Ahojte poslala som EX drahe sperky postou doporucene no on si ich ocividne neprevzal. Co v takom pripade? Je dobry napad stretnut s s jeho kamaratom nech mu ich da? Nechcem ich. A dost na tom trvam aby sa k nemu dostali.
Vrátila som mu šperky ,no neprevzal si ich
ok? tak to si dal teda duchaplny komentar
ok
Klára, aj Ty nájdi svoje šťastie...
Mesacny princ
Kazdy sa na to pozerame inak. Ano vacsinou vsetky dary ktore mam su spomienka na nieco pekne co sa ni spaja s danou osobou. A naco mam spominat na par krasnycb chvil keď zvysok celeho bola len bolest a trapenie...naco si to budem ponechavat ako spomienku ked ma druha strana odkopla. Nevidim dovod. A myslim ak by som s tym aj pockala par mesiacov nikdy by som tie veci na seba nedala aj ked su akokolvek krasne a pristanu mi. Minulost som uzavrela a zobrala som si z nej ponaucenie ale som si vedoma ze niektorych ludi musime nechat ist aj ked sme milovali a vzdy budeme prechovavat aj ked slabe ale bude to puto. A toto je definitivna bodka za tym celým aj ked on mi svojr zbohol dal uz davnejsie a bezcitne pre mna to je jediny sposob ako sa odosobnit od toho v hlbke srdca to je cele.
Dievcata vam vsetkym dakujem na nazory a cas ,kt ste mi tu venovali. Budte stastne :)
Nič v zlom ale aj tak podľa mňa vrátiť niečo darované môže len nevyzretá osobnosť, ktorá nedokáže spracovať, že z jej života niekto odišiel a že sa jednoducho zmeny dejú.
Ono je to presne tak, ako keď má človek problémy a nerieši ich a utečie. Odovzdať dar je (ukončiť, zabudnúť) ale podľa mňa to je len útek...tak aby to jednoducho ten človek nemal. Zbaviť sa toho. Šperky nie sú výnimka, a týka sa to všetkých darovaných vecí.
Ak niekto niečo takéto spraví, tak nespracoval danú skutočnosť.
Pekné spomienky sú pekné a čo mi pomôže, že niečo darované vrátim? Neviem. príde mi to veľmi divné a nikdy by som nič podobné nikomu nespravil. Veď čo mám nejakú peknú vec, ktorú mi niekto podaroval a prečo si nespomenúť na nejakú krásnu spomienku, ktorú ten predmet nosí a emóciu, ktorú má človek v sebe.
Ja osobne by som minulosť nezatracoval a dokonca na ňu nezabúdal. veľa nám totiž o nás samých napovie a ak sa niekto vedome zbaví svojej minulosti takýmto spôsobom, tak...
@ Sú muži a muži... Dary, dary a darčeky... A ženy a ženy...
@ Klára, máš tu naše postrehy, máš nad čím rozmýšľať. Poviem Ti však jedno - prečítaj a sprav podľa seba, podľa toho, čo cítiš a na čo sa cítiš. Tak, aby si uzavrela túto kapitolu svojho života raz a navždy. Dokázala prijať to, že niekedy koniec je skutočným koncom a toto dala patrične najavo aj druhej strane. Nie si prvá a nebudeš ani posledná, kt. šperky vráti!
@ Šperk je intímnejším darom. Pre niektoré ženy to nie je len "vec", obsahuje aj určité posolstvo. Dostávame ho vo výnimočných situáciách, od výnimočného človeka, a tým sa stáva aj tento dar výnimočným. Niekoho a niečo nám pripomína a pripomínať bude, navždy...
klara343 no dobre ale ked ich nechce tak mu ich nehodis do otvoreneho okna? este ma napadlo ze ich mozes drbnut do skatule a poslat mu ich tak o rok postou .. doftedy obaja vychladnete a mozno ich zoberie... zase by to bolo huste kebyze ich daroval nejakej novej..:)
Sú ženy, kt. šperky vracajú, ak sa im vzťah rozpadne a je jedno ako a prečo vzťah skončil, kto akú vinu nesie...Povedala by som, že to nemá nič s egom, frustráciou, slušnosťou, zdvorilosťou,... Naopak, súvisí to s ich citlivosťou. Len tak sa dokážu ľahšie vyrovnať s rozchodom a odpútať od partnera. Už sa nedokážu na šperky pozerať, nosiť ich, predať... lebo im pripomína časy minulé. Je to posledné citové spojivko s bývalým partnerom. Tým spravia bodku za svojím vzťahom a môžu sa pohnúť na svojej ceste životom ďalej.
mp, to nie je o tom, co by si "mal". ked to tak necitis, je to v poriadku. ale ked to tak niekto citi, tak nech to urobi. to nie je o tej potrebe tym byvalemu partnerovi ublizit (ako to napr. ublizilo tebe), ale o vnutornej potrebe sa toho zbavit, proste mu to vratit a ked sa jemu chce, nech si to on uz aj do smeti hodi.