Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dilema okolo obrúčky

Príspevok v téme: Dilema okolo obrúčky
M_AX

Ahoj,
viem, že je to fórum skôr o zdraví, ale keďže nikde som nič vhodné nenašiel a som zúfalý, píšem sem. Priateľku som požiadal o ruku v decembri, kúpil som jej zásnubný prsteň s očkom a myslel som si, že týmto je vec vybavená. Po sviatkoch sa však jej rodina začala búriť, že také zásnuby sú o ničom a mali by byť v kruhu rodiny, s tým, že si natiahneme obrúčky, ktoré budeme nosiť rok do svadby. Vyvalil som oči, lebo som nič také dovtedy nepočul a popravde, oči vyvalil aj môj otec, hoci mama o takýchto zvykoch vie. Vraj obrúčky si máme pozrieť spolu, aby som vysondoval aké sa páčia mojej milej a potom ich mám kúpiť ja. Nie je to problém, hoci finančne nie som top, ale nastala u nás dosť ostrá výmena názorov s mojou milou. Mne sa páčia jemné obrúčky nič extra a ona videla u kamarátky niečo na štýl Bulgari (alebo niečo také) a pekné široké, že vraj 7 mm. Mne sa to zdá moc široké a už vôbec netuším aký je ten štýl, lebo v klenotníctvach len pozerajú na mňa a vraj u nás to ani nedostať.
Chcem sa spýtať:
1. je podľa vás takýto zvyk normálny, alebo je to len v rodine priateľky?
2. kto by mal financovať obrúčky?
3. páčia sa vám skôr tenšie, alebo hrubšie?
4. vie niekto niečo o tom štýle?
Vďaka, ak mi pomôžete, lebo ja som už na prášky. Jej rodina na mňa tlačí, chcú to mať začiatkom apríla a ja mám pomaly chuť vycúvať.

Maťťka

V niektorých regiónoch sa obrúčky nosili aj pred svadbou, ale potom sa nenosil zásnubný prsteň. Ja osobne tento zvyk nepovažujem za najšťastnejší, lebo podľa mňa obrúčky = manželstvo.
Obrúčky sa platia podľa dohody, podľa mňa je najrozumnejšie platiť napoly, zvlášť ak má mladá také nároky.
Každému sa hodia iné, podľa ruky, ale tenšie sa hodia asi každému. Široké sa mi nepáčia, podľa mňa sú aj nepohodlné a aj tak považujem za najkrajšie tie klasické, bez všelijakých vzorov a v normálnej šírke, max. do 5 mm. 7 mm sú dosť široké.
Je to štýl Bvlgari a zrejme chce len imitáciu, lebo ak originál, tak to sa nedoplatíš. Sú nehorázne drahé a aj imitácia je poriadne mastná. U nás som ich ešte nevidela, ale chodievame dosť často do Rakúska a tam sa predávajú. Ja som videla "len" strieborné a oči som mala nakríž od tej cifry. Inak sú väčšinou širšie, väčšinou vzor 3 kruhov, buď symetrických, ale poväčšine nie. Mne sa nepáčia.
Hm, neviem čo budeš robiť o pár rokov, ale ak už teraz takto, tak môžeš ísť vykradnúť rovno banku. Inak obrúčky sa majú páči vám a nie okoliu, takže kľud. Ak túži po extra obrúčkach, povedz jej narovinu, že na také nie je dostatok financií a ak ich chce, nak doloží financie a hotovo.
Si si istý, že sa chceš viazať? Lebo ak uvažuješ o vycúvaní, tak by som do obrúčok neinvestovala, teda aspoň zatiaľ. Zrejme ste ešte takúto situáciu nemali, ale nebudeš to mať jednoduché a tých situácii bude vždy viac a viac.

blueberryNN

Toto rozhodne nie je dobre. To sa ti ani nedivim, ze sa ti do takej rodiny ani nechce ist. A mozno by si nemal podniknut ziadne dalsie zavazne kroky vo vasom vztahu, kym si tieto problemy nevyriesite. Nedrz hubu a krok. Lebo cely zivot drzat hubu a krok urcite nevydrzis a cim neskor sa to cele prevali napovrch, tym horsie nasledky.

Messje

Jezisi este nie ste svoji a ridina sa vam uz montuje do zivota.No...mas sa na co tesit v manzelstve.Ale aby som odpovedala
To ze obrucky sa nosia pred sobasom...pocujem prvy krat.To je nejaky blud ci?
Obrucky hrube mne osobne sa nepacia.Mala by buduca manzelka pochopit ze vyskakovat na znackach si moze dovolit ten kto na to ma.Obrucky su pre vas dvoch...nie pre ludi.Doba je ina...neviem ako teraz,ale obruvky kupoval kedysi zenich.My sme usli co sa tyka mna pol na pol.
A este mimo otazok...mal by si si ty dohodnut s partnerkou co a ako a nie aby vam diktovali jej rodicia.Ona by mala chapat ze nie si riaditel banky.V opacnom pripade uz teraz mas problem.

Messje

Jezisi este nie ste svoji a ridina sa vam uz montuje do zivota.No...mas sa na co tesit v manzelstve.Ale aby som odpovedala
Obrucky hrube mne osobne sa nepacia.Mala by buduca manzelka pochopit ze vyskakovat na znackach si moze dovolit ten kto na to ma.Obrucky su pre vas dvoch...nie pre ludi.Doba je ina...neviem ako teraz,ale obruvky kupoval kedysi zenich.My sme usli co sa tyka mna pol na pol.
A este mimo otazok...mal by si si ty dohodnut s partnerkou co a ako a nie aby vam diktovali jej rodicia.Ona by mala chapat ze nie si riaditel banky.V opacnom pripade uz teraz mas problem.

Messje

Messje