Alergia na víno?

Príspevok v téme: Alergia na víno?
maraska

Dobrý deň, už dlhšie (cca 2 roky) sa mi objavú na dekolte a hornej časti chrbta vyrážky. Niekedy sú len sem-tam, ale niekedy ich je sto, proste strašne moc, sú malinké, červené, sem-tam zapálené s bielou hlavičkou. Snažím sa prísť na to, z čoho to môže byť. Bola som na vyšetrení aj u kožnej, tá mi urobila nejaké základné krvné testy, všetko je OK a povedala len, že je to nadmerná produkcia mazových žliaz. To sa mi ale nezdá. Skôr si myslím, že ide o nejakú alergiu. Rozmýšľala som nad kadečím, ale jediné, čo ma napadá, či to môže byť aj alergia na víno. Sem-tam si dám pohár vínka s priateľmi, ale všimla som si, že sa mi vyrážky robia len niekedy, asi to aj závisí od typu vína, značky (z prísad, z ktorého je robené). Je to možné? Na alergológii som bola na testoch cca pred 5 rokmi, ale alergiu som nemala absolútne na nič.
Môže mi niekto poradiť? Prikladám aj fotku, ako to vyzerá.

vino

Zapper, tento problém som telefonicky prediskutovala s Kýčerou. Týmto som pretlmočila jej stanovisko. Ja ju uznávam, sama mi určila diagnózu a bola SPRÁVNA!!! Mimochodom, nebola som jediná. Až sa vráti domov, môžeš záležitosť prebrať s ňou. Dovtedy si študuj problematiku. ;) Ja týmto končím.

vino

Zapper, oponovať môžeš, ale tvrdíš nezmysly!!! Je to tak, ako som napísala ja, Angel-Demon a Kýčera!!! U Joji je to alergická reakcia na siričitany, u Ejen problémy s dýchaním poukazujú tiež na nejakú alergiu. Maraska má problém s pľúcami a srdcom!!! Ty ani len netušíš, čo je ALERGIA, čo ju spúšťa, ako prebieha... ŽIADNE žlčníkové kamienky!!! Ak by to bola alergia, VÍNA BY SA NESMELA ANI DOTKNÚŤ!!!

zapper

Oponujem! Zakladateľka témy písalá ,,obvjavujú sa", no a ako je známe akné je sústavné ,,neobjavuje sa"...
Sú to kamienky žľčnikové, reakcia nedostatočnej funkcie pečene...

vino

Toto v žiadnom prípade nie je alergická vyrážka! Je to akné, tak ako hovorí Angel - Demon! Baba má problémy s pľúcami a srdcom!

zapper

Akne to nie je v žiadnom prípade. Alergicka reakcia po požití alkoholu svedčí o tom, že pečeň neplní dostatočne funkciu detoxikácie alkoholu /metylalkohol/ a žlčovody sú zanesené kamienkami, prečistiť pečeň a aj ľadviny.

Moireal

No vsak muzski osadnici si sem stale davaju fotky penisov. Ked som raz jedla a na nieco klikla, skoro som sa povracala.
K doktorovi nepojdu ale capnu fotku svojich tatosov sem...