V roznych krajinach je umoznene ostat žene doma ak ma svoje mesačné dni ,pri bolesti bez potvrdenia od lekara-Kanada,
Azia,Skandinavia, Japonsko.Zamestnavateľ akceptuje .Je to aj na Slovensku?
Umožnenie ženám ostat doma pri mesacnych zenskych dni,v pripade bolestibez potvrdenia od lekara ako v zahranici
tak za Kanadu- mozes zostat doma zo zdrav. dovodov bez lekarskeho papiera 2 po sebe iduce dni, ale neplatia ti to, len to mas ospravedlnene.
Vsimli ste si v akych krajinach to funguje? A sme doma. Dievcata nic v zlom, ale ako poznam mentalitu slovakov tak toto by potom vyuzivali takmer "VSETKY" a to uz by mal velky dopad na ekonomiku ai. Uz by bol problem. U nas skor utopia nez realita
Stacilo by prve 2 dni :) V tejto muzmi ovladanej spolocnosti sa ohlad na zeny neberie, pritom je dokazane,ze zeny su cyklicke - cyklus neznamena zemaju len menstruaciu, par dni v mesiaci, ale ze ich hormonalne hladiny sa pocas mesiaca menia v tyzdnovych intervaloch. Tesne pred menzesom a pocas nie su schopne podavat taky vykon ako sa od nich chce a mali by matmoznost oddychu, skludnit, byt tu len sama pre seba a o to lepsie su potom schopne pracovat s excelentnymi vysledkami a plnym nasadenim po mezese. O cyklickosti zeny existuju nastastie uz knihy, a ktora zena si to vsima, si dokaze pracu rozvrhnut lepsie a ma dni ktore spadaju do dynamickej a tvorivej fazy cyklu a vdaka tomu vie tvorit uspesnejsie ale to musi pocas menstruacie zlavit z tempa...bolo by skvele keby jej to bolo umoznene. Ale to si same zeny najskor musia uvedomit, ze ich hormony takto funguju a nie snazit sa za kazdu cenu byt chlapmi.
na SVK nie, ale myslim, ze vela zien by privitalo tuto moznost... volakedy mali zeny narok byt jeden den doma, tzv. praci den... niektore zeny hrozne trpia, s tym sa neda pracovat... nastastie, ja to mam tak, ze nadriadeni boli vzdy v pohode a nemusela som si brat volno, nic...