Ženy, naozaj nejete aby ste boli štíhle?

Príspevok v téme: Ženy, naozaj nejete aby ste boli štíhle?
Bahniatko

Ahojte ženy, dievčatá :)
Všimla som si, že väčšina mojich kamošiek a žien okolo, na to aby naozaj boli štíhle a držali si postavu, tak nejedia, resp. dodržujú veľmi prísnu diétu. Príklad :
jedna kamoška zje: R - kúsok ovocia alebo nejaký zelen. šalát
D: jogurt, alebo zas ovocie
O: detskú váživu alebo aj niečo normálne, napr. ryžu s kuracinou
V:zas zeleninu alebo jogurt

Ja by som potrebovala schudnúť, ale naozaj držať takúto diétu by som chcela jedine ak by to inak už naozaj nešlo.

Ja mám 75kg, čo je hrozne vela na to že mám 21r, nikdy som nebola ten chudý typ dievčaťa, ale tak držala som si tých 63,64 kg a vyzerala som fajn, ale nejako operácia, striedala som stravovanie, raz raw vegan, potom proteinová strava a nakoniec, že ved budem jesť všetko ale menej..a som tu ...
Teraz jem napr.: ráno 1 rožok s nátierkou + zelenina alebo jogurt
D : tiež niečo podobné, ako kedy
O: hocičo, napr. pohánka s cottage cheesom, ryža so zeleninou
V: jogurt
Už toto mi príde extrém, ale ak jem viac tak hned priberám ..
Cvičiť cvičím tak ako sa dá, bicykel občas beh...
Už fakt neviem, to na to, aby som schudla naozaj musím hladovať ??
Ako jete vy na to aby ste boli štíhle, dajte mi prosím konk. jedálniček na deň --:) díky, pekný deň

haluzak

bahniatko moje zlate,
ja poznam par dievcat a zien ktore jedia cokolvek kedykolvek a stale maju postavicku ako prutik.
ono to nieje o jedeni a nejedeni ale o genetike a metabolizme.

Gima

Bielkovinové bomby: Zelenina, ktorá premieňa tuk na svaly
07.06.2013

Medzi najlepšie zdroje bielkovín patria niektoré ryby, hovädzie mäso a hydina. Zásobárňami bielkovín sú však aj niektoré druhy menej známej zeleniny. Skúste ich!
Potraviny bohaté na bielkoviny, či už mäso alebo zelenina, by mali byť súčasťou vašej stravy.

Potraviny bohaté na bielkoviny, či už mäso alebo zelenina, by mali byť súčasťou vašej stravy.Autor: Profimedia.sk

Nájdite si lekára

Ušetrite za lieky

Bielkoviny sú pre telo nesmierne dôležité. Pomáhajú vás zasýtiť, opravujú a obnovujú svalovú hmotu, pričom sú skvelým pomocníkom aj pri premene tuku na svaly. Obsahujú tiež esenciálne mastné kyseliny, ktoré vaše telo potrebuje pre správnu fungovanie. Mali by ste ich zahrnúť do stravy každý deň. No kde dostatok bielkovín zobrať, ak mäso zásadne nejete?
Zase raz quinoa

O potravine quinoa sme už písali. Spomedzi rastlinných potravín patrí medzi tie najkomplexnejšie, obsahuje totiž všetky esenciálne aminokyseliny. Ak teda patríte medzi vegetariánov, určite po nej siahnite. Dodá telu dostatok bielkovín a ponúka vám široké spektrum možností prípravy.
Čierne fazuľa

Tieto malé strukoviny sú plné bielkovín. Aj keď neobsahujú všetky esenciálne aminokyseliny, len pol šálky čiernej fazule v sebe skrýva sedem gramov bielkovín. Dodajú vám tiež vlákninu a antioxidanty. Sú skvelou prísadou do šalátov, wrappov alebo ako hlavná surovina vegetariánskych burgerov.
Pistácie

Obľúbená chuťovka pri sledovaní televízie. Jedna porcia, čo je asi 49 kusov, v sebe obsahuje až šesť gramov bielkovín. Taktiež sú zdrojom zdravých mononenasýtených tukov, vlákniny, vitamínov a minerálov. Môžete si ich zobrať aj do práce, no zabudnite na solené pistácie. Neochutené spravia vášmu telu oveľa lepšiu službu.
Šošovica

Je ťažké súperiť so šošovicou, ako zdrojom bielkovín pre vegetariánov. Len pol šálky šošovice skrýva až deväť gramov bielkovín. Skúste nájsť bezmäsitú potravinu, ktorá by ich v sebe mala viac! V skutočnosti šálka šošovice obsahuje takmer zhodné množstvo bielkovín ako 85 gramov hovädzieho mäsa. To má síce aj iný obsah živín, no aj tak je šošovica dostatočnou náhradou. Neobsahuje však všetky esenciálne živiny, a preto treba jesť aj iné potraviny. Obrovskou výhodou šošovice však je, že sa uvarí pomerne rýchlo a dodá vášmu telu aj dostatok vlákniny a železa.
Sójové mlieko

Aj keď je téma sójového mlieka pomerne kontroverzná, nedá sa poprieť, že bielkoviny z neho dostanete už v malej porcii. Je to osem gramov na šálku tohto mlieka, vrátane všetkých esenciálnych aminokyselín. V podstate ide o veľmi pohodlný doplnok stravy najmä pre vegetariánov.
Celé vajcia

Vegánov na to asi nepresvedčíme, no mnoho vegetariánov sa vajec neštíti. A to je len dobre! S ich cenou a dostupnosťou len ťažko nájdete porovnateľný zdroj bielkovín. Kľúčové však je jesť celé vajcia. Bielko obsahuje nejaké tie bielkoviny, no v žĺtku dostanete aj slušnú porciu iných živín. Vajcia vyhlasujeme za jeden z najlepších zdrojov živín.

Celé vajcia sú skvelým zdrojom dôležitých živín.

Hummus

Ak zatiaľ nie ste oboznámení s týmto stredomorským potešením, hummus sa pripravuje z cícera, olivového oleja, soli, cesnaku a tahini, čo je mletý sezam. Už hlavná prísada, cícer, je nabitý bielkovinami. Pridajte sezam a máte chutný a veľmi dobre využiteľný zdroj bielkovín. Použite ho do wrappov, na šaláty či ako dip. Potešíme vás informáciou, že pol šálky dodá telu asi desať gramov kvalitných bielkovín.
Hrach

Kým hrách nepatrí medzi najpopulárnejšie strukoviny, rozhodne ide o slušný zdroj proteínov, teda bielkovín. Mnoho vegetariánskych receptov hrach obsahuje ako jednu z hlavných surovín. Jedna šálka hrášku obsahuje totiž až desať gramov dôležitých bielkovín. Ak neviete, čo s ním, pridajte ho do guacamole. Použite jedno avokádo, šálku hráškového pyré, štipku soli, štipka kajenského korenia, šťava z jedného citróna a koriander. Máte chutný pokrm plný bielkovín a nezaťažíte svoje telo priveľa kalóriami.
Brokolica

Zabudnime na počítanie kalórií a vráťme sa k bielkovinám. Celkom slušným zdrojom je aj brokolica. Jedna šálka uvarenej brokolice obsahuje síce „len“ štyri gramy bielkovín, no dodá vám aj päť gramov vlákniny. Určite by teda mala patriť na vrchné priečky vo vašom jedálničku. Veď je skvelým zdrojom aj ostatných živín, antioxidantov, vitamínov a minerálov.

Bez ohľadu na to, či ste vegetarián alebo nie, jesť niektoré z bezmäsitých pokrmov je dobrý nápad. Nejde len o bielkoviny, ale aj o celkový obsah živín. Ideálne by bolo tieto spôsoby stravovania miešať. Dajte si napríklad hovädzie mäso s brokolicou a ako prílohu quinoa. Alebo kuracie prsia s guacamole z hrášku. Možnosti sú nekonečné. A význam bielkovín rozhodne nepodceňujte. Veď sme vám dokázali, že ich nájdete aj vo veľmi chutných podobách!

Gima

Menej oblín vďaka ovociu – skúsite ovocnú diétu aj vy?
Menej oblín vďaka ovociu – skúsite ovocnú diétu aj vy?

Je sladké, šťavnaté, plné vody a vitamínov, dokáže zasýtiť a pritom vaše telo nenapchá nezdravými tukmi. Stavte na ovocie a prepracujete sa k štíhlejším krivkám. Jeho chuť je predsa rovnako lákavá ako povestné jablko z rajskej záhrady.

Čerstvé aj sušené si zamilujete
Lekári a odborníci na výživu do nás už dlhé roky hustia, že by sme denne telu mali dopriať až päť porcií (kúskov) čerstvého ovocia. Kompótované nie je pri redukčnej diéte ideálne, keďže obsahuje veľa cukru a väčšina potrebných vitamínov sa konzervovaním a tepelnou úpravou stráca. Práve preto sa snažte konzumovať čerstvé plody, ktorých je na jar a v lete na trhu naozaj dostatok.

Pozor však, aj pri jedení ovocia platia isté zásady. Ak ste ho doteraz takmer vôbec nezaraďovali do jedálnička, robte tak postupne, inak môže telo zareagovať tráviacimi ťažkosťami. Miesto náhleho zhltnutia pár kusov naraz si ovocie rozdeľte na niekoľko porcií, ktoré budete zobkať počas celého dňa.

Ak vás chytá neodolateľná túžba maškrtiť, miesto kalóriami nabitej čokoládovej tyčinky siahnite po sušených plodoch. Brusnice, marhule, slivky, jabĺčka, ale aj sladšie banány, hrušky, jahody či pikantný zázvor sú iste lepšou a zdravšou voľbou ako balíček cukríkov alebo sladká oblátka. I preto sa oplatí nosiť v kabelke za vrecúško so sušeným ovocím alebo orieškami.

Ananásová diéta funguje
Krátkodobú ananásovú diétu pozná nejedna z nás, čo sa pred plesovou sezónou márne snažila napratať do šiat, čo sa od minulého roka zázračne scvrkli. Nie je to žiadna náhoda, ananás obsahuje totiž až 80 percent vody, je bohatý na vitamíny A, B1 a B12, C a E, nájdete v ňom bohatú zásobáreň vlákniny i dôležitých minerálov. Práve vďaka vláknine vás rýchlo zasýti, jeho najväčším plusom je však to, že dokáže rýchlo odvádzať vodu z tela a spomaliť ukladanie tukov.

Chrumkanie jabĺk je
tiež jednou z ciest
k štíhlej línii
Dajte si granátové jablko
Kolujú o ňom legendy a dokonca sa vraví, že práve granátové jablko bolo tým povestným, ktorým Eva zviedla Adama. Faktom je, že plody granátovníka sú schopné spomaliť proces starnutia, bojujú s prechladnutím a zvyšujú schopnosť koncentrácie. Drobné zrniečka sú plné sladkej šťavy a ako zaručený životabudič vás naštartujú pred redukčnou diétou.

Jablká bojujú s nadváhou
Potvrdila to istá štúdia, podľa ktorej ľudia konzumujúci aspoň dve jablká denne majú menšie sklony k nadváhe ako tí, ktorí jablká nejedávajú. Pred pár rokmi vznikol v Amerike doslova jablkový ošiaľ. Mohli za to zistenia výživárky Tammi Flynn, ktorej recept na štíhlosť spočíva v jablkách. Stačí si dopriať pred každým jedlom a medzi jednotlivými jedlami toto výborné ovocie. Okrem úbytku na váhe sa môžete tešiť aj zo živín, ktoré takto do svojho tela dostanete – jablká sú zdrojom vitamínu C, draslíka, vápnika i horčíka.

Šťavnaté citrusy
Detoxikujte organizmus pomocou citrusových plodov. Mandarínky, citróny, pomaranče i grepy sú plné vitamínov, ich vytlačená šťava vás zasýti – pravdaže bez následkov v podobe tukových vankúšikov. Vytlačte dva pomaranče, jeden grapefruit a dve mandarínky, zmiešajte s ľadovou drťou, jednou lyžičkou medu a podávajte. Chuť takejto vitamínovej bomby si iste zamilujete.

Rozhodli ste sa zmeniť životný štýl a vytvarovať si postavu podľa svojich predstáv? Napíšte nám, ako sa vám podarilo dopracovať sa k vytúženým krivkám. Najzaujímavejšie príbehy a vaše tipy uverejníme na wanda.sk a pravdaže aj odmeníme. Súťažte tu.

pišta00

no veď to je logické telo týrate hladujete nemá žiadny príjem energie je unavené, samozrejme že hladovať nevydržíte a po hladovke sa prežeriete aby ste dohnali deficit, tým že vaše telo je zvyknuté že v minulosti ste ho týrali tým, že ste hladovali a nezabezpečili mu príjem energie tak všetko čo potom zjete telo uloží všetko čo môže do tuku a tvorí si tukové zásoby, priberáte aby malo z čoho čerpať keď ho budete zase týrať, trápiť a hladovať... vaše telo nie je debil len tak ho neoklamete nejakou nezmyselnou hladovkou... dole som vám napísal návod ako schudnúť a je to svojim spôsobom istá forma keto diéty záleží ako si to vyplníte či zvolíte v netréningové dni na vyplnenie príjmu sacharidy alebo radšej zdravé tuky...

adelaide7

Ja som tiež keď som sa snažila chudnúť, tak som takto "zobkala" len. Často som jedla aj dvakrát do dňa len, mala som aj dni, kedy som zjedla iba banán za celý deň. A po nich zákonite nasledovali také, kedy som sa prejedla, lebo mi to chýbalo samozrejme. Takže po nejakom čase a 15 kg nadváhy som si povedala, že takto to nejde a musím začať jesť pravidelne. Mňa v tomto smere naštartovala ketodiéta- aj keď to mnohým mojim známym prišlo ako hlúposť- no ja som sa konečne nastavila na jedenie 5-krát do dňa, niekedy som sa musela normálne k tomu nútiť, lebo to bolo na mňa pričasto. samozrejme, je to bielkovinová diéta, kde obmedzuješ sacharidy, tak ako bolo písané už aj nižšie, že prijímať samé sachaidy teda nič moc. No a po mesiaci s Keto diétou som dala dolu 10 kg a postupne ďalších 5, síce už nie tak rýchlo, ale už na normálnej strave + pravidelným cvičením.

ovozelo

ono aj psychika svoje robi, kto ma psychicke nejake mindraky ten ich casto riesi neumernym jedenim a z toho pribera. Obezni ludia maju nejaky problem so sebou a to sa prejavuje priberanim.

pišta00

Tiborrrrr Vždy je to o tom čo zješ a hlavne ako to zješ keď sa stravuje nepravidelne a má takú genetiku ani sa nečudujem že nechudne.. Zo vzduchu asi tažko priberieš :D

Tiborrrrr

mam znamu co cely den pomaly nic neje lebo nestiha, nema chut a podobne a stale ma cez 60kg. Cize vobec to nie je o jedeni.

pišta00

Bielkovina je tak trochu zátaž na obličky ale iba pre tých ktorí majú obličky poškodené... ak ich máš zdravé a budeš cvičiť a makať telo ju využije a ku každému jedlu ktoré je bohaté na bielkovinu som ti tam napísal nejaké buď ovocie alebo zeleninu a zase nenapísal som ti tam aby si zjedla 10 kilo mäsa denne... samozrejme, treba sa raz za čas zastaviť u doktorky na vyšetrenie moču a na krv či je všetko ok a v netréningový deň keď necvičíš je treba dennú dávku biekoviny znížiť dajme tomu z 0,9 na 0,7 a doplniť si to buď sacharidmi alebo zdravým tukom je to na tebe... denný príjem bielkoviny u žien si vygoogli normálne napíš koľko g bielkoviny za deň... malo by to byť okolo 0,9g bielkoviny na kilogram ľudskej váhy ak cvičíš keď budeš cítiť že je málo alebo veľa tak pridáš/uberieš..

P.S. Vločky nie sú bielkovina, vločky = komplexný sacharid v netréningový deň si ich môžeš dať na raňajky miesto vajíčok ale klasické čisté vločky nie tie sladké hlúposti s čokoládou atď ktoré sa zarábajú s mliekom... klasické čisté vločky dáš si ich do bieleho jogurtu dáš si tam trošku medu nech to nejako chutí...
A v jedálničku ktorý som ti načrtol veľmi nie su tuky, skús si pre začiatok pozrieť nutričné hodnoty potravín nech máš aspoň trochu prehľad ktorá potravina čo obsahuje www.laco.lead1.eu ale máš to väčšinou zo zadu na každej potravine ktorú kúpiš v obchode keď niečo nevieš pýtaj sa

Madeline

Že vraj nejesť, aby som bola štíhla, to je čo za hlúposť. Veď kto by to vydržal? A to, čo tu píšete ako príklad vášho jedálnička, na raňajky len ovsené vločky, veď to by som bola už o hodinu hladná. Ja sa najem ráno koľko vládzem (chlieb, syr, šunka, paradajka, varené vajíčko...), obedujem normálne polievka+hlavné jedlo, olovrant -jogurt, tvaroh, nejaké keksíky, ovocie a na večeru pizza, alebo špagety a pod. A žiadne problémy s hmotnosťou nemám. Vážim 54 kg pri výške 171cm, a to už mám pár rokov po 30tke. Ale treba sa hýbať, chodiť veľa peši a nielen sa všade rozvážať autom. A nepopíjať v baroch kadejaké drinky, alkoholy, lebo to sú prázdne kalórie. A žiadne vysedávanie v MacDonalde a rýchlych občerstveniach, ak, tak len výnimočne. Vraj vekom človek priberá, no neviem, lebo ja teraz vážim menej, ako keď som mala 16-17r.