Kríza v 8-rocnom vztahu - zacinam podvadzat

Príspevok v téme: Kríza v 8-rocnom vztahu - zacinam podvadzat
zdenica-pal

Ahoj. Som vo vztahu s chalanom 8 a pol roka.
vyvoj - ziadny, uz sa 4 roky bavime o zasnubach, prsteni atd...a zatial neurobil nic. Mame 27 rokov. Mna to uz pomaly prestava bavit, resp uz prestalo.
Citim, ze sa s nim uz nudim, nema mi co poskytnut, nevzrusuje ma, sex je raz za cas a aj to je len rychlovka...
Je mily, hadame sa minimalne ale citim, ze asi to ide do kytek...

Nastupila som do novej prace, kde som sa zoznamila s kolegom. Zaujem o mna nema (poznat ma ako cloveka) chce len sex co mi hned povedal. Na akciach riesime nejake obchytavacky, bozkavanie a tak ale sex nebol- ked mam vztah tak mi to neda, stale mam v hlave ze ide o podvod.
Strasne ma ten kolega vzrusuje, nove dotyky, nove pocity, busenie srdca atd....

neviem co mam robit, ako by ste mi poradili?
dakujem

Messje

Zdenica
Niekedy pomoze rozhovor s partnerom o tom ze rozmyslas vztah ukoncit. Povedz mu co ti chyba,ze sa citis sama v to vztahu.Ak ta stale lubi,zabojuje o teba a to ta nakopne.Zacne sa bat ze ta strati a tak sa zacne chovat ako na zaciatku ked ste sa spoznavali.
Ver ale tomu ze vela vztahov ci uz manzelstiev po rokoch zacne stagnovat.Nerob tie chyby ze budes chodit von sama nadalej a uzivat si.Povedz mu nech ide s tebou.Dajte si rande ako na zaciatku.Nepises o nom nic zle,to znaci ze ho lubis stale.Len ti chyba to vzrusenie.Na kolegu zabudni,ten ta nema za nic.Si pre neho len telo.Zena z ulice ktorej nemusi zaplatit.Po tom co ti navrhol by si sa mala citit ponizene za to ako ta vidí. Vyhybaj sa mu.

blueberryNN

A k tvojej otazke, ci chapeme, o co ti ide. Ano, chapeme. Potrebujes od nas schvalenie toho, co robis, a cakas od nas, ze ti povieme, ze kedze tvoj priatel je taky hnusny na teba, tak ty nemas mat vycitky za to, co robis. Vies, ale ono je uplne jedno, ako sa k nam druhi ludia v zivote spravaju. Za tvoje vlastne rozhodnutia si zodpovedna iba ty sama. Naco si s nim vobec vo vztahu cele tie roky? Je to tvoje rozhodnutie, tvoja zodpovednost. Preco si sa s nim nerozisla uz davno, ked si v tom vztahu tak trpela? Nikto ta nenutil. Nie, nenapisem, ze ta podporujem a chapem v tom, co robis, lebo som presvedcena, ze je to ubohe. Lenze to je tak, ked su ludia prilis lenivi a pohodlni a radsej zostavaju v nevyhovujucom vztahu, len aby nezostali sami. A potom su lenivi a pohodlni ten vztah ukoncit. Lahsie je hladat ospravedlnenie na to, ze podvadzaju, lebo to podvadzanie je pohodlnejsie ako riesit veci. Takto sa spytam - tebe sa este zo seba neobracia zaludok?

blueberryNN

Zase ktosi vidi problem kdesi, kde ziadny nie je. Co ti nie je jasne na tom, co mas robit? Sama pises, ze vztah ide do kytek a ten tvoj partner ta uz vobec ako partner nezaujima. Tak snad ukoncim vztah a sexujem aj s celou republikou ked chcem. Ale najskor ukonci vztah. Lebo to, ze uz niekoho nemilujes, nie je ziadna katastrofa. Ale klamat a podvadzat je nekonecna ubohost.

neviem11111

a taketo s prefajcenym mozgom by si chcela? v tom by si ako chcela vychovavat deti, ked huli kazdy den? ved sa rozid a potom si rob co chces, ale nech je on akykolvek, nevera proste nie je fer vec.

zdenica-pal

ale nebavme sa len o mne, preotze toto vsetko vyplynulo len z toho, ze za 9 rokov si partner neklakol s prstenom a neposunul vztah dalej a to sme mali ukazkovy vztah, kazdy nam zavidel (pokazilo sa to posledne mesiace).
preco to nespravil, preco stale len slubuje ze RAZ, preco.....
raz za cas vzdy otvorime tu temu a on vzdy len povie ze sa dockam....za 9 rokov ta ista veta???
a ked sa tema otvori znovu tak ho tlacim...

nevymysla ziadne aktivity, huli od 15 rokov nonstop kazdy den, hra pc hry, nedokaze umyt riad za cely den pokial mu 12x nepoviem.....to neni len ze ja som stetka......
a pritom vie co mi vadi a nic s tym nerobi!"
chapete o co mi ide?

zdenica-pal

ale nebavme sa len o mne, preotze toto vsetko vyplynulo len z toho, ze za 9 rokov si partner neklakol s prstenom a neposunul vztah dalej a to sme mali ukazkovy vztah, kazdy nam zavidel (pokazilo sa to posledne mesiace).
preco to nespravil, preco stale len slubuje ze RAZ, preco.....
raz za cas vzdy otvorime tu temu a on vzdy len povie ze sa dockam....za 9 rokov ta ista veta???
a ked sa tema otvori znovu tak ho tlacim...

nevymysla ziadne aktivity, huli od 15 rokov nonstop kazdy den, hra pc hry, nedokaze umyt riad za cely den pokial mu 12x nepoviem.....to neni len ze ja som stetka......
a pritom vie co mi vadi a nic s tym nerobi!"
chapete o co mi ide?

zdenica-pal

viem. citim sa na jednej strane hrozne ale na druhej strane to normalne vyhladavam sama, pretoze viem ze s kolegom neni perspektiva este ked na rovinu povie ze chce len sex, ale to ze zazivam ine dotyky, ine prekvapenia (kde ma chyti, co urobi ako ma chyti atd) tak ma to hrozne vzrusuje lebo som ziadny iny dotyk len partnera nezazila...
neviem to vysvetlit viem ze je hrozne co robim, ale odvolavam sa na to, ze 9 rokov totalneho stereotypu kde vies co cakat, sex presne rovnaky na vlas....nuda.......

iggzik

Mna vzdy ide vytacat toto zenske vzdy riesit vztah mimo vztah..
Ano ludia a vacsinou chlapi vedia zleniviet, no s tym sa da popracovat..
Na vztah su vzdy dvaja,, povedat, ze je tam rovnomerny podiel je hlupost,, ALE mozes si za to dost aj sama, lebo si to nechala prerast do toho co ti teraz nevyhovuje..

Kedze si uz jednou nohov v dverach a teda fakt rozmyslas nad tym, ze ho chces vymenit, tak mu to povedz, ze vahas a bud zapracuje na zmene alebo Byebye..

No co sa tyka toho kolegu ako pises v titulke, ze nema o teba zaujem, tak kasli na neho to perspektivu nema urcite

Filip TT

Pozri ked ti je dobre s niekym, tak sa nepytas, ci by s inym nebolo este lepsie. Moja manzelka tiez s nikym inym nechodila len so mnou, sme spolu 18 rokov a nenudime sa.

Tvoj partner ten vztah zanedbal, pravdepodobne ani nerozumie co sa deje, ked chodis sama na akcie a on sedi doma. Proste nerozumie vztahu. A ty nerozumies tomu, ze referovat o tom, v akom stave mame vztah je hlavne pole kde sa realizuje zena. Zena je ten odbornik na vztahy, ona musi vcas signalizovat ze toto u nas nie je dobre. Muz pociti, ze nieco nie je v poriadku cez nespokojnost zeny. Proste aj ked ides sama, tak by si mu mala povedat, ze toto od vztahu neocakavas, ze budes si robit program na volne chvile vzdy sama.

zdenica-pal

vsetky protiargumenty chapem.
ide mi len o to, ze som sa dostala do stereotypu o ktorom partner vie a nic preto nerobi...to ma trapi, ze on to berie normalne a neriesi nic.
a mne chyba vzrusenie, adneralin a podobne (ten v podobe vyletov, akcii, zabave, pomoci, obcasnych prekvapeni atd.) ja nehovorim ze je zly, len za tie roky zlenivel a mna to prestalo bavit sa o neho starat a robit mu mamu, ktora za neho vsetko vybavuje a riesi.

a opustit v tomto veku? mna by praveze trapilo opustit partnera vo veku ked uz mam napriklad deti...

dalsia otazka v mojej hlave: ako mam vediet ci je pravy? ja som s jedinym partnerom od 17 rokov, nikdy som nemala nikoho ineho toto je moj prvy a posledny partner, neviem preto porovnat povahy, situacie, ktore prinasaju rozny partneri (teraz nemyslim sex na jednu noc, ale klasicke vztahy a hladanie toho praveho).
co ked by mi vyhovoval niekto iny lepsie a co ked nie?.... tieto veci ma dost trapia