Domaca liecba svrabu

Súvisiaci obsah

emavrina443

Ivermectin bez predpisu - euhealth24.com Pomohlo mi to. ja som mal nedávno tiež jednu skúsenosť so svrabom. Dostal som sa z toho za cca 2 týždne.

rymannin

Použiť móžeš ivermektín, permethrín. Babské recepty na tohto parazita nie su. Mne pomohlo toto.
Permethrín bez predpisu - ibright.lv

12jarost

Mamina88 ahoj potreboval by som sa s tebou poradiť cez email 12jarost@gmail.com, dcéra doniesla z nemocnice svrab a už ho mame vsetci, dakujem

Peterja

Ahojte. Kedysi pradávno som ho mal. Bolo leto, 38 stupňov a sirova masť bola utrpenie. Skúsil som sirove kúpele. Po prvom rade, ponorený až po ústa, 50min, v Solfatan a bolo po nich. Ešte som pre istotu zopakoval dvakrát. Odporúčam.

Mamina88

Minuly rok som sa popasovala s touto potvorou. Vo februari to zacalo, muza zacalo svrbiet cele telo. Ja som to chytila o mesiac a drobec o 2 mesiace na to. Najprv sme si naivne mysleli, ze alergia. Ja som mala minimum vyrazok aj to vecer az ked ma zacalo vsetko svrbiet(raz laket potom kolena atd.) Muz vobec ziadne, ale drobec strasne vela. Kozna vydedukovala, ze ked to mame vsetci tak to bude svrab. Tu zacal psychicky kolotoc. Prala som vsetko, dezinfikovala vsetko, aj auto a dokola po kazdom mazani a stale sa to vracalo. Tyzden presiel a mali sme to naspat. Pracka isla nonstop. 6x sme boli u koznej(sirova mast, infectoscab) a striedala nam to. Uz aj ona bola zufala. Odisli sme na 5 dni z domu nech to tam vykape. Nepomohlo.
Okrem toho, ze som stale skusala domace recepty-kupel v sode bikarbone,ocot,alpa,maste aloe vera-tiez nic. Bolo to tak uz zazrate v tele, ze moja psychika sa polozila a len som zila vo sne kedy to skonci(preslo 9 mesiacov) neprajem nikomu. Natrafila som na youtube na video, kde jedna pani(anglicanka) radila co robit. Natierat sa kokosovym olejom+ tea tree olejom 2 tyzdne a vytrvat v tom. Velmi vela ludom to ucinkovalo.Jedna mala salka kokosoveho oleja lyzica tea tree oleja(dostat v DM kupila som rovno 3 balenia.) Tym som sa natierala rano a vecer po osprchovani(aj hlavu). Samozrejme ked ma nieco zasvrbelo tak som si cistym tea tree olejom natierala najhorsie miesta. Zabralo to. Tyzden som citila este svrbenie kvoli suchej pokozke, ale mazala som sa klasickym telovym mliekom. Odporucam- obalila som vsetko calunene aj pohovku a kresla a matrace do igelitu, predtym som to nastriekala Biolitom(ciernym). Menila som lozne pradlo. Kazdy den som si menila oblecenie(to je jasne). Vsetko som prala na 90°. Vyhodila som vsetky flasticky so samponmi, kremy, kozmetiku -dost dlho to v nich preziva.

Este jedna vec. Drobcovi zabrala po infectoscabe uz sirova mast tak som na nom neskusala uz nic ine. Ale moze sa aj detom mazat kokosovy olej a tea tree olej(teda aspon ta pani co radila vo videu tak tvrdila,ze mazala svoje 2 deti tiez tym istym).
Tato skusenost ma poriadne polozila. Zistila som, ze nase zdravotnictvo je na slabej urovni(ake prekvapenie). V inych krajinach je viac moznosti a lepsie ucinky tejto liecby. A okrem tohto zistenia to bolo aj to, ze sa clovek musi predovsetkym spoliehat sam na seba.
V neposlednom rade musim podotknut, ze prvy kozny doktor si myslel, ze moj chlap ma bohvie od koho nakazil. Povazoval nas za spinavych.. a pod. Ak by studoval medicinu a vzdelaval sa rokmi a nezabrzdil sa v dobe kamennej prisiel by na to, ze svrabove vyrazky su v dnesnej populacii slabo viditelne kvoli tomu, ze ludia sa casto sprchuju nevidno cesticky na pokozke a tiez ze svrab nemusite chytit od lahkej zenskej(tam ide skor o pohlavne choroby), ale svrab mozte chytit pri spani v hoteli, kde na matraci spal po predosly majitel alebo aj z autobusu. Sadnete si este do autobusu po tomto zazitku? Ja nie.
Vela stastia ak si sa ocitol/la v podobnej situacii a pevne nervy.

DlVERGENCIA

nnlll
to myslis vazne!!! svrab je nakazlivy! je to vysoko infekčne, takže svojmu frajerovi sa radsej vyhybaj a vobec vsetkym ludom, naklusaj hned zajtra, teda dnes pondelok k doktorovi a na infekčne liečiť sa...!

nnlll

Čaute.. Neviem či mám svrab alebo nie ale mam po celom tele plno vyrašok, svrbí to strašne až sa vyškrabem niekedy do krvi... Mám to po rukách, bruchu, už aj na stehnách a prsiach.. Aj na chrbte
Bojim sa aby to priatel nedostal a neviem ani ako mu to oznamit kedze s nim nie som dlho

Jaja15

Mišelka a akú to máš poisťovňu???Skôr sa mi zdá že si nemáš poplatené odvody do zdravotky...Ano, lekári majú limity, ale zdá sa mi nepravdepodobné že ak si navštívila viacerých,tak všetci majú prekročené limity....Ale ak je to naozaj tak, tak hneď 2.5. šup ku kožnému - je nový mesiac - začínajú nové mesačné limity...Ale teraz vážne, kožnému sa nevyhneš, svrab je prenosný a čím ho budeš mať dlhšie tým sa ho ťažšie zbavíš....Ráno pobehaj viaceré lekárne - skús kde ti predajú Infectscrab - je na predpis, ale možno ti ho niekde predajú, popros že ho súrne potrebuješ, treba sa večer celá poriadne ponatierať(celá nielen pupáčiky), aspom 3-4 dni prevliekať postelnú bielizeň, samozrejme spodné prádlo aj pyžamo, poprať na 60stupňov, všetko žehliť....V lekárni si kúp aj sírové mydlo, ak nezoženieš ten Infectosrab tak každý večer sa osprchuj umy s tým sírovým mydlo, opäť sa namydli a nechj zaschnúť až potom si obleč pyžamo....Ten Infectoscrab je jednorázová masť, ale potom aspom týždeń - dva používaj to sírové mydlo, dostať kúpiť aj Solfatan - v tom sa treba kúpať, Dá sa zohnať aj sírová masť....treba to riešiť čím skôr, lebo potom sa toho ťažko zbavíš, deti ak zatiaľ nič nemajú, preventívne ich umývaj s tým sírovým mydlom....Ak to máš už dlhšie alebo sa zle natrieš, môže sa to vracať, niektorým trvalo aj rok kým sa toho zbavili.....Môže to byť v prádle, postelnej bielizni, na dekách....Všetko prať na60-tke, žehliť....

Miselka1989

Dobry den prosim poradte mi,Savo pomaha na dezinfikaciu svrabu ?Mam uz mesiac na tele vyrazky obvodna lekarka povedala ze to vyzera na svrab dala mi odporucanie na kozne lenze ty ma nikde neprijali koli poistovne vraj ma precerpany limit tak neviem co pouzit pomoze aj tekuty puder s mentholom prosim poradte uz nevladzem a som hotova bojim sa hlavne o deti mam ich dve syn ma 6r a ma slabu imunitu bojim sa