Ahojte.. Sú nejaké rozdiely medzi kultúrou Peržanov a Arabov?... Mali alebo máte vzťah s Peržanom, napr. z Iránu? Ako vnímajú Peržania ženy? Aké je ich spravanie voči Europankam? Ak máte nejaku skúsenosť, píšte.
Peržan vs. Arab
N_atália
Je to asi velmi individuálne, a naozaj asi záleží v akej rodine vyrastá a akú ma výchovu...Ale na druhej strane tieto dva národy majú spoločne náboženstvo...
Tak sa treba odstahovat do Afriky, no. Si si vybrala tak mas.
Sisi5
Preco by som mala byt za hviezdu???... Slovákmi obklopená nie som, kedze žijem v zahraničí.. Preto som tuto diskusiu aj založila..
Prečo by mala byť baba, ktorá je vydatá za cudzinca byť hlúpa? Rozpadajú sa aj manželstvá, ktoré nie sú miešané a nikto sa nad tým nepozastaví. Ja sama mám dieťa s černochom, síce nie som za neho vydatá, ale žijeme spolu a nemám s ním najmenší problém. Problém je v našej mentalite, keď ľudia odsúdia moje 16 mesačné dieťa a to iba preto, lebo je tmavšie ako ostatné deti.
klasika, sice ma okolo seba kopec slovakov, ale hlupa biela nadrzana slovenka si musi za kazdu cenu vybrat cudzinca, aby bola co najvacsia hviezda lebo je to straaasne moderne.. GRC
„nemám rada ak niekto automaticky odsúdi človeka" , tak preto si rovno odsúdila celý národ ?
Mám tu svoju prácu a aj môj manžel. Nie sú mi "bližší" a "lepší", ale nemám rada ak niekto automaticky odsúdi človeka len preto, lebo je z inej kultúry a popritom o ich živote nevie nič.
Mám tu svojich kamarátov, rodinu, ale medzi nami žije dosť hodne falošných ľudí, ktorí si Ťa nájdu len ak niečo potrebujú.
Natalia a co tak sa do Iranu natrvalo prestahovat? Mala by si byt predsa medzi "svojimi" ked su ti lepsi, nie?
Neviem prečo treba automaticky odsúdiť niekoho kto sa kamaráti s niekým "z inej" kultúry.
Ja mám manžela Peržana, konkrétnu z Iránu. Medzikulturálne rozdiely medzi nami sú a len vďaka tolerancii sa dajú zvládať. Od Arabov majú veľmi ďaleko, sú ďaleko tolerantnejší ako Arabi a viac si Ťa vážia ako ženu. Mnoho závisí od toho ako boli vychovávaný doma.
Ja som už v Iráne bola 3-krát, toto leto pôjdem štvrtýkrát a bola som tam vždy vítaná. Ľudia sú tam milí, ochotní, nestrkajú nos do cudzích vecí, sú omnoho srdečnejší ako u nás.
My máme spolu dcéru a dovolím si tvrdiť, že môj manžel by už lepším otcom ani nemohol byť.
Nemusíš sa za neho hneď vydať. My sme chodili spolu počas celej VŠ, zoznamovali sme sa a až potom som sa za neho vydala. Manželia sme 3 roky a netvrdím, že sme nemali nezhody, ale zatiaľ sme ich vždy vyriešili bez kriku a bitky, čo sa o mojich susedoch povedať nedá a sú to obaja VŠ vzdelaní ľudia bez medzikulturálnych rozdielov.
Registrácia
takuto poznámku si si mohol/a odpustiť.. Nepotrebujem im rozťahovať nohy..