Povedat blizkym, ze som asexualka?

Príspevok v téme: Povedat blizkym, ze som asexualka?
ForeverAlone

Dobry den priatelia,
Sex som nikdy nemala a ani mat nebudem, som hyposexualna. Chcem sa len spytat ci to raz mam povedat svojej rodine, priatelom? Pretoze raz pride den ked sa ma budu pytat preco som este nikdy nikoho nemala atd. Akurat ze ked to poviem kamaratom, urcite ma vysmeju. Dakujem za nazory a prosim moju asexualitu nerieste, to nechcem zmenit :)

kafe

ehm, budem trochu sprostá. O každom svojom prde rodine a priateľom tiež nehovoríš. Tak ich nepotrebuješ ťahať do svojej postele a hovoriť im čo tam robíš či nerobíš. Si to nechaj pre seba. Prečo by o tom mali vedieť?
Podľa mňa toto patrí do tak intímnej sféry, že jediný človek, komu to máš (musíš!) vešať na nos, je tvoj priateľ. Je to vlastne jedno z kritérií, podľa ktorého si priateľa vyberieš. Rozprávať kadekomu takéto osobné veci mi príde skôr trápne, ako normálne. Jednoducho si ži ako to chceš a cítiš. Nepotrebuješ aby ti to odsúhlasila rodina.

neviem11111

podla mna to kamaratom na nos vesat nemusis. je to tvoje sukromie, ked sa ta nieco budu pytat, staci ked odpovies, ze o tejto teme sa rozpravat nechces, ze si chces zachovat sukromie. neviem, kolko mas rokov, ale napr. mame by bolo fajn to jedneho dna povedat, aby sa zbytocne nevypytovala tebe neprijemne otazky pravdelne a aby ti lepsie porozumela.
btw, momentalne sa debatuje o tom, ci asexualita nie je dalsia forma sexualnej orientacie, cize to by si tazko zmenila aj keby chces.