Zdravim, mam 22 rokov vyska cca 183cm. Odkedy som zacal trenovat schudol som zo 76.3kg na 67kg, znizil sa mi aj percentualny obsah tuku v tele a zvysila vaha svalov. Cize neschudol som len zo svalov. Co sa tyka sportovania, tak kombinujem beh a zaroven cvicenie s vlastnou vahou. So zelezom sa trochu bojim cvicit, aby som si nejek neposkodil hlavne chrbticu. Mojim hlavnym cielom bolo, hlavne schudnut z brucha, co som aj schudol, no stale tam dost tuku je. Chcel by som trochu vyrysovat brucho, a nabranim trochu svalstva by som sa tiez nebranil. Mam ale taky pocit, ze moja strava nie je uplne najlepsia. Cital som vela clankov, ale ako aj tu niektori ludia pisali, vsade sa pise nieco ine, a mam z toho trochu gulas. Preto by som rad chcel poprosit o radu, ktorym sa smerom vydat, predsa sa tu urcite najde, kto ma skusenosti z praxe. Co sa tyka mojej stravy, idem na den 1800kcal cca, ale to skoro nikdy nedam, snazim sa stravovat kazde 3 hodiny. Rozdelenie CTB, ktore by som mal za den splnit je 128g bielkovin, 190g sacharidov, 55g tukov a 33g vlaknina. No ako vravim, skoro inkdy sa mi to nepodari. Takto nejak vyzera moj jedalnicek
Ranajky: celozrna zemla, sunka, syr, paradajky / mlieko s ovsenymi vlockami a ceraliami / prazenica
Desiata: jogurt s ovsenymi vlockami + jablko/banan
Obed: vacsinou nejake maso(dost casto kuracie) s ryzou alebo zemiakmi + zelenina / cestoviny
Vecera: tuniak + celozrne pecivo/ hemendex so sunkou/pecivo, sunka, cottage, zelenina
V podstate tak to zhruba nejak vyzera co jem najcastejsie, samozrejme niekedy pride aj nieco ine zalezi od situacie. Predpokladam ale, ze sa stravujem sice ne nezdravo, ale na to, co chcem dosiahnut dost zle. Vedeli by ste mi poradit, co zmenit, popripade odkazat ma na nejaky clanok? Dakujem velmi pekne.