Ahojte.. Sú nejaké rozdiely medzi kultúrou Peržanov a Arabov?... Mali alebo máte vzťah s Peržanom, napr. z Iránu? Ako vnímajú Peržania ženy? Aké je ich spravanie voči Europankam? Ak máte nejaku skúsenosť, píšte.
Peržan vs. Arab
Capuccino, ale Laura nikomu nic nevnucuje. A v tom má pravdu, že nejde o primárne o národnosť, farbu a vierovyznanie, ale o to, či je niekto sviňa alebo nie.
Arabské krajiny tvoria iba časť moslimského sveta. Indonézia je takmer celá moslimská a neviem o tom, či sa ich niekto u nás bojí. Čiže islamom to iba nebude.
V Brazilii alebo Argentíne ťa vo veľkých mestách okradnú a zapichnú, či znásilnia kľudne na ulici, tiež tam sú no go zóny a je to krajina z 90 % kresťanská.
Veď my Vám doprajeme Peržanov, Arabov, Keňanov, Indov, koho len chcete, ale poprosím vláčte si ich inam, nie k nám. Ďakujem
Laura, dik. Ako vravíš, najlepšie je, že sa tak strašne bojíme cudzincov a väčšina zatiaľ videla akurát Ibiho Maigu v telke.
Laura, slniecko, nastahuj si ich zopar tych mladych juncov co trasu plotmi na hraniciach domov, ziv ich za svoje, nevypustaj ich radsej na ulicu, ja ti garantujem, ze take kulturne obohatenie nezazijes ako s nimi, bude to urcite uprimne a laskyplne podakovanie za tvoju pomoc ich sposobom, ako sa to deje v Europe zapadnej... Ja nepotrebujem, aby to tu zachadzalo do krajnosti ako na zapade, potom uz bude neskoro plakat. Takze nevnucuj tu svoje chore, naivne, slnieckove nazory. A odporucam ti tento rok navstivit nejaky Brusel, pripadne Dortmund, Mnichov, ich no-go zony, nech si uzijes pekne leto. Ty mas s nimi sucit, oni s tebou mat nebudu, pre nich budes len lahka korist kurva, co si mozu vziat hocikde na ulici:D Ked zena moslimka ma polovicnu hodnotu ako muz, co potom zena nemoslimka?? Ako som pisala o vetu vyssie.
Súhlasím s "potopa" vo všetkom.
S prudko emotívnymi reakciami, ktoré majú negatívne ladenie sa stretávam výlučne u ľudí, ktorí do žiadnej z týchto krajín v živote nevycestovali, prípadne nikoho z daných krajín osobne nepoznajú.
Verím, že médiá sú silným nástrojom, no niet nad osobnú skúsenosť a možnosť vytvoriť si vlastný názor. Ľudí netreba rozdeľovať na základe národností, kultúry, či vierovyznania, ale na základe ich morálnych postojov a mravnosti.
Neustále je to o to istom, o zlých xenofóbnych a netolerantných Slovákoch. Príbehy v ktorom je všetko „potrebné“, rasistickí Slováci, deti aj napádajúci pán, nesmie chýbať udatný Róm, ktorý sa šľachetne zastane šikanovanej ženy a konečne dokonalý multikultúrny svet kde je na rozdiel od Slovenska radosť žiť. Tak nevidím dôvod, prečo tu žijete, húra do zeme zasľúbenej, ak nežijete, lepšie pre Vás, zabudnite na fašistické Slovensko, nacistický jazyk a nemusíte nás dookola poučovať ako žiť. Inak si myslím, že máte aj v zahraničí rôzne fóra, nemusíte nás chodiť poučovať. Prežijeme to aj bez Vás.
Filip TT jj asi ako u nas za sociku .. ked si mal zly nazor tak si siel do basy... iranci radsej rovno zavrazdia nepohodlnych ludi
staci napisat do google iran blogger death penalty a celkovo je tam napr zakazane mat psa takisto zakazane aby sa ludia odlisnych pohlavi sukromne stretavali a podobne veci... proste je to uplna diktatura nemyslim si ze je velky rozdiel medzi nimi a inymi arabmi. To ze sa nazajom nemaju radi neznamena ze su odlisni.
dosť zaujímavá debata to vám teda pvoiem :)
???
nerozumieš nadsázke. Neber všetko doslovne.
Ide o to, že v našom prostredí v podstate ani neexistuje "čistý Slovák, čistý Maďar, etc., ak hľadáš dostatočne hlboko v histórii, zistíš, že si produktom mixu rôznych kultúr už odpradávna.
„Polka z nás ma turecké gény“, nefetuj, prosím ťa