Ako schudnúť

Príspevok v téme: Ako schudnúť
Šušu12

Ahojte .. Mám 15 rokov a trápi ma moja postava chcela by som sa vas opýtať či sa dá vo fitku aj schudnúť alebo len spevniť svaly? Chcem schudnuť mať štihle nohy a pevny zadoček (brazilský) : pevný a okruhly.. :) ..Všetky rady sa mi zídu ..Vopred vam ďakujem prosiim vas pomôžte mi :(( spravím pre to všetko !! Prosím podeľte sa o svoje skúsenosti

WEWERKA565

Skús hlavne upraviť stravu...tá pri chudnutí robí najviac až 75-80 % a už aj mierny pohyb pomože so spaľovaním. Takým ľahším stravovaním sú prvky ketónovej diéty a na počudovanie je asi najúčinnejšia nakoĺko v nej vydržíš ;)

Gima

Nepočítajte kalórie, jedzte skutočné jedlo: Kíl vás zbaví tučná diéta
19.02.2016

Vyradiť tuky z jedálnička pri zhadzovaní kíl je najväčšia chyba, akú môžete urobiť. Odborník na výživu prezrádza, čo ste o tukoch netušili!
Tuky si neodopierajte. Pre telo i chudnutie sú nepostrádateľné.

Tuky si neodopierajte. Pre telo i chudnutie sú nepostrádateľné.Autor: Shutterstock.com
Tip na ďalší článok
Skúste to bez námahy: TENTO drink z 3 surovín si poradí s vaším tukom ...viac

Nájdite si lekára

Ušetrite za lieky

Začínate s chudnutím, alebo ste si s diétami už svoje preskákali? Kým nájdete tú správnu, obvykle si prejdete množstvom omylov. Jedným z nich je vynechanie tukov v domnienke, že práve tie z vás robia objemnejšiu osôbku. Podľa odborníka na výživu doktora Davida Ludwiga z Harvardskej univerzity je však práve toto najväčší mýtus. Vaše telo sa totiž správa úplne inak, ako od neho očakávate.
Bez tukov hladuje

Čo sa teda s telom stane, ak mu odopriete tuky? Podľa doktora Ludwiga sa prepne do módu hladovania a organizmus sa zachová ako malé dieťa – vám natruc. Vzbúri sa a kilá nielenže nepustí, ale začne šetriť na horšie časy – čo je prirodzený obranný mechanizmus. To vedie k zákonitému jo-jo efektu. Práve nízkotučné diéty populárne ešte v minulom storočí podľa odborníka môžu za súčasnú epidémiu obezity a kardiovaskulárnych chorôb. „Predstava, že všetky kalórie sú si rovné a vysoko kalorické tuky je lepšie nahradiť inými kalóriami, je naozaj scestná,“ hovorí doktor. Nízkotučné diéty teda rozhodne nie sú tie pravé. Nielenže z nich trvalo neschudnete, sú zdraviu nebezpečné.

Chuť na sladké? Toto s vysokým cukrom v krvi dokážu čierne ríbezle
Schudnete zo sýtosti

V jednej zo štúdii ľudia spálili denne o 325 kalórií menej, keď jedli málo tukov, ako keď konzumovali stravu so stredným až vysokým obsahom tukov, ktorým je typická napríklad stredomorská strava. Obsah prijatej energie bol pritom rovnaký. V čom podľa Ludwiga spočíva základné tajomstvo? Najesť sa do sýtosti. Zapudiť hlad na dlhšiu dobu dokážete iba pomocou chutného a výdatného jedla. Čo sa však oplatí znížiť, je príjem sacharidov a rafinovaného cukru. A názory tohto výživového odborníka majú aj pečiatku lekára. „Nízkotučná strava sa stala jednou z najväčších katastrof modernej medicíny a podľa mňa podporila epidémiu obezity. Je čas, aby sme prestali počítať kalórie a začali jesť skutočné jedlo,“ hovorí londýnsky kardiológ a poradca Národného fóra pre obezitu doktor Aseem Malhotra pre server news.com.au.

Tukov teda môžete prijímať do sýtosti. Nie však tie z vyprážaného rezňa. Do jedálnička zaraďte dobré tuky chrániace srdce aj celkové zdravie – omega-3 mastné kyseliny, omega-6 mastné kyseliny, ktoré nájdete napríklad v olivovom oleji, rybách, avokáde, olivách, orechoch, semienkach a tučných rybách ako tuniak, losos, makrela. Naopak znížte príjem tučného mäsa, vyprážaného jedla, masti a pečiva.

pomocnica

No, takže, ak chceš cviky tak napr.ľahni si na chrbát a pokrč nohy, ruky daj k telu a zdvíhaj zadok. Pri tom spevní brucho aj zadok. To opakuj po 20 v 4 sériach. Potom môžeš ďalší cvik, ľahni si na bok ruku tú na strane na ktorej ležíš si daj ku hlave alebo pod hlavu a druhú si daj k nohe a nohu na ktorej NE ležíš zdvíhaj hore. Spevní nohu! to rob tak 100 X na jednu aj na druhú zo začiatku. Potom môžeš robiť, sklapačky alebo si ľahni na chrbát a kív sa z jednej strany na druhú po bokoch(to je skôr na brucho ale aj na nohy). Alebo drepy, alebo sa postav akoby na mačku že lakte na zemi aj nohy od kolien po chodidlá daj na zem a jednu nohu zdvíhaj pokrčenú a potom druhú. Je veeeeľa možností, a keď to budeš robiť správne a dlhodobo, tak sa ti vytvaruje postava ako nič. :)
Držím prsty a prajem odhodlanie a trpezlivosť!

LucYs

Základ je strava. Zmeň stravovacie návyky, obmedz sladké, biele pečivo, rafinovaný cukor úplne vynechať viac zeleniny ovocia bla bla dočítaš sa na nete kopu info. STRAVA-POHYB= základ :)

Šušu12

martinka090 -už som obmedzila ..a pomocnica- vieš mi poradit nejake tie cviky aby som mala štihle nohy a pevny zadoček? ..a ostatnyym ďakujem *-*

Gima

Ako chudnúť so špargľou
Ako sme už spomenuli, špargľa pomáha aj pri chudnutí. Má veľmi nízky obsah tukov a kalórií, no je bohatým zdrojom vlákniny. Dajú sa z nej pripravovať jedlá, ktoré síce zasýtia, no nezaťažia vaše trávenie a prispejú k spaľovaniu prebytočných tukov. Špargľa pôsobí pozitívne na obličky a močové cesty - prečisťuje ich a pôsobí močopudne. Výhodou pri chudnutí je aj mierne laxatívny účinok tejto zeleniny. Podporuje totiž vyprázdňovanie a pomáha prechádzať zápche. Celkovo zlepšuje trávenie a upravuje metabolizmus. Môžete ju konzumovať denne, predávkovanie špargľou v podstate nehrozí.

Zeleninu už nikdy nevarte domäkka

Tajomstvo tkvie v úprave
Samozrejme, veľa záleží od toho, ako špargľu upravíte. Aj z tejto diétnej zeleniny sa totiž dá urobiť kalorická bomba, ak pri príprave použijete suroviny ako maslo či iné tuky, priveľa soli a podobne. Výborné sú zeleninové šaláty s pridaním jemne restovanej špargle, môžete ju však aj zapekať či grilovať. Obľúbené je tiež napríklad špargľové rizoto či varená špargľa s nízkotučným jogurtom a citrónovou šťavou.

Na to, aby ste pocítili diétne účinky špargle na vlastnej koži, je potrebné zaradiť ju do jedálnička pravidelne, najlepšie každý deň po dobu aspoň dvoch týždňov. Skúste nahradiť napríklad svoje klasické obedové či večerové menu práve nejakým diétnym jedlom zo špargle a kilá pôjdu isto dolu. Nezabúdajte pritom na dostatočný pitný režim a pridajte aj pohyb, aby bol chudnúci efekt ešte výraznejší.

Zelenina, ktorá premieňa tuk na svaly

Tak čo, dáte špargli šancu?

pomocnica

Šušu12- áno, je to možné, lebo zmenou stravy a cvičením, ide aj o cviky, tak tým prídeš ak na to pôjdeš správne o tuky a na zadku budeš mať svaly a budeš ho mať taký okrúhly, pevný, bez celulitídy, ale nie je to jedno dňová záležitosť...