Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Umele zeny

adr1a.

Ja obycajne s oveckou prilis nesuhlasim, ale s tymi prsiami ma pravdu. Take jednoduchsie su aj zvacsa nemajetnejsie a tie maju problem vyzit vykryt vobec vydaje na zivobytie. A tie sa takymito vecami skor nezaoberaju nezapodievaju nez naopak.

ja888

Homo sapiens,ano suhlas,len ja som presvedcena o tom ze je to tak zariadene naschval, aby ludia stale viac kupovali, a hlavne aby neboli spokojni. Ked nie su spokojni so svojim vyzorom,s tym co vlastnia, chcu stale viac. A prave preto sme stale bombardovani reklamami o tom ako je starnutie zle a treba si kupit kremy a pichat do seba jedy. Ako je zle nemat to a to, treba si to kupit. A tak ludia stale nakupujú nieco co nemaju a co im reklama podsuva ze potrebuju... Ale zaroven sme umyselne odputavani od toho co je v nas, od nasho vnutra,pozorovania a pocuvania nasich emocii... od rozvijania nasich spiritualnych a duchovnych stranok. A potom su ludia povrchni, bez zaujmu o nieco hlbsie a samozrejme nespokojni so vsetkym co maju. A stavaju sa tak spravnymi konzumentmi a robotmi ktori nemaju kedy zit lebo pracuju aby si zarobili na vsetky tie nezmysly ktore akoze potrebuju.

0vecka

homo sapiens blbost... napr silikonove prsia si urcite nedavaju robit jednoduche zeny... o skusenosti skor vidim ze tie jednoduche skor povedia ze co mi priroda/boh dala to mam a hotovo... nehovorim ze plastiku si davaju robit tie najintelektualnejsie ale urcite nie tie jednoduche. tie na to ani vecsinou nemaju prostriedky.

homo sapiens

pretoze vela ludi patri medzi jednoduchych. ja neviem polovica, vacsina, na tom nezalezi, je ich mrte. ale pozor to neznamena ze sa to netyka aj tych ktori maju vysoke skoly alebo aj vela zarabaju. toto v tom ulohu nehra. a ta ludska prostota nesuvisi ani so sucasnou dobou, vzdy to tak bolo. faktom je ze v kazdej spolocnosti zije vela jednoducho uvazujucich ludi. a teraz su to rozne vplyvy. takze clovek nemusi byt genius aby si to dal dohromady. jednym z vysledkov napriklad je ze tu mame rozne umele zeny po ktorych je dopyt. su to jednoduche zeny ktore pritahuju jednoduchych muzov. ale samozrejme ze sa to netyka vsetkych ludi, len je takychto vela. bodka.

problem nastava vtedy ked sa nieco stane trendom. trendom sa lahko stavaju zalezitosti ktore su jednoduche a ktore posobia na nase zakladne instinkty. ak sa to velmi tlaci do popredia (napriklad doraz na vyzor a vobec celkovo na to viditelne, materialne a podobne) tak tomu zacnu podliehat aj ti menej jednoduchi ludia. niekto by teraz namietol ze vsak to je prirodzene chciet krasu lebo to je evolucne podmienene vedci to hovoria som to cital/a a tak to proste je...
no nie tak celkom. to ze su nejake nase ciny evolucne podmienene este neznamena ze to s nimi nemozeme prehanat. oh ano my ich zvykneme prehanat a este ako. napriklad jest je tak isto prirodzene a evolucne podmienene ale my ludia sa dokazeme prezierat jak take prasce. co ale robi hlavne nasa euro-americka kultura je ze sa metaforicky vyjadrene slovnik-cizich-slov.abz.cz "preziera". niektore krajiny ktore trpia vysokou obezitou sa prezieraju doslova vid big eméérika. my ostatni sa ale prezierame aj, obrazne vyjadrene, tymto materialisticko konzumnym stylom zivota. uz sa to tak zabehalo ze to hadam vacsina berie ako uplnu samozrejmost, najprijatelnejsie hodnoty, ako standard, ako nepisany zakon (niektori z nas zo seba spravia karikatury). tak strasne sa fixujeme na tieto zalezistosti, ako vyzor, majetok, status, ze nam potom unikaju ine zalezitosti, napriklad vytraca sa nam clovek.

my hrozne poldiehame ekonomizacii zivota. nam sa ten clovek uplne straca, jeho nazvem to dusevne potreby to je nieco co sa neda merat, vycislit. ak je nieco priznacne pre tuto dobu, tak je to to ze sucasny svet ponuka taky bohaty system odvadzacich mechanizmov (my sme nimi bombardovani na kazdom kroku) ktore nas odvadzaju od seba. v uvodzovkach "ulahcuju" nam zivot z toho hladiska ze nas neupozornuju na seba, ale upozornuju nas na veci okolo seba, veci vonkajsie. nejde mi tu teraz o metafyzicno, spiritualitu (na tychto veciach ja neficim), ale skor nasu psychiku, sebapoznanie, toto mam na mysli. tie odvadzacie mechanizmy nas unasaju a nezbadame pritom ze my sa stracame. samozrejme tu nejde o niekoho umysel ako by si snad niekto mohol domyslat. nie, jednoducho to je vysledok toho ze my ludia lahko tymto zalezitostiam podliehame. tu sa ale natiska priliehava otazka ci sme dostatocne skepticki voci svojmu okoliu, ci to prijimame nekriticky. vacsina to zial prijima nekriticky. ale to zacina uz v skole, ked nevedieme studentov ku kritickemu mysleniu a vobec ci ma kriticke myslenie v nasej kulture nejaku hodnotu.
pre mna ti ludia ktori sa chcu vystatovat vyzorom, alebo materialnym, alebo statusom su ludia ktori tuzia po prijati okolia, uznani, pocite istoty alebo skor pokoja a tak podobne. nikdy ich vsak nenapadlo to hladat v sebe, pracovat na sebe v zmysle na svojom vnutri, namiesto toho pracuju na svojom vyzore, majetkoch, vzdelavanie tiez ma viest vlastne len k peniazom, nie k poznaniu cize k povodnemu ucelu, a tak... starat sa o tieto veci je ciastocne prirodzene, bezdomovcom asi nikto nechce byt, ani svoj vyzor uplne zanedbavat. ale to co tu my mame dnes to je prehnana komicka karikatura. zameriavame sa len na to a to sposobuje rozne problemy, aj ked si to ludia hned s tym nespajaju. odraza sa to aj pri vybere partnera, partnerky a potom sme celi vyjaveni ze co sa to dnes s tym svetom deje ah joj ah...

a umele zeny, respektive muzi baziaci po nich.... nuz ti su podla mna len symptomom toho vysie opisaneho, to je vsetko.