Nechce sa odsťahovať od rodičov a bývať so mnou

Príspevok v téme: Nechce sa odsťahovať od rodičov a bývať so mnou
o nervy

Mám družku, niesme zosobášený ale žijeme spolu a máme dieťa. Kedže už máme okolo 30 rokov a dieťa chcel som mať vlastné bývanie. Ide o to že ja pracujem v BA ale žijeme na východe sk a teda chodím domov nepravidelne. Našiel som bývanie v BA. Lenže družka nechce ani počuť o presťahovaní. Akoby sa bála osamostatniť od rodičov. Našla by si aj lepšie platenú právu kedže robí v zdravotníctve sestričku za podradný plat. V BA má kopu možností kde sa uplatniť. Alebo aj neďaleké Rakúsko. Neviem prečo si nedá povedať. Mala by bývanie nové aj prácu lepšie platenú a lepší život ale ona sa drží doslova materinej sukni a otca ako kliešť. Na túto tému sme sa už neraz rozpávali a stále nič. Viem že jej vyhovuje keď sa jej rodičia starajú o dieťa a ona si môže výjsť von s kamoškami hocikde na výlet a stretká ale tak by sme boli my spolu ako rodina. Rodičia sú zdraví, vedia sa o seba postarať tak neviem čo už robiť. Ja musím dochádzať za prácou. Jej asi vyhovuje že o dieťa sa jej starajú rodičia a ja zarábam prachy. Kedže zarobím dosť než na východe. Ale už nemá nervy nato. Takto som si to nepredstavoval. Nechápem čo ju v tej diere drží stále že netúži po lepšom. Iné by neváhali a tá moja...
Už len to za akú smiešnu sumu robí doslova slúžku v zdrav. zariadení a chodí zničená domov. Už aj schudla rapidne a vyzerá dosť vychudnuto. Čo by ste robili vy? Syna by som chcel vidieť častejšie ako len parkrát do mesiaca. Ja to už neviem pochopiť čo by iné dali keby mali možnosť zmeniť svoj život k lepšiemu. Veď tam má aj svoje bývalé spolužiačky z vysokej takže kamarátky by mala aj tam. Akoby sa bála zmeny. Akoby sa bála vyletieť z hniezda, z rodič. domu. Iné by neváhali keby mali možnosť a musia byť tam kde sú a táto má možnosť a nečiní sa. Nové bývanie, žiadný podnájom, kopu prac. príležitostí a ona sa nemá k činu a trčí v tom zapadákove roky. Sme spolu nepíšem presne radšej cca splu 5 rokov.

o nervy

Ona je skôr ich miláčik, taká rozmaznaná ako povedal kamarát. Má aj súrodenca a ten už je dávno odsťahovaný ku protinožcom. Ona je ako rodinný jedináčik kedže je sama.

m8nn

smutne. zrejme ani jej rodicia ti nepomahaju v tomto.je to zvlastne, akoby tuto temu nepisal muz :)
skus byt viacej u nich doma, zisti kde je problem. ci len ona je pohodlna, ci oni sa boja ostat sami, ci je zneuzivana rodicmi, manipulovana. to nezistis hned. kebyze mozes u nich byt, byvat nejaku dobu, aj ta tvoja mila by mozno zatuzila byt s tebou sama. minimalne zistis kde je ten problem. ze by to bolo len kvoli tomu ze moze chodit von lebo jej strazia syna, tak to by bolo dost blbe. az by som povedala ze v tom pripade tahas za kratsi koniec ty a v podstate ta ma na haku. ale to by bolo keby. mozno jej nedavas konkretne informacie a to o om hovoris su tazko predstavitelne sny pre nu. o sestricky je nudza aj tu to je pravda, ale keby si jej zistil miesto, plat, povedal ulicu a ukazal fotky bytu kam sa nastahujete, skolku kam by maly chodil mozno by ti aj ona konkretnejsie odpovedala.

o nervy

Ahojte, vidím že moja téma ešte "žije" :-)
Tak vek dieťaťa nebudem presne uvádzať aby niekto ma tu nezpoznal uvediem len to že má menej ako osem rokov.
Mne to už tiež príde troškú divné že sa nechce odsťahovať od rodičov aj keď už má dieťa so mnou a mňa.
Poznám kopu báb a chalanov čo by sa radi odsťahovala preč ale nemajú možnosti (peniaze) či dostupnosť vhodných bytov.
Nečudujem sa keby bola bezdetný a nepoznala má tak takých je veľa hej že je prene výhodnejšie žiť s rodičmi ako bez nich živoriť ale ona má mňa, dobre zarábam aj ona by keby chcela ísť so mnou a má aj dieťa. Viem pochopiť že je preňu vyhovujúce keď je so starostivosťou pomáhajú rodičia ale zase chcem žiť už ako rodina

začudovaná

úprimne vôbec nechápem tú tvoju partnerku už má dieťa má super partnera čo chce aby sa mali lepšie a ona sedí doma u rodičov. Naozaj nechápem prečo je taká je vidieť že ty sa snažíš a ona nič. Ja na tvojom mieste by som si s ňou úprimne pohovorila že už má svoj vek dieťa a mala by sa správať inak.

*nikol**

ahoj ako stare mate dietatko? mozno jej vyhovuje ze ho ma kto varovat aj ked aj to je vec ktora by sa dala vyriesit v ba . Mne pride ze ta tvoja baba nieje ani v jej veku schopna viest vlastny zivot (prepac sudim podla toho co pises) ja som zasa vzdy chcela partnera ktory somnou pojde za lepsim alebo do zahranicia vzdy som mala ako zena zasa opacny problem muzov co sa drzali maminej sukne :D strasne je to keby sa radsej stretnu taky dvaja co chcu v zivote nieco dosiahnut nez zena co maka a muz co je doma pri mame alebo opacne :)

bubububu

prepac, ale nechapem ta.....mate dieta, ona bohvie co robi a s kym, uz by aj bol cas nato sa uvedomit a zacat sa starat
ja mam 21 a uz mne prislo divne po roku a pol vztahu neist byvat s priatelom a furt ho nechavat sameho a to nemame ani dieta a byvali sme spolu do 15km v tom istom meste....jednoducho pokial by to s tebou brala vazne, uz by ste davno tvorili rodinu, nehovoriac o tom ze pokial ste spolu par dni v mesiaci urcite by bolo lepsie skusit to spolu v jednej domacnosti a az potom sa sobasit nie si brat macku vo vreci, vies vobec ake ma navyky? ci upratuje ona alebo svokricka? alebo po veceroch niekde lieta a o dieta sa jej postaraju, vybavene

krokodíl Dundee

Dobrá žena pôjde všade za mužom. Dobrá žena sa za svojho chlapa vydá. Dobrá žena vytvorí domov. ... Pozri dieťa aj tak neuvidíš častejšie, nevydá sa za teba, nemáš čo stratiť. Vytvor si nový život.

o nervy

Vďaka ľudia za rady a názory.
Tak takto, ona so mnou už v BA bola a neraz. Veď tu aj študovala vysokú. Lenže problém je ten že sa bojí odsťahovať od rodičov, opustiť svoju rodnú hruď ak to mám tak napísať. Kamoš mi hovoril že je to tým, že má rada stereotyp a zabehaný spôsob života a takejto zmeny sa bojí.
Dieťa prišlo neplánovane ale tešili sme sa naňho. Niesme zosobašení. Nechce sa ani vydávať mám pocit. Raz som jej niečo také aj navrhol a jej reakcia bola taká že ehm nie. Akoby si nebola mnou istá na celý život a nechávala si otvorené zadné dvierka. No keď to mám tak jasné narovinu povedať, tak je ona taká že má rada obdiv okolia. Ako keby ste videli jej fb profil vedeli by ste o čom hovorím.
Ach jaj, no neviem ale som z toho trochu už unavený. Ja mám rad zmeny a ona stále trčím na tom istom mieste aj keď sa jej núka kopa možností ktoré jej dávam. A to sa minule bavila so mnou o druhom dieťati :-D