Dobrý deň, mám 23 rokov, som študentkou VŠ a popritom pracujem, už s rodičmi nebývam, ale žijem s priateľom v Bratislave, kde obaja študujeme. Za rodičmi cestujem raz mesačne na víkend na návštevu. Pri poslednej návšteve som si nechala u rodičov notebook. Mama mi odjakživa prehladávala izbu, ale toto čo urobila už naozaj prekonalo všetky hranice. Heslo k môjmu počítaču je totiž rovnaké ako heslo na wifi, čiže skúsila a prihlásila sa. V počítači našla niekoľko nami odfotených fotiek na ktorých je priateľ veľakrát nahý alebo aspoň značne odhalený, alebo kde si proste časťami tiel navzájom zakrývame určité časti tela, na čom nevidím osobne nič zlé, keďže takéto fotky nikde nezverejňujeme. Moja matka ale urobila tu láskavosť za mňa a cez svoj účet na FB ich zverejnila všetkým svojim priateľom (a teda aj mojim, keďže má niektoré moje kamarátky v priateľoch). Svoje konanie odôvodnila slovami že som také fotky nafotit nemala a že nech každý vie akým hriešnym spôsobom života žijeme. Nemusím asi ani hovoriť ako sa teraz obaja cítime ponížene. Chcela by som sa asi len teraz poradiť ako mame možno dohovoriť alebo aké kroky podniknúť.
Moja mama nie je normálna
Ono väčšinou aj tak vsetci uz vsetko videli, a stihli na to uz zabudnut zenieco videli.... tu ide skor asi o vztah k mame... treba jejpodakovat a povedat zeiz som to davno chcela spravit. Dakujem mami ze si to spravila za mna :)
mna by ale zaujimalo ako to skoncilo... vsetky pribehy tu len zacnu,malokto sem napise ako dopadol... hm co som taka zvedava...jaj
ja888 je to vec nazoru ja si tiez myslim ze sexualita je nieco co by sa nemalo vsade prezentovat najme ak si to ten pozerajuci nepyta napr reklamy. U nas su teraz vsade billboardy - reklama na zoznamku pre prilezitostny styk :) imho to fakt nepatri takto na verejnost. ale ak mi niekto cmajzne fotky mojho ftaka tak prosim nech sa pozrie :) trepne by mi to bolo len ak by to napr poslal mojmu sefovi ale dalo by sa to prezit.napr vydierat by som sa urcite nenechal
ellis - pýtaš sa ako mame dohovoriť. Asi by si jej chcela povedať, že sa cítite ponížení a že stratila vašu dôveru.
Ja si myslím, že ona dobre vie, že vás to ponížilo a že stratila vašu dôveru. Tvoja mama nie je puťka, vie používať IT, určite si vedela spočítať čo robí.
Vyzerá to tak, že to poníženie zvolila ako výchovný prostriedok a stratu dôvery oželela, lebo zrejme medzi vami už dôvera narušená bola.
Viem o jednom podobnom prípade. Jedna dievčina tancovala po večeroch v bare pri tyči a mama jej to nevedela vyhovoriť. Vraj je to umenie. Tak urobila takú vec, že zavolala príbuzných a išli spolu do toho baru sa na to umenie pozrieť.
Tvoja mama je zrejme dlhodobo frustrovaná z toho, že žijete so svojím priateľom na "hromádke". Pravdepodobne sa za to hanbí, pravdepodobne ti to už neraz vytýkala, pravdepodobne si na to reagovala takým spôsobom, že si myslí, že ťa stratila. Pravdepodobne je bezradná a sama seba sa dookola pýta, kde v tvojej výchove urobila chybu. Pravdepodobne ju tie fotky šokovali a definitívne nad tebou zlomila palicu. To vaše spolužitie je tak milosrdne zakryté, tým že sa vidíte len raz do mesiaca a nemá vás na očiach. Tie fotky jej to však názorne ukázali a to musela byť soľ do jej rany.
Ellis, aký rozhovor medzi vami môže byť. Vy predpokladám manželstvo v blízkej dobe neplánujete a ona svoj názor na vaše spolužitie asi meniť nebude. Pre vás je zverejnenie tých fotiek poníženie, ona to vníma ako zaslúžený trest.
Myslím, že vy sa môžete navzájom "iba" chápať, ale rozdiely sú hlboké.
Tiez si muslim ze za vlastnu sexualitu a nahe telo sa netreba hanbit. Spolocnost nas to naucila, ze je to nieco zle, velky vplyv tu mala cirkev, oni vedia preco, vsetci mocni tejto zeme vedia preco sa zo sexuality robi to co sa robi. Ani jedno nie je dobre, ani sa hanbit za svoje telo ale ani propagovat sexualitu ako nieco oddelene od duchovna ako sa to dnes deje, iba za ucelom predaja...
Sexualita by mala byt nieco posvätné - nie v zmysle cirkevnom,nieco duchovne, pretoze v sexe sa ukryva obrovska moc. Nieco o tom vie tantra... a inetechniky ktore zo sexu tazia...
Gnome no a co? na nete su v bezpeci...hdd sa moze lahko zo dna na den pokazit.... neviem preco sa s tym robia fory ako keby uz kazdy neviddel naheho chlapa/zensku... je to trapne ale nic take co by sa nedalo bez ujmy prezit...
mala techická poznámka ku komentŕu od @DontWorry. V podstate súhlasim s myšlienkou ale jednu vec určite nerob - NIKDE TIE FOTKY NEDAVAJ NA INTERNET! ANI KEBY SA TVARILO BEZPEČNE A ZASIFROVANE, VZDY EXISTUJE MOZNOST NELEGALNEHO PRENIKNUTIA DO UCTU A NASLEDNEHO STIAHNUTIA TYCHTO FOTIEK.
inak takuto nejaku situaciu mozes este zazit so svojim priatelom, v pripade, ze sa rozidete....
Keby to bola moja matka, so svojou povahou by som voči nej veľmi pravdepodobne stratila akúkoľvek dôveru. Ani neviem nájsť vhodné slová, akým prívlastkom ju pomenovať, ale je jasné, že normálna žena - tobôž matka - by to nespravila. Čas to napraví, ale asi by som sa jej v živote s ničím nezdôverila. Je to človek, ktorý nemá problém totálne strápniť vlastné dieťa, hoci dospelé. Prepáč mi moju otvorenosť, ale je to hlúpa žena.
lol to je sila.. hlavne si nerob starosti... imho sa nemas za co hanbit... inak mmilujem takychto ludi ktory maju vlastnu moralku a to ze ty sa tam odfotis hola je zle ale to ze ona to postuje cim pravdepodobne porusuje zakon je akoze v poriadku...
ja na tvojom mieste sa s nou dlho nerozpravam popripade jej mozes poslat aj inu taku fotku ze na tuto este zabudla...atd halvne sa snaz za to nehanbit ...
inak fakt je na hlavu niektore slabsie povahy by to mohlo dohnat aj k samovrazde
no tak toto naozaj od tvojej maminy nebolo pekné. To by nahnevalo asi každú. Neviem čo by som robila na tvojom mieste