Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako vratit schopnost doverovat?

Príspevok v téme: Ako vratit schopnost doverovat?
chcem_to_zmenit

viem, ze sem prispieva vela ludi, ktori vedia napisat dobre rady, vysvetlit situaciu a nasmerovat k najdeniu riesenia, preto by som vas chcela poprosit, keby ste mi skusili pomoct s mojim problemom

mam uz skoro rok vztah, partner sa mi venuje, zoznamil ma s rodinou a kamaratmi, sprava sa ku mne milo a slusne, vsetko ok

v minulosti som vsak raz mala vztah, kde som partnerovi velmi verila, na 100% a nic zle som od neho necakala, bol to moj prvy vztah a dala som do toho cele svoje srdce a doveru

vztah trval vyse 6 rokov a ja som na konci zistila, ze uz rok sa stretava s inou, vsetko sa mi uplne rozbilo a myslela som, ze tym, ze som sa casom prestala tym koncom vztahu trapit, tak je vsetko v poriadku

ale uvedomujem si, ze nedokazem doverovat, strasne rada by som, ale vkuse ocakavam, kedy ma partner podrazi, velmi ma to nici

po tom prvom vztahu som mala este nejake dva kratkodobe vztahy, v ktorych som sa tiez stretla so sklonmi k podvadzaniu a klamaniu, az som dospela k zaveru, ze vernost v ludoch neexistuje a nie je mozna, co je tak trochu zvlastne, lebo ja si nedokazem predstavit, ze by som verna nebola, dokonca aj v myslienkach

ako vy dokazete doverovat? co vas vedie k tomu, ze sa nebojite podrazu? alebo sa iba nad tym nezamyslate? myslim si, ze na to, aby bol vztah stastny, tam ta dovera musi byt, takze asi ju vela z vas citi. ako je to mozne? skuste mi to vysvetlit, prosim, mozno to dokazem pochopit. ja jednoducho doverovat neviem, ale rada by som.

este na doplnenie, mame pekny vztah, urcite ho nezatazujem tym, ze by som mu davala najavo tento moj problem. moze robit, co chce a ani ho nespovedam ani nekontrolujem. je to len moj vnutorny boj.

kafe

ehm, dievča, ty si si z toho prvého vzťahu zafixovala v mysli len to ako skončil - neverou. Ale 5 rokov bolo asi fajn, alebo nie? Tak si všimni aj to INÉ a pekné čo ste spolu prežili, nekukaj len na koniec.
Každý vzťah raz skončí, NEbude trvať večne. Či už smrťou partnera alebo rozchodom je celkom jedno. To znamená, že budeš z toho v prdeli teraz? Zavrieš sa do izby a prereveš 10 rokov? No nie, ak mi je dobre s týmto človekom a znamená pre mňa veľa, tak si to proste užijem a vychutnám deň po dni - kým môžem (lebo možno zajtra zomriem JA a nevera mi môže byť fakt ukradnutá). Budem vďačná za možnosť milovať a byť milovaná a využijem ju, hoci to bolestivé riziko straty tu je, bez toho to nejde. Ak to raz skončí a jeho prejde auto, skolí choroba alebo ma už nebude chcieť, poďakujem sa mu za to pekné čo mi dal a idem ďalej. Radšej milovať a znášať riziko bolesti ak to raz skončí, ako sa riziku vyhnúť a mať "bezpečný" a 100%-ne istý život bez partnerskej lásky.

slovo_g

chcem_to_zmenit> Bud uprimna a povedz mu to :) Podla popisu sa vam dari a to ze mu to povies vas vztah len posilni, ver mi. Skus sa vzit do jeho situacie (ak nie je velmi flegmatik :)), tak urcite skor ci neskor si mozno bude niektore veci vysvetlovat po svojom a ak nebude vediet o skutocnej pricine a bude sa "bat" sa na to opytat, moze si domysliet vlastne veci a to urcite nechces. Z toho co pises si myslim, ze je velmi tolerantny, urcite drzim palce, najdi peknu chvilu a chod do toho :)!

neviem11111

myslim, ze o tebe nema preco zacat pochybovat. ked mu to citlivo vysvetlis preco neveris a cim si si v minulosti presla. ziadnu inu radu pre teba nemam, som v rovnakej pozicii, akurat s tym, ze nikoho ani nechcem preto ze neverim.

Mesačný princ

A aby som ti odpovedal na tvoju otázku, tak je odpoveďou ,,ČAS,, :)

časom sa ti to podarí, no musíte to vládnuť obaja. Ak ťa naozaj ten človek miluje, tak to vieš a dokážeš mu časom dôverovať aj sama. Nie sú tu potrebné nejaké slová, stačí že vieš, že je tu s tebou a má ťa naozaj rád

Mesačný princ

je to na vás. Neviem ti na túto otázku odpovedať, no ak ťa naozaj miluje tak nie, nemal by. Ale ak by predsa, tak to musíte zvládnuť, ale nie každý sám, ale spoločne.

nepochybuješ teraz náhodou sama o sebe?

Mesačný princ

chcem_to_zmenit - nevera je dôsledok nefungujúceho vzťahu! A to vždy. No a za vzťah ako taký môžu vždy obaja, pretože vo vzťahu nejestvuje ,,JA,, alebo ty ,,TY,, Ale malo by to byť ,,MY,, Ak to tak nie je a zlyhá akákoľvek funkcia vzťahu, tak je veľmi ťažké čokoľvek spraviť, ale nie nemožné.

Rovnaký pohľad na svet, rovnaké smerovanie, názor na deti a rodinu, trávenie voľného času, podobné myšlienky, koníčky, aby to klapalo v intímnej oblasti.....ak čokoľvek nefunguje a my nie sme schopný s tým nič spraviť, tak bohužiaľ. Je to aj naša vina.

Vieš, aj keby si s ním celý život spávala, prala mu, varila, starala sa o vaše deti, upratovala....! Mnohé ženy majú dojem, že takto funguje vzťah a že ak robia všetko, čo iné ženy, tak by mal vzťah fungovať. Ale možno máš iného partnera a on nič z tohoto od teba nežiada. Možno aby si si spravila trošku viac času len pre neho, namiesto upratovania ste išli celá rodina na výlet, namiesto varenia do nejakého príjemného podniku...Netvrdím, že to tak je ale ak si jedna strana myslí, že robí všetko a ako píše Slobodna ,,alibizmus,, sa pritrafí, tak možno strana podvedeného ani netuší čo jej partner potrebuje a v podstate ho nepozná. Strata komunikácie, pochybnosti, beznádej.

Ako začať dôverovať som ti poradil. Ja osobne by som sa s tým priznal. Nič iné by nebolo úprimnejšie ako priznať svoj strach druhej strane. Aj keby to nepochopila a mohlo by nám to ublížiť.

To, že niekto podvedie závisí od rôznych premenných a ak by sme všetko generalizovali, tak...
Ja som už vzťah dávno nemal, no súdy všetko naťahujú a takže som sa nestihol rozviesť za dva dni.

Vernosť je rozhodnutie. Aspoň teda u mňa. je to môj návod, ktorý som si vytvoril. Netvrdím, že je to jednoduché ale napíšem ti len toľko, že pri partnerovi, ktorý za to naozaj stojí nebudeš mať nikdy pochybnosti, pretože sa o to postará.

chcem_to_zmenit

Mesacny princ, dakujem, budem si tvoje prispevky citat znova a viac sa nad nimi zamyslat, verim, ze v sebe najdem odpoved aj vdaka tvojim radam

v jednej veci suhlasim so Slobodnou, ze za zlyhanie vztahu mozu asi vacsinou obaja (aj ked roznou mierou), ale za neveru moze vzdy iba ten, co sa pre nu rozhodne, k nevere nikto nikoho nenuti, ale ludia sa prave rozhoduju pre neveru tak lahko

ja ani neviem asi presne, ci sa bojim nevery, skor sa bojim toho, ze pre toho druheho nebudem tym, cim je on pre mna a cim, verim, ze som aj ja prenho. nevera je asi taky najcastejsi prejav toho, ked sa to vo vztahu stane.

som velmi vdacna za vase rady.