Pred Vianocami mi lekári oznámili, že môj 20 ročný syn má pokročilé štádium rakoviny.Tri týždne nato zomrel v bolestiach a mňa veľmi trápi prečo mu to lekári nezistili skôr.Zdravotné problémy začal mať niekoľko mesiacov dozadu a chodili sme po vyšetreniach.Liečili mu iba príznaky,nehľadala sa príčina,dokonca padlo aj to,že si to všetko iba vymýšľa a odporúčali ho ku psychiatričke.Syn mal od narodenia neurofibromatozu,bol riziková skupina a až teraz som sa dozvedela,že mal byť od malička sledovaný na onkologii.Nás tam nikto nikdy neposlal. Nemôžem sa s tým všetkým vyrovnať,viem že lekári urobili veľkú chybu a stále si vyčítam,že som na nich mala viac tlačiť,zdravotníctvo na Slovensku je mizerne.Syn bol jediné moje dieťa,veľmi mi chýba,ľúbila som ho nadovšetko.
Trápi ma smrť jediného syna
S týmto sa predovšetkým musím vyrovnať sama,možno by k tomu dopomohli povzbudivé slova.Verím že tam mu je oveľa lepšie .My sme ho síce ľúbili ale život kvôli neurofibromatoze nemal ľahký.
nanita
je mi velmi luto,co prezivas,cim si presla...este ta caka dlha cesta kym to prestane az tak boliet.Vzdy bude,len teraz je to este velmi silne.
Ak ti mozem ja poradit,nerozmyslaj uz nad tym kto kedy spravil chybu,ani to,ze si ty netlacila dostatocne.Je to lahko povedat,poradit,ale ver,ze to nepomoze.My mame v rodine dieta,ktore je velmi tazko postihnute vdaka doktorom.Nikto mu nepomoze tym,ze si budeme davat tieto otazky.Ani sme to nikdy nerobili.Pride to cloveku luto,ale cas to nevrati.Zi s nim v spomienkach,pomahaj si ked aj tym,ze si lahnes do jeho postele,len nevolaj ho moc nazad,hovori sa,ze dusa nema pokoj.Ach ako sa lahko druhemu radi,kym tym nepresiel.
Nanita, verím Ti, že si ľúbila svojho syna. O to je to horšie, že bol Tvoj jediný. Je mi to veľmi ľúto, nedokážem si ani predstaviť ako Ťa to bolí. Nič horšie sa nemôže stať ako to, keď rodič prežije svoje dieťa. Som vďačná osudu, že ma ušetril tejto bolesti. Môžem Ti nejako pomôcť?