Dobrý deň, viem, že to sem asi veľmi nepatrí ale už fakt neviem kto by mi poradil... len prednedávnom som sa dozvedela, že v našej rodine bol chlap, ktorý bol vojakom v druhej svetovej vojne ale neviem kde...že vraj sa tam naučil madarsky, nemecky a rusky takže z toho usudzujem, že sa nestykal, len so slovenskými vojakmi. Neviem nájsť žiadnu databázu alebo zoznam, kde by som našla mená slov. vojakov, akú mali hodnosť a v akej krajine služili. Viem o tom človeku dátum narodenia, miesto narodenia, dátum umrtia a miesto a este rodinných príslušníkov ale to mi asi ani nebude treba. TAk vás velmi pekne prosím poradte mi, je to pre mňa veľmi doležite za každý prispevok dakujem!
Ako nájdem info o vojakovi z druhej sv. vojny?
Skus archiv ako ti pisal Jax. Alebo Kluby vojenskej hystorie tie zvyknu mat kontakty na take vyhladavanie. Napr. KVH Karpaty.
no podla toho co pises,ze sa naucil tie jazyky,dedukujem,ze isty cas bol v zajati,alebo v nejakom tabore. Poznal som jedneho co bol za vojny na Urale,a tam sa naucil tiez tie jazyky a aj inymi sa vedel dohovorit.
skus ist aj touto cestou.
Skus napisat na ministerstvo obrany, konkretne vojensky archiv www.mosr.sk