Ahojte, mám 13 rokov a z niakeho šialeného dôvodu som sa snažila schudnúť. Vážila som asi 48 kg ale to kôli svalom. No mne sa moja postava nepáčila a tak som sa rozhodla schudnúť. Najprv som obmedzila všetky jedlá kde boli cukry a tuky, každý deň som behávala okolo 10 km a potom váha klesala smerom na dol veľmi, veľmi rýchlo. O týždeň (čiže dnes)vážim 43 kg. Za deň ziem maximálne 1 jblko a vypijem sladkú minerálku a čistú vodu(asi 3 poháre). Jedlo zahadzujem do koša a hrám sa že jem všetko. Ale tento štýl sa mi vôbec nepáči:
po 1. Nechcem ďalej klamať mojim rodičom a kamarátom
po 2. Nevládzem ani vstať z postele
a po 3. Už mám iba 3 kamarátky, lebo si všetci myslia, že som divná
Prosím poraďťe mi čo mám robiť. Ako sa mám stravovať tak aby som vážila 38 kg alebo aspoň si udržať váhu a pritom normálne jedla? Vopred ďakujem.
Nevládzem ďalej chudnúť
po prve- chciet vazit 38 kg nie je normalne. Zvaz, ze sa zdoveris mame a parkrat zajdes za psychologickou, toto sa ti moze velmi lahko vymknut z ruk (a uz sa asi aj vymklo).
Po druhe - okrem toho, ze chorobne malo jes, tak aj velmi malo pijes. Si mlade dievca, stale vo vyvoji, spamataj sa cim skor, inak si mozes zdravotne problemy sposobene tymto co robit niest so sebou do konca zivota.
Udrzat si vahu, ktoru si dosiahla hladovkou, a zaroven sa normalne stravovat, je nerealne. Na to rovno zabudni. Je to bud jedno - normalne sa stravovat a mat postavu, ktora ti je dana genetikou. Alebo druhe - zit v tom klamstve nadalej, nemat priatelov a postupne stratit vsetku radost zo zivota a poskodit si zdravie na cely zivot.
Kolko merias? Mala si uz v minulosti problemy s anorexiou?