Nevládzem ďalej chudnúť

Príspevok v téme: Nevládzem ďalej chudnúť
L!li

Ahojte, mám 13 rokov a z niakeho šialeného dôvodu som sa snažila schudnúť. Vážila som asi 48 kg ale to kôli svalom. No mne sa moja postava nepáčila a tak som sa rozhodla schudnúť. Najprv som obmedzila všetky jedlá kde boli cukry a tuky, každý deň som behávala okolo 10 km a potom váha klesala smerom na dol veľmi, veľmi rýchlo. O týždeň (čiže dnes)vážim 43 kg. Za deň ziem maximálne 1 jblko a vypijem sladkú minerálku a čistú vodu(asi 3 poháre). Jedlo zahadzujem do koša a hrám sa že jem všetko. Ale tento štýl sa mi vôbec nepáči:
po 1. Nechcem ďalej klamať mojim rodičom a kamarátom
po 2. Nevládzem ani vstať z postele
a po 3. Už mám iba 3 kamarátky, lebo si všetci myslia, že som divná
Prosím poraďťe mi čo mám robiť. Ako sa mám stravovať tak aby som vážila 38 kg alebo aspoň si udržať váhu a pritom normálne jedla? Vopred ďakujem.

L!li

Dobre skúsim jej to povedať, fakt už nevladzem skoro nič robiť, nebudem si predsa kôli niakej váhe ničiť žvot každopádne všetkým ďakujem čo sem napíslali a budem dúfať, že to dobre dopadne

blueberryNN

Ty si teraz este nedokazes ani predstavit, ako velmi ta tvoja mama lubi, a preto jej mozes doverovat v tom, ze by ti nikdy neurobila nieco, cim by ti ublizila. Skor naopak, snazi sa robit vsetko pre to, aby ta chranila. Vysetrenie u psychiatra nie je ziadny strasiak, trest, ani hanba. Je to normalne a mnoho ludi, ktorych v beznom zivote obdivujes, uz minimalne raz v zivote bolo liecenych u psychiatra. Neboj sa, nikto ta nikam nezavre :-) . Doveruj mame. Povedz jej, ako sa veci maju.

L!li

No dalo by sa to, ale určite by ma poslala na psychiatriu lebo je detská neurologička a už sa ma na to aj párkrát pýtala ale nepovedala som jej to

lombardo1981

Už ti to tu bolo napísané. Neexistuje nič ako mať anorexiu a ovládať jedlo. Zostane ti v hlave. A skutočne sa jej zbaviť jej zložité. Musíš obetovať tomu všetko. Doslova všetko... svoj strach, svojich démonov, svoju kontrolu. Ja 11 rokov abstinujem. A našťastie nemám žiadne nutkavé potreby ohľadne nejedenia určitých jedál v určitý čas.
Čo chceš živote ovládať? Prečo jedlo? Čo reprezentuje?
Vieš, máš pocit, že ty ovládaš jedlo. Nos skutočnosť je taká, jedlo si s tebou robí, čo chce.

blueberryNN

Musim ti povedat, ze tvoj problem vo vahe nie je. Aj keby si vazila 38 kil, budes si pripadat tucna. Nerob si ziadne vycitky kvoli tomu, ze teraz vazis 43 a nie 38 kg, ani si nerob ziadne vycitky kvoli tomu, ze si klamala rodicom a zase si hladovala. Neurobila si nic zle. No co urcite urob je, ze o tom povedz mame. Da sa to? Je taka, ze ta pocuva?

L!li

Meriam 165 a áno mala som raz taký záchvat. Bolo to asi v januári, ale potom ma to prešlo no a teraz ma to chitilo zas, ale mám pocit, že už je to vážnejšie :/

ana/

Zlaticko, toto je nabeh na anorexiu. Mam s tym skusenost. Som relativne vyliecena, ale sladke do ust nedokazem vlozit. Po 17 hodine uz nejem a viac pijem ako jem. Ta choroba v hlave ostava furt. Prosim ta normalne sa najedz. Nemusis jest nezdrave a sladke jedla. Ale z normalnej polievky, maska, salatiku, ovocia nepriberes :) aby si pribrala to by si musela jest obrovitanske porcie jedla kazdy den :) tvoje telo sa o teba stara, ochranuje ta,.
.tvoje telo je tvojim domovom, tak svoj domov nepodpal :) si krasne silne ziena, tak sa napapaj a neboj sa vsetko bude v pohode :)