Ako zistím, že som zbalil židovku?

Príspevok v téme: Ako zistím, že som zbalil židovku?
Majjjjo

Čaute,
asi som poriadne v kaši a to v poriadne veľkej, takže ak viete poraďte. Bezhlavo som sa zaľúbil do dievčaťa, ja mám 26 a ona 19. Nežijeme spolu, ale chodíme spolu 4-tý mesiac a zatiaľ až teraz v piatok som mal možnosť spoznať jej rodičov, ona mojich zatiaľ nepozná. Ja som chcel stretnutie v sobotu, ale povedala mi, že v sobotu nie, lebo oni oddychujú. Nič som si z toho nerobil, išiel som tam v piatok. Boli o.k., milí, priateľskí, prepychovo zariadený dom. Cítil som sa u nich čudne, lebo mali veľa vecí, ktoré som ja nepoznal, napr. čudné svietniky a pod., ale neriešil som to, lebo nie som veriaci. U kamošky som si všimol, že si zaujímavo umýva ruky, ale nič viac. Včera mi jeden známy povedal, že oni sú židovská rodina a ja neviem čo ďalej. O Židoch veľa neviem, vlastne nič, len to, že ľudia majú voči nim predsudky a ani neviem prečo a neviem ako ďalej. Čo robiť? Aký je váš názor? Môžu byť židia? Aký sú vlastne Židia?

Prezyvka055

Inak suhlasim s Ernestom mudro pise, vseobecne ak niekto uprednostnuje imaginarny svet pred realnym, mal by sa liecit.
Takze pohodnut trochu mieru jej poskodenia a vyhodnot ze ci je vhodna pre zivot ako tvoja partnerka alebo nie.

Prezyvka055

:D nezavidim ti, ale moja je z juznej koreii, tiez tam bolo badat u jej rodicov trochu kulturnych rozdielov :D na druhej strane som asi obstal lepsie lebo byt inej narodnosti je este celkom v pohode ako uznavat nejaku blbu(hocaku) vieru.

No a co k tomu dodat, vy ako mlady si mozte zit ako chcete, pokial to chce aj tvoja priatelka, a to ze jej rodicia su zidaci tak to riesit nemusis pokial u nich neplanujes byvat :D.

Filip TT

Podla toho, co si napisal, je iste, ze si zbalil Zidovku. Ak dodrziavaju sabat tak, ze nejde ani na rande, bude dodrziavat aj ine veci. Napriklad tu obavanu mimomanzelsku sexualnu zdrzanlivost. Ale zas ziskas vernu manzelku.

Ernesto, ked si clovek zoberie na jednu stranu ake rizika vyplyvaju zo striedania partnerov a ake z vernosti zivotnemu partnerovi, tak si lahko urobi vlastny nazor. Ty si ale nechces urobit vlastny nazor, lebo neuvazujes rozumom, ale pudom.

Biela.Kobra

Takže:
1. Žene nehovoríme Židka ale Židovka.
2. V mojej rodine je jedna vzdialenejšia vetva židovská a keby mi to starká kedysi nepovedala, tak si to ani nevšimnem.

Pokiaľ nie sú ortodoxní Židia, tak ani nezbadáš rozdiel. A keby si si našiel tuhú katolíčku, tiež by s tebou cvičili. Ak je to len pri umývaní a dodržiavaní sviatkov, tak buď v pohode. A nebolo by najlepšie, keby si sa o tom porozprával s ňou? Určite ti bude vedieť veci vysvetliť lepšie ako cudzí ľudia tu na internete.

lolinka

Ja Židov tiež moc nepoznám ale to náboženstvo mi nevadí lebo nie sú násilnícki ani netolerantní. Ale naštuduj si o ňom niečo a potom sa spýtaj aj priamo svojej priateľky aké majú zvyky, čo od teba očakáva a pod. Uvidíš, ako sa to celé bude ďalej vyvíjať, zatiaľ nemusíš robiť žiadne unáhlené rozhodnutia.

Ernesto

Anjelik01: ja som pisal o cirkvach vseobecne, nie len o zidoch. Preto tie priklady o vyhadzovani sa do vzduchu pri teroristickom utoku /moslimovia/, zakaz transfuzie /jehovisti/, obriezky /zidia/, sex po svadbe /krestania/. Kazda cirkev ma ine praktiky, viac alebo menej chore, ale najdolezitejsie je to, do akej miery sa nimi necha dany cirkevnik ovladat.

Cielom kazdej jednej cirkvy je potlacit schopnost vytvorit si vlastny nazor - za tymto ucelom cirkvy vznikli, aby ich celni predstavitelia ziskali moc a vplyv nad ludmi.

Ak uz dany jednotlivec schopnost vytvorit si vlastny nazor stratil, tak je jedno clenom akej cirkvy je - budu iba problemy. To som sa snazil vysvetlit.

Messje

samu ma to zaujimalo a tak som si otvorila hned prvu stranku a poviem pravdu,,,mohol by byt aky dobry,ale toto nie.Napr...nikdy by som nedovolila spravit synovi obriezku...

www.praguecityline.cz

Anjelik01

Záleží na tom, či sú ortodoxní Židia alebo nie. Aj medzi Židmi ako takými je poriadny rozdiel, ale ak by boli praktizujúci, tak by nedovolili dcére stretávať sa s chlapcom, ktorý nie je Žid a už vôbec, aby si ho vodila domov.
Ernesto, máš ku popletené náboženstvá a to hlavne Židov a Jehovistov, hoci tí, ani nepatria medzi náboženstvo. Židia neodmietajú transfúziu krvi, mäso jedia a to aj v piatok a jediné, čo si správne opísal, že robia obriezku u chlapcov do 8 dňa života.
O Židoch sa píše toho až, až a aj hovorí a mnohí ani nevedia akí sú v skutočnosti. Ja mám snúbenca, Žida, nepraktizujúceho, sviatky dodržiavajú, mnohé tradície, ale nikdy odo mňa nechceli, aby som sa prijali ich náboženstvo. Židia nie sú ako Jehovisti, že Ťa budú nahovárať na náboženstvo, skôr spočiatku odhovárať a až po dlhšej dobe pristúpia na to, aby niekto prijal ich náboženstvo.