Ako sa rozhodnúť...

Príspevok v téme: Ako sa rozhodnúť...
biancaneva335

Prosím o objektívne názory na moju situáciu, lebo sa už zbláznim z toho premýšľania...ide o to, že som získala prácu, o ktorej sníva každý kto vyštuduje to čo ja, bol to môj sen a teraz prichádzam na to že to bola chyba. Takže práca A: v meste kde som sama, na opačnom konci Slovenska ako rodina a priatelia, prišla som na to že ma to nebaví a nechcem to robiť, plat je menší, ale je to ako som povedala úžasná príležitosť, a ak tu dva - tri roky vydržím mám viac menej istú prácu ktorú by chcel takmer každý z môjho oboru. Práca B: celkom ma bavila keď som ju robila predtým, je to doma, plat vyšší, avšak ak by som sa chcela posunúť ďalej trvalo by to min. 6 rokov, a nie je to isté ako v práci A, nakoľko by som musela prejsť ďalším výberovým konaním, ale taktiež ide o skvelé miesto.

Na doplnenie situácie, nie som karierista, skôr rodinný typ, a chcem mať v práci kľud a pohodu, odrobiť svoje a ísť domov a to som mala v práci B, to čo som vyštudovala ma celkovo nejak nebaví a zrejme to bola chyba, ale v rámci toho práca B bola celkom fajn a bavila ma, v práci A sa trápim. Avšak každý ma presviedča že je to úžasná príležitosť a mám vydržať. S tým súvisí aj druhý problém, celý život robím všetko tak ako chcú rodičia, a práve oni ma do toho veľmi tlačia, mám pocit že si cezo mňa napĺňajú ambície ktoré oni nedosiahli. Neviem nejak nabrať silu a urobiť veci ako chcem ja aj keď som dávno dospelá, už teraz vidím že keď neurobím ako oni očakávajú, budú sklamaný ako som to mohla spraviť...Prosím o nejaký objektívny názor na toto všetko, vďaka :)

lusin

píšeš, že to bol tvoj sen, práca A, ale mne príde, že to je typ práce, ku ktorému viac inklinujú tvoju rodičia, takže ja napíšem narovinu, ani jedno z toho nie je riešenie, ja som pred 2rokmi nastúpila do práce, pričom som rýchlo zistila, že všetko je inak, ale necítila som to ako prácu snov, neustále zmeny, iné povahy okolo mňa, no prišla som na to, že mi to malo dať niečo iné...skúsenosti, ktoré som predtým nemala, pohotové reakcie, teraz nemám problémy zavolať niekde, a riešiť situáciu...proste mala som od začiatku pocit, že odídem, že to nedám, stres a tak...postupom času som sa v práci vycibrila, a teraz som oznámila, že chcem hľadať niečo nové a toto mať popri...takže ťažko radiť, niekedy sa cez tú "nechcenú" prácu dostaneš k tej chcenej...môžeš si začať hľadať niečo úplne iné a nové, aj to je riešenie

0vecka

nevieme o co ide a ani nevieme co je nizsi vyssi plat... to sa dost tazko radi...kazdopadne 2 roky vobe niesu vela...