Zákon príťažlivosti/Vzťahy

Príspevok v téme: Zákon príťažlivosti/Vzťahy
SlečnaNebezpečná

Ahojte, zaujimal by ma Váš názor na túto teóriu. Presnejšie zákon príťažlivosti, Nemyslím tým zákon príťažlivosti vykreslený v takom extra žiarivom svetle ako bol film The Secret, ale ako všeobecný vesmírny zákon s ktorým sa stretávame každý deň. Čiže niečo čím si vedomo ale aj nevedomo priťahujeme do svojho života ľudí, lásky, peniaze, príležitosti a to na základe presvedčení, ktoré si nesieme vo svojom vnútri a v podvedomí ( o ktorých možno ani nevieme, pretože sú tak hlboko zakorenené, že do nášho vedomia nevstupujú priamo ).

Už dlhšie sa venujem tejto problematike, zo širšieho spektra, prečítala som množstvo náučných kníh..Nemyslím tým typickú motivačnú literatúru, ale knihy, ktoré idú do hĺbky a všetko detailne opisujú. Netvrdím, že motivačná literatúra je nepravdivá, práveže naopak, ale aby to človek pochopil musí poznať omnoho viac ako len ten finálny uhol pohľadu.

Všetko mi začína do seba postupne zapadať a dávať zmysel. Urobila som vo svojom vnútri pár zásadných úprav a musím povedať, že som začala pociťovať veľké zmeny. Niektoré veci som zmenou svojho postoja dokázala zmeniť, no niektoré nie, ako napríklad to, že stále priťahujem do svojho života len určitý typ mužov. Každý môže byť úplne iného štýlu, nemať žiadne spoločné záujmy, vlastnosti, nič čo by ich spojovalo, no napriek tomu sa z nich vykľuje presne taká istá povaha !

Preto by som rada pokecala s niekým kto sa týmto zaoberá rovnako ako ja, a taktiež by som si rada prečítala aj názor ostatných, čo si o tom myslia ? Veríte na predurčený osud alebo na to, že každý si je jeho strojcom sám ? Jednoducho ma zaujímajú veci medzi nebom a zemou ..a verím, že existujú na zemi určité pravidlá, ktoré rozhodujú o tom, ako sa nám bude dariť ..

SlečnaNebezpečná

homo sapiens a Janno82
Plne s Vami oboma súhlasím...Je pravda, že aj keby mal človek len a len pozitívne myšlienky a ten najlepší pohľad o sebe , zlým veciam sa proste nevyhne. Tie sú súčasťou života každého človeka. Jednoducho raz sa deje viac tých pozitívnych vecí a všetko ide ako po masle a inokedy príde zas to menej oblúbené čierne obdobie. Možno to z môjho posledného príspevku nebolo až tak výstižne pochopiteľné ako z príspevku homo sapiens, no chcela som poukázať na to isté. Že danej situácií možno nedokážeme zabraniť aby sa stala, no to ako na ňu budeme reagovať ovplyvniť dokážeme .A chcela som poukázať aj na to, že ak sa budeme starať o svoje vnútro a snažiť sa mať k sebe dobrý vzťah, tak ľahšie budeme zvládať spory, neúspechy,dokážeme si uznať chybu, ustúpiť pri hádke, začneme si viac veriť a napríklad nájdeme odvahu opustiť nefunkčný vzťah, zmeniť prácu, presťahovať sa. A celkovo nebudeme všetko brať tak zúfalo . Keď som myslela negatívne a bola k sebe nesmierne kritická vedel ma hocijaký malý konflikt rozhodiť na dlhú dobu. No teraz to vidím inak. Ako píše Janno82 každý človek žije svoj život individuálne a zažil ine skúsenosti, bolesti, krivdy, neuspechy, radosti. Preto aj jeho reakcie závisia práve od toho a aj od toho v akom pocitovom rozpoložení sa práve nachádza.
A teda možno si pozitívnym myslením nevysnívate obrovský dom, slávu, milióny, no vnútorne šťastie a vyrovnanosť áno. A to je to najväčšie bohatstvo aké môže v živote človek získať. :)

Janno82

homo sapiens, myslím, že si celkom dobre vystihol. Povedal by som, že si sa snažil ísť od tých mantinelov tak viac k stredu.

Je možno pravda, že Mesačný princ má ,,omudrované" a negatívne príspevky, v ktorých ako keby len on mal pravdu. Na druhej strane si ale nikto nepoloží otázku, prečo to tak je. Že je možno za tým nejaká skúsenosť, alebo nejaké aktuálne naladenie. Každý príspevok, ktorý tu ktokoľvek napíše, ovplyvňuje jeho životná skúsenosť, tým, čo zažil, čím si prešiel, či jeho súčasný psychický stav a tak podobne.

S tým čo napísala vo svojom poslednom príspevku SlečnaNebezpečná súhlasím tiež, ale myslím, že homo sapiens to vo svojom príspevku vyjadril tak komplexnejšie.

Život (na tejto planéte) je do veľkej miery neustála súťaž, akurát že nie všetci štartujeme z rovnakých pozícií. Ak sa budem chcieť s niekým pretekať v behu, ale ja budem štartovať 20m za ním, tak možnosť, že ho predbehnem síce je, ale už do veľkej miery malá. Možno je každého súčasná ,,pole position", výsledkom akejsi ,,kvalifikácie" z minulých životov(samozrejme, ak ich berieme do úvahy). No a ten prínos pozitívneho myslenia vidím v tom, že to všetko dokážem prijať bez toho, aby ma to ruinovalo, bez toho, aby som upadal to depresií či vyložene deštruktívnych myšlienok a vedel s tým všetkým, čo nám najlepšie naložiť.

homo sapiens

Ak by som to mal v skratke napisat tak zmena sposobu myslenia z negativneho na pozitivne moze pritahovat uspech v tom zmysle ze sa cloveku rozsiria moznosti pretoze zmeni svoj pohlad na seba, svoj zivot. Ale aj to ma svoje hranice. A urcite by som z toho vylucil cokolvek nadprirodzene, metafyzicke, spiritualne. To je proste psychika a zivot s jeho moznostami, vyzvami, ale aj hranicami, obmedzeniami. taky proste zivot je. A nemyslim si ani ze v tom je nejaky vyssi ucel. Lebo to zas suvisi s tym nadprirodzenom. Nie zivot je aky je, pestrofarebny, hodnotiace znamienka mu davame my a niekto ma stastie narodi sa pekny inteligentny do dobrej rodiny a krajiny a niekto sa narodi chory, hladujuci v somalsku a umrie uz ako dieta a je uplne jedno co si v zivote zelal a o com snival. Nie je v tom vsak ziadna vyssia spravodlivost, to je proste zivot, tak prebieha, je to system, proces bez vyssieho vedomia, nieco v nom zanika, nieco vznika, vsetko ma nejake svoje vlastne limity.

homo sapiens

Slečna ja si myslim ze ocakavanie typu ked budem mysliet pozitivne bude sa mi diat vsetko pozitivne moze byt zaludne. V zivote cloveka sa to negativne vyskytuje tiez a nevyhne sa mu, co si potom povie ? Myslim malo pozitivne, musim viac ?

Nie ja si myslim ze sucastou toho nazvime to pozitivneho pristupu je aj to ako sa stavias k neuspechom, nezdarom. A dokonca je alebo by mohol byt sucastou toho aj postoj ze nie vsetko v zivote dokazem, nie na vsetko mam talent, moznosti a tak dalej a pritom sa stale mat rad, prijimat sa takeho aky som. Myslim ze to je realistickejsi a vo svojej podstate aj lepsi zdravsi pristup. To dost suvisi so sebaprijatim, zdravym sebavedomim (ktore si mnohi mylia so silnou, dravou aroganciou). A zaroven ma clovek na zivot triezvejsi pohlad. To neznamena o nic sa nesnazit, ale nasa spolocnost absolutne vylucila moznost nahody, moznost toho ze clovek nema na vsetko vo svojom zivote vplyv a naopak ze jeho zivot ovplyvnuje kadeco ine co nema vo svojich rukach. Mesacny princ mava casto rozne negativisticke prispevky ktore mozu zvadzat ku vyhovaraniu sa namiesto aby sa snazil radsej pesmisticky rezignuje, to sa mi moc nepaci. Ale zaroven je kus pravdy na tom ked pise ze v zivote naozaj nemame na vsetko vplyv a ked na nieco mame tak je individualne v com a do akej miery. Ale myslim ze clovek musi objavovat kde su jeho hranice a myslim si ze sa tie hranice v priebehu zivota aj menia, v niecom sa mozno zuzuju, v inom mozno naopak rozsiruju.

Myslim si teda ze urcite je dolezite mat nejak pozitivne nastavenu mysel, ci lepsie povedane prijimat sa a mat realisticky vztah k sebe, okoliu a zivotu celkovo. Clovek potom tak lahko nerezignuje, skusa, posuva sa, ale zaroven rozumne prijima nezdary, alebo svoje nedostatky a dokonca mu to umozni si urcit priority v zmysle ze si uvedomi na com mu vlastne zalezi a co vlastne naozaj chce a potrebuje. Mozno sa casto clovek snazi o nieco co vlastne ani tak nechce. Aj to treba objavovat, co clovek chce, co je pre neho prirodzene. Existuju rozne typy povah ale v nasej spolocnosti sa snazime vtesnat vsetkych do jednej sablony co sa tyka toho ako zit, ake hodnoty mat, co v zivote robit, co uznavat. A to je podla mna dalsia chujo..ina tejto spolocnosti.

kafe

máš to tam dievča. Odpovedala si si.
"pocit, že niesom pre nich dosť dobrá" teoreticky to vieš, že si úžasný človek, ale prakticky milovať samú seba NAOZAJ, to chvíľu trvá, kým zmeníš tie zaužívané myšlienkové stereotypy a hlavne cítenie, pocity, ktoré sama zo seba a v sebe máš.
"pocit, že si ich musím ja niečím čo nemám získať" fakt je sranda všímať si, ako muži na toto všetko, čo v tebe je reagujú - oni ma neberú vôbec vážne, radšej sú s inými alebo ma po niakom čase začnú ignorovať, vyhovárať...

"ako sa zbaviť toho vnutorného podvedomého presvedčenia ? že lásky niesom hodná ?" he-he :) otázka za milión. Alebo odpoveď? Môžeš kľudne skúsiť aj nejakého psychológa - psychoterapeuta. Na to, aby človek získal ľajster psychoterapeuta, sám musí niekoľko rokov absolvovať (a platiť si) psychoterapie a pracovať, vyrovnávať sa s tieňmi vo svojom živote. Aby bol čo najmenej zaťažený nejakými svojimi osobnými vecami a problémami. Klasická medicína ma v tejto oblasti celkom prekvapila a netreba ju odpisovať len preto ,lebo v iných oblastiach je nafigu. To je jedna cesta ktorú by som skúsila a druhá sú rodinné konštelácie. Finančne to víde narovnako. Vyber si čo sa ti viac páči, prípadne keď sa to nepohne, nezmení s jedným riešením, máš ešte druhú možnosť a vyskúšaš obe :)

Taký malý dodatok. Zistila si, čo chceš v sebe zmeniť, aby to fungovalo a mala si fajn vzťah. Len čím viac sa na to zaseknuté podvedomie budeš sústrediť, tým viac ho budeš živiť. Zachovať si taký ten uvoľnený postoj a sústrediť sa na riešenie, na veci, čo sa ti UŽ podarili v živote zmeniť... to podporuje aj zahojenie, zmenu podvedomia. Ono to ide pomaly, nečakaj, že hneď prvý vzťah bude až nadosmrti (ale môže byť, môžeš sa zahojiť naplno ako lusknutím prsta). Ale môžeš sa hojiť i postupne, vo vrstvách a niekedy to podvedomie nezahojíš poriadne vôbec. Takže čo je tvoj prípad neviem, uvidíš.

SlečnaNebezpečná

Mesačný prínc
Milujem tvoje omudrované príspevky, v ktorých si srdcervúco stojíš za svojím a nikto iný pravdu mať nemôže ! Píšeš ako by si ty stvoril svet :)
Zákon príťažlivosti je si myslím, že v dnešnej dobe už dosť ospevovaná téma ...Nikto tu netvrdí, že pomocou pozitívnych myšlienok sa môže aj z mentálne retardovaného človeka z osady stať prezident. Prečo to nafukuješ ? Ide tu o normálny vesmírny zákon ako je napríklad aj gravitácia ...pozri každému človeku sa určite stalo niečo ako, že si na niekoho koho dlho nevidel spomenul a bum onedlho ho stretol alebo sa ozval, Alebo ako sa hovorí (slušne) " Keď sa začne niečo kaziť, tak poriadne." čiže keď niečo človeka vytočí, nahnevá, niečo nepríjemné sa mu prihodí, tak začne byť negatívny a mať v sebe zlú energiu, ako je hnev , beznádej, závisť, krivda...a práve v tom čase aby toho nebolo málo tak sa začnú diať ďaľšie nechcené vecí a všetko čoho sa človek chytí len ničí ...to sú POCITY, ktoré si nesieme v sebe a majú veľkú silu...väčšiu silu ako MYŠLIENKY ...ale práve myšlienky spôsobili tie pocity...preto je veľmi dôležité, reagovať na všetky situácie čo najmenej deštruktívnymi myšlienkami..a myslieť tým nato, že vždy sa dá každá aj keď nie zrovna ideálna situácia vziať z toho lepšieho uhla pohľadu ..chce to len cvik a pevnú vôlu...nerozčulovať sa a udržať sa v akomsi povznesenom stave....vyriešiť si svoje vnútorné problémy, uzmieriť sa s ľudmi, ktorý nám najviac ublížili a často už len pri pomyslení nato, že by sme im mali odpustiť nás pochytí hnev ..tá nenavisť je jedno z najhorších pocitov, ktoré si v sebe človek nesie ...No proste je to nadlho ...chcela by som toho napísať strašne veľa ..ale poukázala som nato, že absolutne nevieš o čom píšeš...pretože pozitívne myslenie nie je, že predstavím si, že niečo mám , verím a dostanem to ..a ak to nedostanem na druhý deň tak to nefunguje ...a to, že som preto nič nespravil som si nevšimol, a že 5 minut pozitivnych pocitov pri vizualizácií nestačí som si tiež neuvedomil, keď ostatok dňa prežívam v negativite a hnevu ...človek najprv musí urobiť poriadok v sebe,veriť si, mať sa rád, uvedomiť si čo naozaj chce, a postupnými krôčikmi k tomu postupovať ....jeho vnútorny hlas mu napovie či robí niečo zlé..a to tým, že z toho nebude mať dobrý pocit ... jednoducho vnútorne šťastný a vyrovnaný človek je ako magnet, ide z neho tak pozitívna eneriga, že to cítia aj ostatný ...A myslím, že človek si je sám strojcom svojho šťastia, rozhoduje za seba sám, a môže žiť život aký len chce, keď sa o to bude snažiť ..:)