Povedat blizkym, ze som asexualka?

Príspevok v téme: Povedat blizkym, ze som asexualka?
ForeverAlone

Dobry den priatelia,
Sex som nikdy nemala a ani mat nebudem, som hyposexualna. Chcem sa len spytat ci to raz mam povedat svojej rodine, priatelom? Pretoze raz pride den ked sa ma budu pytat preco som este nikdy nikoho nemala atd. Akurat ze ked to poviem kamaratom, urcite ma vysmeju. Dakujem za nazory a prosim moju asexualitu nerieste, to nechcem zmenit :)

michael067

Zoberem to tak trochu viac z fyziologického h'ladiska
No preto su to pre mňa drísty lebo dnes je zamilovanosť spojená s nadržanosťou a hormónmi.
Ano nebudem klamať aj na mňa to posobé a keď vidím nejakú peknú ženu, mozog vylučuje dopamín alebo hormóny šťastia alebo čo, proste taký zvláštny pocit v hlave nastane.
No a potom ďalej od toho sa odvíja už všetko aj tie kecy, ja sa toho zúčastňovať nechcem, nechcem aby to bolo také povrchné, ale nemôžem pretože hormóny ovládajú každého.
Prečo? Pretože ak sme inteligentný mali by sme byť riadeným niečim iným a nie hormónmi
Poviete že "Ale však môžeš mať aj pekný vzťah založený aj na niečom inom ako na tých plytkých veciach"
No rozvodovosť každého druhého manželstva na Slovensku hovorí o niečom inom.
Poviete: "No ale veď každý ma tie hormóny, tie hormóny su tam práve na to, tie hormóny plnia určitú funkciu atď, atď.
Rovnako tak ako predný mozog, a ten mne osobne stále hovorí: "Nie nechceš takýto vzťah, nechceš len toto"
Keď som mal 15 rokov bol som "zamilovaný" do spolužiačky, ona do mňa zhodou okolností tiež čo som sa dozvedel približne v tej dobe čo som bol do nej aj ja.
Mohol som sa o niečo pokúsiť, ale jediné čo som cítil bola nadržanosť nič viac, tak som to nechal tak mimochodom v tej dobe bolo o nej známe že má veľmi rada sex.
Najviac "nadržaný" sú chalani práve v puberte dokonca viac ako v 20-25 rokoch.
Ďalší príklad je keď som mal 14 rokov a zaujímala sa o mňa jedna deviatačka tam jej záujem bol z toho ako sme sa v triede spoznávali.
Tu som nakoniec radšej začal ignorovať úplne povedzme si úprimne pre totálne pokazené vzťahy v mojej rodine, kde som rozpadávajuce sa manželstvo mojej matky a otca prenášal absolútne na všetko a žiadnemu vzťahu by som mohol mať, som neveril nechcel som ho.
Keď som hlbšie skumal manželstvo môjho otca a matky už vtedy som zistil že to je len o hormónoch nadržanosti.
Matke imponovalo keď sa za mladosti foter správal ako najväčší frajer. No keď už bola staršia akosi jej to začalo liezť na nervy a z toho vznikol rozpad ich manželstva.
A otec no ten rozmýšľal tým čo má v rozkroku, nedávam mu to za vinu, ako som už povedal chlap su väčšinou taký hormóny su hormóny, a vtedy ešte nemusela byt taká informovanosť že by sa mal v určitých veciach vedieť ovládať
Myslím si že som práve popísal väčšinu dnešných vzťahov, nechcem sa na tomto účastniť.

Mesačný princ

neviem11111 - niektorí ľudia takéto niečo nevyjadrujú.

je to ako ke´d ti napíšem, že nepovažujem tanec za zábavu. Doteraz to tak je a nikdy som nepochopil čo je na tanci zábavné a prečo ho ľudia za zábavu považujú. Aj takí ľudia sú.

A sú ľudia, ktorí nepovažujú za potrebné hovoriť takéto frázy alebo používať gestá, ktoré im jednoducho vadia.

neviem11111

podla mna ked niekoho milujes, tak nepovazujes za spolocensku konvenciu to, ze ho objimes alebo mu povies, ze ho mas rad.

Mesačný princ

neviem11111 - nie každý človek je taký bezprostredný a naozaj mu tieto spoločenské konvencie môžu skôr ubližovať.

neviem11111

michael, ked sa do nejakej zalubis, budes ju mat rad a bude ti na nej zalezat, tak to len kecy pre teba nebudu.

michael067

Adria a presne to nemôžem dokonca keď ma niekto objíme tak mi to je nepríjemne.
4 Roky dozadu ma objala sestra na rozlúčku, bolo mi to divné, nepríjemne ani ja osobne som ju neobjal naspať, keď ma pustila tak sa na mňa divne pozrela že čo som ju neobjal tiež, veď sa zase dlho neuvidíme a to je prosím pekne vzťah medzi súrodencami ako by to asi vypadalo vo vzťahu medzi ženou a mužom.
Ale ste potom dobrá rodina, poznal som takú jednu a môžem povedať že mali medzi sebou skvelú náladu
Forever Alone
Ak ti je jedno čo si kto o tebe myslí áno povedz im to, ak ti to jedno nie je nehovor im to pretože áno pokiaľ by si im to povedal tak by to nepochopili a každý by mal plno rečí ohľadne teba

michael067

Sex, popravde neviem si ani predstaviť ako by som ten sex "prevádzkoval" bolo by to pre mňa divné.
Nedokážem si predstaviť že by som k nejakej babe ku ktorej nič necítim len tak prišiel a mal s ňou sex.
A k žene ku ktorej by som zase niečo cítil by som sex mať nemohol pretože nemám rád tie city a drísty ktoré sú v tom.
Teraz sa nad tým tak zamýšľam celý sexuálny akt bez citov by bol pre mňa naozaj divný a asi by som ho s najväčšou pravdepodobnosťou nemohol mať.
Ale pretože nechcem, ženám hovoriť tie sladké dristy ktoré ku vzťahu asi patria, tie čo som vymenoval a ďalšie, nemôžem mať so ženou sex tak či tak.
Ja si ani nedokážem predstaviť povedať žene mám ťa rád, alebo spýtať sa jej ako sa máš
Nie že by som sa hanbil, ale ja osobne to beriem ako kecy.

adr1a.

michael067. Ja nepotrebujem toto pocuvat od priatela. No my sa takto v rodine bavime navzajom vsetci. My sa normalne takto oslovujeme. Nie mama otec, nie napriklad po mene - ale milacik zlatko laska anjelik srdiecko ai. My sa aj bezne objimame, bozky si davame. Pohladenia objatia ai su bezne. Ked sa sesternica vydala tak jej muzovi trvalo kym nas pochopil ale zvykol si)) Vie ze to nehrame ze my takyto proste sme. Ako juzania)) jej muz este aj ked si vinsuju ledva si ruky podaju. Bozk dat mame? Nehrozi. A my pravy opak. Stretneme sa niekde aj nahodou v meste na chvilku? Hned nasleduju bozky na jedno lico na druhe lico objatia, pekne oslovenia a toto iste ked sa aj lucime. Pre nas je taketo spravanie normalne vlastne prirodzene. Aj tie oslovenia. My uz ked sa menami oslovime tak spozornieme lebo bud sa hnevame alebo sa nieco vazne stalo :D pokial nejde o vacsi vekovy rozdiel tam je to uz trosku oficialnejsie ale tiez ako u koho

ForeverAlone

Ty skorej nechces vztah pretoze tam sa taketo reci hovoria. Ale sex mozes mat s niekym koho nelubis aniz by si mu musel hovorit nieco taketo :)