Kríza v 8-rocnom vztahu - zacinam podvadzat

Príspevok v téme: Kríza v 8-rocnom vztahu - zacinam podvadzat
zdenica-pal

Ahoj. Som vo vztahu s chalanom 8 a pol roka.
vyvoj - ziadny, uz sa 4 roky bavime o zasnubach, prsteni atd...a zatial neurobil nic. Mame 27 rokov. Mna to uz pomaly prestava bavit, resp uz prestalo.
Citim, ze sa s nim uz nudim, nema mi co poskytnut, nevzrusuje ma, sex je raz za cas a aj to je len rychlovka...
Je mily, hadame sa minimalne ale citim, ze asi to ide do kytek...

Nastupila som do novej prace, kde som sa zoznamila s kolegom. Zaujem o mna nema (poznat ma ako cloveka) chce len sex co mi hned povedal. Na akciach riesime nejake obchytavacky, bozkavanie a tak ale sex nebol- ked mam vztah tak mi to neda, stale mam v hlave ze ide o podvod.
Strasne ma ten kolega vzrusuje, nove dotyky, nove pocity, busenie srdca atd....

neviem co mam robit, ako by ste mi poradili?
dakujem

zdenica-pal

vsetky protiargumenty chapem.
ide mi len o to, ze som sa dostala do stereotypu o ktorom partner vie a nic preto nerobi...to ma trapi, ze on to berie normalne a neriesi nic.
a mne chyba vzrusenie, adneralin a podobne (ten v podobe vyletov, akcii, zabave, pomoci, obcasnych prekvapeni atd.) ja nehovorim ze je zly, len za tie roky zlenivel a mna to prestalo bavit sa o neho starat a robit mu mamu, ktora za neho vsetko vybavuje a riesi.

a opustit v tomto veku? mna by praveze trapilo opustit partnera vo veku ked uz mam napriklad deti...

dalsia otazka v mojej hlave: ako mam vediet ci je pravy? ja som s jedinym partnerom od 17 rokov, nikdy som nemala nikoho ineho toto je moj prvy a posledny partner, neviem preto porovnat povahy, situacie, ktore prinasaju rozny partneri (teraz nemyslim sex na jednu noc, ale klasicke vztahy a hladanie toho praveho).
co ked by mi vyhovoval niekto iny lepsie a co ked nie?.... tieto veci ma dost trapia

zdenica-pal

nooo situacia sa ma posledne mesiace tak, ze si chodim na akcie sama, flirtujem uzivam si...a vobec mi to neni blbe...jasne ten sex to je na mna silna kava (zatial) vzhladom na to ze mam vztah a stale citim v hlave slusnost voci partnerovi...ale pravda je ze ho nechcem vykreslit ako hajzlika, ktory sa nezaujima. on sa zaujima, dopraje mi, ale dlhe roky sa nevie rozhybat, nevie ma zabavit- vymysliet program na vikend, vsetko riesim cele roky sama, keby nie tak sme nonstop len doma....neviem mam pocit ze v 17 mi vyhovoval ale v 27 ma clovek ine potreby.
asi sa situacia vyvinie sama ale stve ma to hrozne, lebo keby sa snazil tak ma to netaha inde....
a bojim sa aj to, ze teraz mam 27 a tie ,,najlepsie roky" na divoke zurky, sex znamosti som si prepasla....

Kelsoo

Prebudila sa v tebe šľapka poviem ti jak to dopadne podvedieš ho už je na tebe len či sa skôr rozídeš po tom začneš spať s inými a nakoniec v zúfalstve zistíš, že si mala niekoho na celý život a opustila to a potom možno už bude neskoro to vrátiť späť.

neviem11111

uplne ma fascinuje, ze ti obchytkavanie a bozkavanie nepripada ako podvadzanie. bodaj by na to ten tvoj chlap prisiel a zbalil by si kufre. potom sa mozes ku*vit s kolegom kolko sa ti zapaci.

Filip TT

O vzťah sa treba starať. To je ako so všetkým - keď sa o to nestaráš, tak samé od seba to pustne a degraduje.

Na vzťahu treba naozaj pracovať. Hneď v začiatku keď cítiš, že niečo ide z kopca treba to VEDOME riešiť. Treba o tom rozprávať, že je problém. Naopak keď je dobre treba o tom rozprávať, že je nám dobre. Partnera sa treba pýtať čím ťa môžem potešiť a naozaj mu tú radosť spraviť. Treba podnikať spoločné akcie, ktoré nás tešia a na ktoré budeme spolu spomínať.

V tvojom veku by ste mali už budovať rodinu - deti to znamená plno krásnych spoločných zážitkov.

Máte jednoducho zanedbaný vzťah...

Tým druhým to dopadne zle pre teba - zjavne máš veľké predpoklady sa na neho namotať čo sex urobí zaručene. A potom budeš mať veľký citový problém, takých tém tu je plno...zlomí ti to srdce.

zdenica-pal

nooo situacia sa ma posledne mesiace tak, ze si chodim na akcie sama, flirtujem uzivam si...a vobec mi to neni blbe...jasne ten sex to je na mna silna kava (zatial) vzhladom na to ze mam vztah a stale citim v hlave slusnost voci partnerovi...ale pravda je ze ho nechcem vykreslit ako hajzlika, ktory sa nezaujima. on sa zaujima, dopraje mi, ale dlhe roky sa nevie rozhybat, nevie ma zabavit- vymysliet program na vikend, vsetko riesim cele roky sama, keby nie tak sme nonstop len doma....neviem mam pocit ze v 17 mi vyhovoval ale v 27 ma clovek ine potreby.
asi sa situacia vyvinie sama ale stve ma to hrozne, lebo keby sa snazil tak ma to netaha inde....
a bojim sa aj to, ze teraz mam 27 a tie ,,najlepsie roky" na divoke zurky, sex znamosti som si prepasla....

zdenica-pal

No nejak tak...
ja potrebujem mat vztah (vo vseobecnosti mat polovicku) takze nehladam sex na jednu noc, ale tym ze tento partner je moj uplne prvy v zivote, tak som nikdy nezazila ine dotyky, ine pohlady ine pocity, ine vzrusenie....stale je to o tom istom...az teraz sa mi prvy raz stalo, ze som sa zaplietla s kolegom a zazivam uplne uzasne chvile (busenie srdca, vzrusenie atd...) co som nezazila tolke roky!

ja ani neviem co chcem, da sa opat nejak zamilovat do partnera? da sa to ozivit spat? ako my sme fajn kamarati ale mam z neho pocit ze si uz za tie roky zvykol a sme ako stari manzelia. pomoze poradi....ale vzrusenie, pocity nic.........

0vecka

v podstate sa xces s tym svojim rozist aby si sa s cistym svedomim mohla s tym druhym vyspat...

akoze ak som to spravne pochopil tak nemas o svojho uz zaujem nikam to nesmeruje proste nema to buducnost...