez cas. Niekedy mas dni ked sa to dari viac, inokedy menej, ale kvoli tomu nesmies byt na seba taka prisna, je dobre sa naucit byt k sebe zhovievavejsia. Nikto nemoze byt perfektny, to sama dobre vies. Musime mat aj dni ked sa nam nedari, zlyhame, strapnime sa. Ale napriklad aj to co vnimame my ako strapnenie nemusi byt rovnako vnimane aj druhymi. Jednak sa aj tak vacsina tychto zalezitosti casom utrasie a ludia to nie vzdy vnimaju tak ako ty. Napriklad aj tu hanblivost. Mozno to nejakemu chalanovi bude pripadat mile. A potom faktom je ze vacsina ludi aj tak riesi a kontroluje hlavne seba.
A netreba zabudat ani na to ze sa stale vyvijas. Mozog mladych je emotivnejsi tak do 25 roku zivota, sa tomu obdobiu zvykne hovorit post-adolescencia. Dospely uceleny mozog je tak okolo 35 roku zivota. A taky ze naozaj zrely je niekedy okolo 60ky.
No a na tu negativnu skusenost so sikanou sa da pozerat aj pozitivne. Vsetko ma svoje pre aj proti, kazda minca ma dve strany. Napriklad tato skusenost ta tiez v niecom posunula. Aj cez to "zle" sa v zivote ucime. To je jednoducho fakt. Takze vidis v podstate sama aplikujes v paxi to o com tu v tejto teme piseme.

mudrasova

mám pre teba zlú správu akákoľvek literatúra ti je na nič, vždy je to rozhodnutie toho druhého ako ťa bude mať vedenú a ako sa bude k tebe správať, v prípade mužov je to potom o tom, že atraktívne ženy sú inak a v lepšom svetle vnímané ako neatraktívne bez ohľadu na realitu a podľa toho sa potom k nim správajú

SlečnaNebezpečná

kafe
Však práve toto, teoreticky presne viem, čo by som mala urobiť, čo zo svojej mysle vylúčiť, čo sú blbé myšlienky a čo sú logické zdravé myšlienky ale v niektorých situáciach to veru nejde aplikovať a ostávam v starých zabehnutých cestičkách. Zopár krát som bola aj na terapií. Musím povedať, že mi to vytvorilo nový pohľad na seba a mám sa omnoho radšej. Taktiež veci, s ktorými som donedávna mala problém, mi teraz prídu úplne normálne a mám ich dokonca aj rada :) Cítim sa vyrovnano, vnutorne slobodne ako dávno nie.

No ohľadom seba a lásky neviem zmeniť názor. Moje vnútro si pamätá tie školské časy. Ako ma šikanovali, ako sme v tábore pri ohni hrali hru kde si musel každý chlapec pozvať jedno dievča na tanec a ja jediná som ostala sedieť sama, ako sa mi vysmievali, že som škaredá a tučná , ako každý môj pokus nadviazať kontakt s chlapcom ktorý sa mi páčil dopadol katastrofálne a odmietnutím. ..Toto sa vlieklo dlho,v 18 keď som dostala poistku som išla na plastiku, aj napriek tomu, že mi to rodičia nepovolili. Obviňovala som svoju chybičku krasy za to všetko, že sa mi nedarí vo vzťahoch a že keď si to dám upraviť tak budem nový človek.. Ale tak sa nestalo ....Teraz mám 21, som zmenená na nepoznanie, takmer každý mi hovorí aká som krásna, chlapi sa ozývajú pozývajú lichotia mi, no ja mám stále v sebe ten blok, keď sa mi niekto zapáči a začnem mať o neho záujem...tak mám uplne neprirodzene spravanie, správam sa naozaj ako niaký mental, hanbím sa, chcem byť čo najviac vpohode popritom som úplne v kŕči a stále si v hlave prehrávam ...to ti nikdy nemôže výnsť, ty s nikým nebudeš ...:D