Jasle áno x nie?

vitavi

Ženy na západe pracujú na kratší prac. úväzok a majú pri deťoch au-pairky, alebo nepracujú. V štatistike sa to ukazuje :

V podieloch osôb pracujúcich na kratší pracovný čas sú výrazné rozdiely medzi mužmi a ženami. V roku 2014 pracovala v EÚ-28 na kratší pracovný čas takmer jedna tretina (32,2 %) zamestnaných žien vo veku 15 – 64 rokov, čo je oveľa vyšší podiel ako zodpovedajúci podiel mužov (8,8 %). V roku 2014 pracovali na kratší pracovný čas viac ako tri štvrtiny (76,7 %) všetkých zamestnaných žien v Holandsku, pričom ide zďaleka o najvyššiu mieru spomedzi členských štátov EÚ .

Zároveň by sme mali tlačiť na našich politikov, aby umožnili matkám starať sa o rodinu, pretože už dávno je známe, že :
finweb.hnonline.sk

Jaja15

Súhlasím s Messje, ale je treba zvážiť kedy dať dieťa do škôlky resp.jasiel....Nicholsonová je extrém, tam by som termín krkavčia matka použila....extrém je podľa mňa do roku, vtedy dieťa matku ešte bytostne potrebuje....potom je to už na zvážení matky, ktorá najlepšie svoje dieťa pozná...

Messje

Vsade vo svete skoro su zeny na materskej maximalne pol roka a idu pracovat.U nas su almuzny za matersku a ked si zena ide zarabat,tak ju udsudia ze je krkavcia.
Hlavne ze vsade to funguje ...len u nas sa hladaju vyhovorky ako byt co najdlhsie doma.

Lili007 - Maria S.

Podľa môjho názoru je ideálny vek na zapájanie dieťatka do kolektívu, umožniť mu interakciu s druhými deťmi cca po 2roku ako je to u Vás. Viedlo ma k tomu pozorovanie detí mojich kamarátiek i tých svojich. Samozrejme každé dieťa je individuálne, niektoré sú upätejšie na matku a druhé naopak. Pokiaľ ale štart nepreženiete nemyslím si, že by pár hodín doobeda pri hrách s druhými deťmi uškodilo.
My sme boli veeeeľmi spokojní s Babyrelax súkromnými jaslami v Dúbravke ale tuším už žiaľ neexistujú. Viem ale, že aj materské centrá v jednotlivých častiach BA robia akési detské jasle aby si mamičky a detičky mohli okúsiť aké to je byť bez seba a aby si deti pomaly pred skutočným nástupom do škôlky na túto situáciu zvykali.

elza_2322

v kralovstve je super- ako hovori nazov :D ale vazne, urcite mozem len doporucit, nic tym nestratis :) zvlast ked si v tazsej situaci, aspon o jednu starost ti ubudne :) uvidis

EMA737

To je mi luto, že si v takejto situaci, ale určite to zvládnete. Ja keď som hladala tak som počula len dobre recenzie. Ale určite ak máš čas tak sa tam zájdi sama pozrieť a uvidíš :) Presvedčíš sa či ti to tam za to stojí.