Lekari nevedia urcit diagnozu ..dcerka ma dlhodobo hurucky jej telo kolabuje a lekari nevedia urcit dovod .Potrebovala by som ak by to bolo mozne RNG ci by si sa mohol pozriet na vysledky testov a vysetreni ..
Prosim RNG o kontaktovanie ..ide o dieta lekari nevedia urcit diagnozu
KYCERA tato tema bola adresovana RNG, mala by si konecne zacat akceptovat, ze niektori ludia uz proste pochopili, ze doktori im nechcu alebo nevedia pomoct! Ty si evidentne z medicinskej brandze, nechapem ale, preco sa stale strcis do kazdej temy a osocujes vsetkych... poradit nevies, len sa vypytujes, neviem naco ti je potrebne vediet vek a vsetko ... dobre ze este na cislo topanok sa nepytas.. potrebujes to do nejakej statistiky alebo naco? ved vek tu absolutne nerozhoduje!! Kvoli tebe a tebe podobnym RNG odisiel, a s nim aj velmi hodnotne rady, ktore ty nikomu dat nevies! Otvor si forum ty ked mas tak strasne vela casu a zaujem vyjadrovat sa ku vsetkemu a cakaj, ci aj teba niekto oslovi... cakaj.. cakaj.. a cakaaaaj...
Sa cudujem, ze RNG to nevzdal uz davno, po tom, ako ste ho vsetci len urazali a odporovali mu. Len, na rozdiel od teba, jeho tu postrada vela ludi, teba by asi nepostradal nikto...
Likvor je mozgovomiechový mok, kostná dreň vyplňuje dutiny vo vnútri kosti. A odoberá sa len v najnutnejších prípadoch.
Ja som zabudla,ze on aj neskor vracal.
Ohladom tej kostnej drene je tu toho vela...cytologicky natery bez mnozenia blastov,,,dalej nieco bla bla,vylucena akutna leukemia,z coho mali podozrenie...
Píše miesto punkcie...dren cervena s pocetnymi malymi a stredne velkymi vlockami,,,a co sa tyka Likvoru...to by som pisala hodinu...same cisla a pismena...hehe
Ty sa do toho rozumies Kycera?
Messje, pletieš hrušky s jablkami! Tvojmu synovi robili punkciu kostnej drene, teda odber z bedrovej kosti za účelom zisťovania dôvodu nedostatku bielych krviniek a vylúčenia onkologického ochorenia! Nerobili mu lubálnu punkciu - odber likvoru z lumbálnej oblasti (chrbát - driek).
Ale ja nepisem ze to robil imunolog...no schvalne idem pozriet do tych papierov.
Mimochodom, ani jedno z vyšetrení nerobí imunológ. Punkciu kostnej drene robí onkológ a likvor odoberá neurológ.
To som pisala Kycera ze mu robili.Len som naposala ze neviem ako sa to vola.Punkcia kostnej drene.Likvor isiel hned na rozbor.
@ Messje, toto je iné. Robí sa punkcia kostnej drene a odoberá likôr, to sú dve odlišné veci, za účelom zisťovania odlišných diagnóz! Toto je reumatické ochorenie, a tu sa vyšetrenie robí odberom z krvi a vyšetruje sa imunitný profil - imunoglobulíny,... A tam sa NEČAKÁ!!! Môže to byť aj reumatická horúčka, či iné systémové ochorenie. To treba vylúčiť. A so stresom to nemá, nemá nič spoločné! Ale tipujem tú artritídu.
@ Divá baba, začni zháňať zapper vo svojom okolí. Ak zoženieš, ozvi sa. A okamžite kontaktuj reumatológa, ten vyšetrí aj IS. Aspoň tí naši SLOVENSKÍ! Tipujem tú Juvenilnú reumatoidnu artritídu, alias Stillovu chorobu, teda číslo 1. Ak jej dávaš nejaké lieky, odkontroluj ich, či nemajú vplyv na znižovanie bielych krviniek. Tie potrebuje zvýšiť, aby telo dokázalo s chorobou bojovať.
Likvor Kycera.To je to co som nevedela nazvat.No mne to pride ze je to to co som pisala.Moj syn mal vtedy 14.Ano,imunolog ho riesil az po klesnuti horucok.Ale dovtedy bol absolutne izolovany od vsetkych.Akykolvek bacil mu mohol ublizit.
Nepreslo dieta tazkym stredom?U nas to bolo z toho.
Vyšetrenie imunitného systému sa robí aj počas teplôt, aj špeciálne vyšetrenia reumatologických faktorov. Práve preto, aby sa zistilo, z čoho sú tie horúčky! Predpokladám, že jej nerobili ani vyšetrenie cerebrospinálneho likvoru, alebo áno? Znížený počet bielych krviniek hovorí o problémoch imunitného systému. A ešte aké výsledky krvi máš? Len toto?