Ako zistím, že som zbalil židovku?

Príspevok v téme: Ako zistím, že som zbalil židovku?
Majjjjo

Čaute,
asi som poriadne v kaši a to v poriadne veľkej, takže ak viete poraďte. Bezhlavo som sa zaľúbil do dievčaťa, ja mám 26 a ona 19. Nežijeme spolu, ale chodíme spolu 4-tý mesiac a zatiaľ až teraz v piatok som mal možnosť spoznať jej rodičov, ona mojich zatiaľ nepozná. Ja som chcel stretnutie v sobotu, ale povedala mi, že v sobotu nie, lebo oni oddychujú. Nič som si z toho nerobil, išiel som tam v piatok. Boli o.k., milí, priateľskí, prepychovo zariadený dom. Cítil som sa u nich čudne, lebo mali veľa vecí, ktoré som ja nepoznal, napr. čudné svietniky a pod., ale neriešil som to, lebo nie som veriaci. U kamošky som si všimol, že si zaujímavo umýva ruky, ale nič viac. Včera mi jeden známy povedal, že oni sú židovská rodina a ja neviem čo ďalej. O Židoch veľa neviem, vlastne nič, len to, že ľudia majú voči nim predsudky a ani neviem prečo a neviem ako ďalej. Čo robiť? Aký je váš názor? Môžu byť židia? Aký sú vlastne Židia?

Jano_BA

Neviem, odkiaľ beriete, že u Židov, ženy nemajú žiadnu hodnotu. Ja mám skôr pocit, že práve naopak.
Môj bývalý vedúci bol Žid a jeho syn chodí (už plánujú svadbu, ak ešte nebola) s babou, ktorá je bez vyznania. Práveže bola v rodine obľúbená, mali ju radi a môj vedúci by na ňu nedal dopustiť vôbec. Nemyslím, že by na nej šetrili, skôr naopak, problém bol, že mladý financuje všetko a ani nechce, aby to bolo inak. Je pravda, že medzi seba veľmi nepúšťali ľudí, ale nie raz som bol u nich a boli v pohode.
Mladý mali veľmi pekný vzťah, mladú mali radi aj budúci svokrovci a pred mojím vedúcim sa ňu nedalo povedať ani jedno nemiestne slovíčko. Boli o.k., žili bez hádok, násilia.

Insomniac

Ide o to, že oni berú vieru veľmi vážne a všetko dodržiavajú do bodky. Ak by boli chudobní, tak by to znamenalo, že sa viac nenachádzajú v Božej priazni, na čo si dôsledne potrpia.
Neviem, či na to budeš mať, aby si dokázal dodržiavať ich tradície, skôr nie ako áno a keď im povieš, že si neveriaci, tak to budú považovať najskôr za veľmi zlý vtip:-)
Len s ňou nikdy nechoď na dovolenku niekam na púšť, lebo ak by si nebodaj stratil jedno euro, tak kto vie ako dlho by ste potom po tej Sahare museli chodiť:-)

ferihitka

židovka ked už nie židka..
a čo je na tom ? že je židovka ? časy druhej svetovej už dávno pominuli
tak sa jej to normálne opýtaj..

Kýčera

@ Biela Kobra Ti správne vysvetlila, koho si to vlastne "zbalil"! Takže už vieš, že randíš so Židovkou.

@ A ja Ti posielam Va, pensiero, teda Zbor Židov z opery Nabucco od G. Verdiho ako kultúrnu vložku do Tvojej témy. Snáď sa Ti zapáči?!

www.youtube.com

L_Veroniqua

Ja mám kamarátku, ktorá chodí so Židom už vyše roka a odvtedy naše kamarátstvo upadá, vlastne ani nie je. Ona sa odvtedy neskutočne zmenila, nič nerieši bez priateľa, aj keď vie, že klebety, ktoré sa k nim dostali nie sú opodstatnené, alebo pravdivé, tak sa ma pred ním nezastane a on k nej nechce pripustiť nikoho okrem vlastnej rodiny a jeho priateľov.
Neviem ako v Tvojom prípade, ale u Židov majú hodnotu len židia a máš jediné šťastie, že si chlap, lebo ženy tam hodnotu nemajú žiadnu.