Ako nájdem info o vojakovi z druhej sv. vojny?

Príspevok v téme: Ako nájdem info o vojakovi z druhej sv. vojny?
WorldWar

Dobrý deň, viem, že to sem asi veľmi nepatrí ale už fakt neviem kto by mi poradil... len prednedávnom som sa dozvedela, že v našej rodine bol chlap, ktorý bol vojakom v druhej svetovej vojne ale neviem kde...že vraj sa tam naučil madarsky, nemecky a rusky takže z toho usudzujem, že sa nestykal, len so slovenskými vojakmi. Neviem nájsť žiadnu databázu alebo zoznam, kde by som našla mená slov. vojakov, akú mali hodnosť a v akej krajine služili. Viem o tom človeku dátum narodenia, miesto narodenia, dátum umrtia a miesto a este rodinných príslušníkov ale to mi asi ani nebude treba. TAk vás velmi pekne prosím poradte mi, je to pre mňa veľmi doležite za každý prispevok dakujem!

Kýčera

Všetko, čo som podľa dostupných informácií vedela, som Ti už poskytla. Odpovede na svoje otázky nájdeš v mojom predchádzajúcom príspevku. Musím sa venovať aj iným veciam.

Kýčera

@ Takže moju teóriu potvrdzuje národnosť a vek. Mohol slúžiť v slovenskej(od 18r.) alebo maďarskej (od 20 - 21r.) armáde, nemeckej nie.
Ak by bol partizán, bol by posudzovaný podľa zákona č.255/1946 Sb., a to by ste vedeli. Na to sú rodinní príslušníci hrdí. Tak ako ja na svojich predkov. Ale tak skúsiť môžeš.

@ Tmavomodrý svět, 2001
Pearl Harbor, 2001
a veľa iných

WorldWar

Ak chceš nejaký dobrý vojnový film možem ti poradiť :) Napr.
1.Chlapec v pruhovanom pyžame
2.Shidlerov zoznam (to určite poznáš)
3.Colette (to je sa mi zdá český film)

To sú také najznámejšie si myslím