V roznych krajinach je umoznene ostat žene doma ak ma svoje mesačné dni ,pri bolesti bez potvrdenia od lekara-Kanada,
Azia,Skandinavia, Japonsko.Zamestnavateľ akceptuje .Je to aj na Slovensku?
Umožnenie ženám ostat doma pri mesacnych zenskych dni,v pripade bolestibez potvrdenia od lekara ako v zahranici
ano je to mozne aj na SVK... pretoze su zeny ktore maju fakt bolesti vtedy... zvlášť ženy ktoré majú endometriozu, maju s tou diagnozou nárok byt v tedy doma, gynekolog im da potvrdenie...
lebo co by mal zamestnavatel zo zeny, ktorá v práci odpadáva?
pokial si to nezazije tak nevie... zeny si nevybrali dobrovolne mať krámy.. je rozdiel ked niekto si ide dat vypisat "P-čko" k dr. lebo žral- chlastal cely vikend a je mu zle... a je rozdiel dat sa vypisať koli silnym bolestivym krámom, s nizkym tlakom ze nevladze na nohach stat,..
Ja proti bolesti neberiem uz asi 11 + rokov nic. Nepoznam choroby uz par rokov (vdaka surovej strave a zmene myslenia) a ak ma boli brusko prvy den menstruacie,tak si to odtrpim a beriem to ako moznost pozriet sa do svojho vnutra :)
ja888 ano a proti bolesti beries homeopatiu...
Nastastie nepotrebujem ziadneho anonymneho muza z fora aby mi hovoril co je hoax :) Mne sa menstruacia zjednotila s mojou spriaznenou dusou a to ani nie sme v jednej krajine :) len spolu velmi intenzivne komunikujeme. Mozno je to nahoda, v mojom pripade ale ze by bolo tolko nahod na svete :)
A tu dole k prispevku, ze sak dam si tabletu,no nie kazdy chcebrat tie svinstva do seba. Su zeny ktore svoje telo miluju a nechcu davat donho tie sracky v podobe tabliet... 1 den v mesiaci nezabije takmer ziadneho zamestnavatela :) praca sa da dohonit. A ako som pisala, zena ktorej je umoznene oddychnut si pocas menzesu, je po nom výkonnejšia :) a kreativnejsia
saq chodte k lekarovi ze mate bolesti a on vas vypise...inak tie teprie o zjednocovani menstruacie su hoax... v skutocnosti to tak nefunguje
Tak ja myslím, že niečo také ani nie je potrebné. Nechodiť do práce každý mesiac pár dní, načo by bol zamestnávateľovi taký zamestnanec. Ak mám náhodou silné kŕče čo sa aj mne občas stane, tak si dám tabletku a som v pohode. Nikdy by mi nenapadlo neísť kvôli tomu do práce. A mimochodom, ak máš neznesiteľné kŕče pri menzese pravidelne, tak navštív lekára, môže ísť o endometriózu.
Ja žijem v Kanade a že by to tu bolo umožnené, tak o tom neviem. Maximálne možno v nejakej inej provincii, ako som ja. Ale čítala som na túto tému pred niekoľkými týždňami polemiku v lokálnych novinách.
treba prehlasovať pani nicholson,ktora bola proti,je v socialnej sfere mala by to pochopit. video si pozrite.
Niektori nemaju problem, ked mozu brať deti do zamestnania.
predstav si že mi je zle a este mam zastupovat, pri vacsich bolestiach
sa toci hlava. a este straca krv. aj keď sa rodí tak musí zazrakom hneď nabehnuť, a vstať veď to je normalne. nič by sa nestalo.
muži s tym nemaju problem, boli za to, ioni nemaju problém zastupovat kolegynu lebo maju vyssiu kapacitu fyzičnosti.maju vačsinou na starosti pracu.
Nie na slovensku to nieje mozne a zamestnavatelia to netoleruju.