vztah rozvedenych s dospelymi detmi

Príspevok v téme: vztah rozvedenych s dospelymi detmi
blekota

s priatelom sme vo vztahu viac ako 18 rokov, obaja sme 20 rokov rozvedeni, obaja mame dcery, dnes ukoncuju vs. nikdy sme nebyvali spolu, nezobrali sme sa, lebo priatel nechcel mat rodinu spolu s mojou dcerou, ktora mu akoby prekazala,s ktorou dodnes byvam, jej bio otec zije v zahranici, nic o nom nevieme. S priatelom sme si spolu pred par rokmi kupili byt, v ktorom on byva, ja tam len chodievam za nim, a planovali sme, ze sa zoberieme, az deti odrastu, a tam budeme spolu byvat. stale vsak som doma s dcerou, ktora studuje, a aj ked je dospela, este nie je zrela, je rada doma, ma rada domacu pohodu so mnou.
posledne roky priatel na mna tlaci, aby sme uz zacali spolu byvat, kedze decka su uz dospele, a prekazky uz nemame. ja casto chodim ku nemu, on tam byva sam, on ku mne nechodi, vraj preto, lebo je pre neho zatazou sa tlacit v malom priestore, kde je aj dalsia dospela osoba, kde kazdy potrebuje svoje sukromie Posledne mesiace dost casto chodi za priatelom do nasho bytu na viac dni jeho dcera, a ja vtedy za nim nechcem ist, mam vycitky, ze mam vytvarat domacu pohodu s jeho dcerou, a moju nechavam samu doma. Moja dcera tam nechodi, nechce, neciti sa u neho dobre. Jeho dcera je fajn dievca, celkom som si ju oblubila, ale odmietam jej davat to, co cele roky odmietal dat partner mojej dcere. priatel sa na mna uraza a speje to k rozchodu. aj teraz, idu sviatky, odmietam ist za priatelom, ked je s nim v nasom byte jeho dospela dcera, ktora je fajn, vari, upratuje, s otcom spolu nakupia vsetko na sviatky, je mila, usmievava, citi sa v nasom byte viac doma, ako ja, ja sa tam citim ako navstevnik, a nechcem byt sucastou jeho rodiny, a moju dceru nechat cez sviazky samu. neviem, ako mam zmenit moje pocity, moj postoj, ale ak nic nezmenim, nas vztah sa rozpadne

slnecna panna

No vies rozvod je komplikovana vec,najlepsie vsetci v jednom dome.
Radsej sa nerozvadzat, je to najjednoduchsie a najlacnejsie, moze sa stat ,že budes mat znova ten isty problém,lebo su tam rozne deti.
Pridu vnucata a to postihate vsetko navzajom?
Kazdy ma nejaké naroky, a neberie sa ohlad.A ked budu starí rodičia chori?to sa neda zvladnut ked sa chodí do roboty.
Pravnici maju vela roboty.
Trend,pokusit sa udrzat manželstvo.

Mesačný princ

Messje - ak by som mal svoj život prežiť ešte raz, tak spravím všetko tak, ako som spravil v tomto. Ja to možno neviem odhadnúť ale neviem o tom, že by som bol nesvojprávny a neľutujem ani jediné rozhodnutie v mojom živote.

No možno by som už nikdy nejedol makovú zmrzlinu :D

Messje

No...to svedci ozaj o jeho charaktere.Materialne veci maju u neho vacsiu hodnotu.Ty by si si za tie peniaze zadovazila malinky bytik aj bez neho.Nato asi zabuda.
A este nieco...o akych starych kolenach a starobe to pises?Ked ste si to kupili na starobu,tak mas este aspon 15 rokov cas.
Ja mam 43 a som stale mladá :-)))))

blekota

Messje, dakujem, samozrejme, ze od dcery neodidem, a ano, s nim som sa milion krat rozpravala o mojich pocitoch, on to vsak bagatelizoval, vravel, ze prehanam, a robim s dcery neschopneho cloveka, a ze vobec nic proti nej nema, ze kedykolvek moze prist, ze ak by trebalo, ze jej stale len pomoze, ale..... jeho skutky vraveli ine. moja dcera mu v zivote nezavolala, ani nezavola, naco? nicim jej nie je, on nevie ani, co presne studuje, jej ho netreba, a naco by mala ist teraz ku nemu do nasho bytu? nanic, co by tam robila, nic tam nema, ziadne zazemie, nic osobne, nic blizke, s nim sa nerozprava, nema o com, tak naco by tam mala ist? a priatel prekruca, obhajuje svoje konanie, ze on vlastne nic zle nikdy nespravil, len sa snazil nas zapezpecit, aby sme na starobu mali pokoj, a aby som mohla nechat byt mojej dcere, take stastie nema predsa hocikto, len mu uniklo, ze do nasho bytu som dala aj moje peniaze, a uniklo mu, ze cas leti, nikdy sa nevrati, a ze najdolezitejsie v zivote su hodnoty, ktore tvoria vztahy, pohoda, laska a tak,

Messje

Vedela som,mas len o trolinku viac odo mna.
Pozri,ty mu proste povedz,ze nie je nikde cierne na bielom kedy dieta moze byt osamostatnene.Deti vacsinou odchadzaju od rodicov a nie rodicia od detí. Takze ked tvoja dcera zisti,ze chce odísť alebo zit sama,potom urobis to iste.Samozrejme ze nemozes cakat do jej 30tky.Lebo to uz by bola neschopnost.Ci mysli zase na seba.Jeho dcera je uz na poriadku tak sa zas nejdem pozerat na vas?Nech si pocka.A pokial sa mu to nepaci,tak ...to uz je na tebe.Ale nemozes sa riadit podla toho ze on je uz pripraveny lebo je aj jeho dcera.Keby si teraz od svojej odisla kvoli nemu,zlomis ju.Bol to jeho vyber.Keby ste nemali ten spolocny byt,bolo by to jednoduhsie. Keby nam tak raz vedel niekto dat na papier nasu buducnost a dal nam moznost zit 2x.Raz na skusku a druhy krat naozaj.Ktovie ci ten druhy krat by sme sa uz tych chyb vyvarovali...

blekota

mam 45, a ano, tak nejako to je, ako ste napisali, bola som hlupa a naivna, spolu s priatelom vieme uplne v pohode fungovat, preto som prijala fakt, ze raz budeme spolu, ked deti odrastu, no on zacal na mna tlacit, ze dcera je uz dospela, ze ju ja brzdim, ze sa nikdy neosamostatni, a tak, ale ja viem, ze aj ked dcera je uz rokmi po 18, este nie je pripravena byt sama, stale ma potrebuje, chce citit moje zazemie, preto viem, ze este nie je ten cas, a priatel zacal robit sceny, co ja nechcem akceptovat, doteraz som travievala sviatky sama s dcerou, a este aj budem, napriek tomu, ze on tuzi mat uz normalny zivot

Mesačný princ

Messje - pekne si to napísala :) a súhlasím

Jediné čo by som chcel ešte dodať, že chúďa dievča tá tvoja dcéra.
Bude pre ňu nesmierne ťažké si niekedy v živote vybudovať vzťah s opačným pohlavím. Môžem sa aj mýliť...

Messje

Blekota
Mozem sa opytat kolko mas rokov?Podla dcery usudzujem ze nebudes mat vela odo mna.Chapem ako si to myslela a citila vtedy.Snazila si sa prezit,len aby si sa necitila tak sama.Samota je zla.A viem aj,ze musis byt velmi dobry clovek,ktory proste stale dufal a veril.Vies...musis sama prehodnotit okrem toho ze nema vztah s dcerou,aky je k tebe.Podla toho co si pidala,pracovat vie,nepije...mozno je to clovek ktory len nema vztah ku detom.Nedokazal si ho vytvorit.Neviem...karty su v tvojich rukach.Keby mala dcera pekny vztah,ze sa chce osamostatnit,mladi by byvali v tvojom terajsom byte a ty s priatelom.No dobre,ona si uz zvykla?ze nama otca ani nevlastneho.Ze chlap v jej zivote nikdy nemal hodnotu,lebo to nepocitila.Bodaj by aspon ona nasla dobreho muza,ktory jej da vsetko.Tym,ze to s nim skoncis ...mozes zostat sama.Dcera raz aj tak odide s inym.Snad.A ked by si si aj niekoho nasla,mozno si ona uz nikdy vztah s nikym nevytvori,lebo nebude verit.Alebo ostat s nim a byt pri dcere vzdy ked ta bude potrebovat.Ved si to zvladla doteraz.Povedala si mu niekedy ako ti je to velmi luto?

Mesačný princ

blekota - ok, potom som nič nenapísal

Ale vymaľovať a vystierkovať byt dokáže už dnes každý a aj auto odviezť do servisu.

Ja neviem, málo informácií si sem napísala.
Možno k sebe pasujete len vy dvaja bez kohokoľvek. Ale môžem sa mýliť. No aj takí ľudia existujú.