Ako sa rozhodnúť...

Príspevok v téme: Ako sa rozhodnúť...
biancaneva335

Prosím o objektívne názory na moju situáciu, lebo sa už zbláznim z toho premýšľania...ide o to, že som získala prácu, o ktorej sníva každý kto vyštuduje to čo ja, bol to môj sen a teraz prichádzam na to že to bola chyba. Takže práca A: v meste kde som sama, na opačnom konci Slovenska ako rodina a priatelia, prišla som na to že ma to nebaví a nechcem to robiť, plat je menší, ale je to ako som povedala úžasná príležitosť, a ak tu dva - tri roky vydržím mám viac menej istú prácu ktorú by chcel takmer každý z môjho oboru. Práca B: celkom ma bavila keď som ju robila predtým, je to doma, plat vyšší, avšak ak by som sa chcela posunúť ďalej trvalo by to min. 6 rokov, a nie je to isté ako v práci A, nakoľko by som musela prejsť ďalším výberovým konaním, ale taktiež ide o skvelé miesto.

Na doplnenie situácie, nie som karierista, skôr rodinný typ, a chcem mať v práci kľud a pohodu, odrobiť svoje a ísť domov a to som mala v práci B, to čo som vyštudovala ma celkovo nejak nebaví a zrejme to bola chyba, ale v rámci toho práca B bola celkom fajn a bavila ma, v práci A sa trápim. Avšak každý ma presviedča že je to úžasná príležitosť a mám vydržať. S tým súvisí aj druhý problém, celý život robím všetko tak ako chcú rodičia, a práve oni ma do toho veľmi tlačia, mám pocit že si cezo mňa napĺňajú ambície ktoré oni nedosiahli. Neviem nejak nabrať silu a urobiť veci ako chcem ja aj keď som dávno dospelá, už teraz vidím že keď neurobím ako oni očakávajú, budú sklamaný ako som to mohla spraviť...Prosím o nejaký objektívny názor na toto všetko, vďaka :)

R.123

Myslím si, že lepšie urobíš, keď sa rozhodneš pre prácu B. Cítiť to z tvojho popisu, z toho, ako do hĺbky analyzuješ viaceré oblasti svojho života a svoje priority - teba to proste do tej práce B ťahá a bola by škoda podriadiť sa prianiu rodičov, ak je proti tvojej vôli.
Mne kedysi rodičia tiež dávali rady... mala som sen a brzdili ma. Kým som dávala na ich rady, oni boli šťastní a ja nešťastná (vo fabrike pri páse na Slovensku za minimálku na tri smeny som popri nočných skapínala od únavy a finančne bieda). Potom som sa proti tomu vzoprela a urobila som si po svojom - splnila som si sen o práci v zahraničí a to ma urobilo šťastnou. Im sa síce nepáči, že už s nimi nebývam, ale to je ich problém a nie môj. Ja som šťastná takto a hotovo.

biancaneva335

príležitosti sú obidve, ale na tú druhú potrebujem viac rokov a výberové konanie, na tú prvú dva-tri roky a viac menej istý postup, samozrejme môžu ma nadriadení sami vyhodiť ak nebudú spokojní a nebude nič...plus tá prvá práca je zlá v tom, že mi môžu aj o druhej v noci zavolať že treba ísť do práce

adr1a.

Bianca. Uvazuj a pozeraj zaroven na celu vec dalekosiahlejsie. Cize kludne 10-15-20r dopredu. Hovorim o kariernom zivote raste uplatneni postaveni. Ty budes musiet robit najmenej do 64-65r. Porovnaj si perspektivu, uplatnenie tej ktorej prace a ci mas kam postupovat rast. Dnes nic nie je iste. Dnes ma niekto pracu a o hodinu tomu uz tak nemusi byt. Ale iste aspekty sa daju predpokladat vopred. Porovnaj si obe prace a ich perspektivy zivotnost uspesnost uplatnenie do buducnosti. Lebo nieco zakape ale ine ma obrovsku perspektivu a buducnost. A kedze tuzis po rodine, porovnaj si aj tieto podmienky a ich priaznivost pre skombinovanie rodinneho aj karierneho zivota

adr1a.

Bianca. Ja som tiez tuzila po inych skolach. Ci strednej ci vysokej. A potom som az rokmi zistila ze ta SS bola pre mna prinosom z ktoreho doposial tazim maximum a rovnako tak prva VS. Ta mozno bola aj kvoli rodicom no a dalsia uz kvoli mne samej) prva vs ma dostala tam kde som aj mozno nechcela byt a prave tie miesta boli odrazovym mostikom ze som dnes tam kde vobec som. No to sa da zhodnotit zvacsa az spatne po istych rokoch ci uz odzitych ci na baze skusenosti profesionality stretov stretnuti ai.
Ver. Radsej viac nez menej. Nikdy nic nestavaj na jednu kartu ci metu. Nestavaj zivot ci stastie na 1cloveku, 1mete vyzve, 1snu, 1pilieri ci uz to bude rodina dieta joob kariera zdravie stastie. Vzdy maj toho viac v zalohe. Lebo ak sa ti 1sen 1meta tuzba rozpadne skonci, nezruti sa ti tym zaroven cely svet. Neviem ci ma chapes

Mesačný princ

Chyby človek nerobí, robí len rozhodnutia a tie sú v danom okamihu pre toho človeka tým najlepším riešením.

Skús niekoho poprosiť, aby ti niekde stiahol toto video alebo si aspoň prečítaj ten kúsok, ktorý je tu napísaný.

psychologie.cz

adr1a.

Co je 2-3r?? NIC. Utecu tak rychlo ze sa ani nenazdas.
Zda sa mi, ze si si tu pracu sama sebe vopred znechutila sprotivila a zdovodnujes si to tym, ze si na 2str SR, prec od rodiny priatelov ai. Pozri. Keby si k tomu odboru nemala vztah, nedokoncis ani tu konkretnu VS toho zamerania.
Bud objektivna a riad sa rozumom. Ohanas sa ze nie si karieristka ai. Ja som tiez snivala volakedy o rodine detoch ai. A miesto toho skoly kariera ai ai. Ale zazila som take veci, postretala takych ludi, rozsirila si tak obzory, vsetky prace miesta kontakty ai ma posuvali takym smerom, ze aj vdaka tomu som kde som a zijem ako zijem. Aj ked inak ako vacsina. Myslim, ze ak je cloveku nieco predurcene a ma sa nieco stat, tak mozes ist vyhybkami kanalmi, cez kopce ci moria, puste, klukate cesticky ci priamo rovno vpred, no vzdy aj tak prides tam k tomu predurcenemu cielu kam si aj mala v zivote dojst. Mozno len rozdiel je v case a obtiaznosti usili snahe. Chcem ti len tolko povedat, ze aj tak bude ako ma byt. Ci chces alebo nie. Lebo ty aj tak vopred nevies co ti je vlastne "sudene" dane. Aj keby si sla vedome hlavou proti muru, proti vsetkym vsetkemu. A naozaj plati, ze ak chces "niekoho" rozosmiat, povedz mu o svojich planoch)

lelelelelelel

rozhodni sa tak ako to citis, tym smerom kam ta to taha. ak sa ukaze casom ze ti to nevyhovuje tak zase sa rozhodnes pre nieco ine. a tak stale dokola. hovori sa tomu zivot.