ADHD v dospelosti

Príspevok v téme: ADHD v dospelosti
tomas123456789

Zdravím, neviem či som tému umietnil správne ale keďže to lieči psychiater dávam to medzi psychologické problémy, takže moja skúsenosť a ADHD je trochu netipická keˇže prejavy ADHD začínajú v rannom detstve a môžu pretrvávať do dospelosti u mňa je to tak že to na mňa "prišlo" po strednej škole čo mi psychiatrička nevedela vysvetliť, mám poruchu pozornosti spojenú s hyperaktivitou kvôli ktorej som nedokázal dokončiť ani prvý semester na VS psychiatrička mi na to začala predpisovať liek z názvom strattera ktorý mi naozaj pomáha a nedokážem si bez neho predstaviť ani deň, minule mi tento liek bol vysadený žeči sa náhodou môj stav nezlepšil a asi po dvoch týždňoch som mal taký bordel v hlave že som skoro skolaboval, proste ten nepretržitý tok myšlienok bol v takom obrovskom návale že moja hlava mala asi tonu(neviem to poriadne popísať ale je to hrozne). Moja otázka znie ak má niekto s touto poruchou skúsenosti ako ste sa s tým dokázali vyrovnať? da sa nad tým vyhrať? dokážete viesť normálny život vyštudovať školu pracovať na sebe? aké lieky nato beriete prípadne doplnky ktoré vám pomáhajú? za každú reakciu vopred ďakujem

global

Tomáš nemal som čas odpísať, ale uvedom si, že rozlamovaním tabletky ju celu znefunkčňuješ nepočuvaj blbosti o plesňách. Ber ju celu su to tabletky s postupním uvoľňovaním teda síce ju zješ ráno ale jej obsah sa ti dostáva do krvy postupne počas celého dňa keď ju rozlomíš dáš si to všetko teda polovicu naraz ak ti vadia 80mg skús popytať 40mg s tým, že si zoberieš 2x denne, aj keď je to netypické skús sa spýtať či by to nešlo. Ja napr. som tiež bral 80 ale to bolo moc tak som zakotvil na 60mg skús to ja ty ešte lepšie riešenie ako 2x denne 40mg a mne to zabralo po 60mg som menej unavený ani ma brucho nebolí.

Počuj a k tým plesňám a iným "odborným" informáciam o ADHD ani im nevenuj pozornosť sú to bludy typu "majster Pátrovič" a splodinami v ovzduší vďaka, ktorým proste nemôže spievať.

tomas123456789

ggg111:áno má to niečo spoločné s dopamínom a inou látkou presne o čo ide už neviem, je toho dosť na nete..
tu je o tom celkom trefný dokument
www.youtube.com

ggg111

Aky je rozdiel medzi liekmi CONCERTA a STRATTERA v ucinkoch?
Moz clovek s nepozornostou mat malo dopaminu, nizku hladinu ? Alebo je tato porucha vzdy spojena aj s hyperaktivitou?

netreba

Ťažko povedať, len ma zaujalo v tvojom príspevku práve to, že sa ti to začalo tak zhurta, preto mi prišla na um táto myšlienka, že túto chorobu ti mohla spustiť nejaká udalosť. Pozri si to video a rozhodni sa sám, ja ťa nechcem na nič nahovárať. :)

tomas123456789

to video si pozriem moc dík ale čo sa týka mojej minulosti tak je to už za mnou som zo všetkým vyrovnaný nič ma netrápi mám sa fajn (akurát mi to trvalo veľmi dlho) čiže myslíš že by to málo zmysel?

netreba

Nikdy som sa psychosomatike nejak nevenovala do hĺbky, ale odporúčam ti na túto tému prednášku lekára, ktorý sa zaoberá celostnou medicínou. www.youtube.com Pri somatizácii ide o to, že rozum sa nevie s niečím vysporiadať, a tak to telo rieši chorobou. Podľa mňa by ti mohla pomôcť nejaká psychoterapia zameraná práve na toto obdobie, za pokus to stojí.

tomas123456789

netreba: nejaké manšie príznaky adhd som mal aj predtým no tvoja narážka bola celkom trefná lebo po strednej škole som sa rozišiel s priateľkou čo ma psychicky total položilo a vyše roka možno dva som nerobil nič len chlastal bol som total na dne potom som sa nejak pozbieral dal sa dokopy a chcel robiť niečo užitočné pracovať na sebe niekam posunúť a začal som zisťovať že mi trvá všetko dlhšie ako ostatným ľuďom, že nedokážem presedieť pri knihe dlhšie ako tri minúty bez toho aby som niekam nebehal atď. že si nepamatám o čom som viedol rozhovor pred minútou že mi prišiel šéf vysvetliť čo mám robiť a až skončil že vôbec neviem čo kecal proste som bol úplne mimo atď. atď. atď. čiže áno nejaké súvislosti vidím len čo mi to pomôže že si tie súvislosti uvedomujem? prosím o reakciu lebo ma to nenormálne zaujíma a budem vďačný za každú reakciu

netreba

Tomáš, premnoženie parazitov by sa logicky nejak malo odraziť na výsledkoch krvi, organizmus na ne predsa musí nejak reagovať a to sa prejaví práve zvýšením bielych krviniek-eozinofilov. A keď do labáku donesieš či už vajíčka, články alebo cysty parazitov, tak ti to určite nezataja a neobalamutia ťa tým, že sú to napr. nestrávené zvyšky potravín. Ako samoplatca si tam môžeš spraviť dôkaz parazitov v stolici a aj z krvi, a ak je na to dôvod a vyšetrenie odporúča lekár, tak ti výdavky hradí poisťovňa.

Skúšal si sa inak zamyslieť nad tým, čo zásadné sa zmenilo v tvojom živote, keď si začal mať príznaky ADHD? Myslím na nejaký rozchod, hádku, výpoveď v práci, smrť blízkeho, nič takéto?

ja888

Tomas, co ti na toto povedat. Diagnostika parazitov takmer neexistuje, nie su schopni ich zistit ani zo stolice ludom co ich vo svojej stolici vidia!!!! Teraz ide o to ci nechcu a robia to schvalne alebo ....
Takze ano je mozne ze ti to nezistia nicim, oni to proste vidiet a zistit nechcu, lebo chory clovek je velmi dobrym zdrojom prijmov. Zdravy clovek nie. Teraz si vezmi ze odkedy som na surovej strave som u vseobecneho lekara nebola ani raz, to je od 2009, akurat u gynekologa ked som bola tehotna. U nikoho ineho, ked neratam teraz osteopata na chrbticu. Oni nechcu zdravych ludi, na co by im boli?
nemas znameho veterinara? ten by ti o tom povedal svoje. a navyse by ti dal lieky. ono ale ber veci s nahdladom, hlavne sa tym az tak netrap. proste si uzivaj zivot, sustreduj sa na pekne veci a malickosti, dakuj za to co mas a to uz mas polku zdravia. netreba sa v tych parazitoch vrtat dlho, lebo covek z tej bezmocnosti chyti depky, presla som si tym. proste zmen co vies, a co nejde, nechaj tak. hlavne zi s radostou, rob co ta bavi, nestresuj sa.

tomas123456789

ešte mi napadla taká vec, za poslednú dobu som mal robený nejeden odber krvi moču, bol som na magnetickej rezonancii hlavy, nezistili by sa podobné veci? dík