Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mohol milovat clovek, ktory podviedol?

Príspevok v téme: Mohol milovat clovek, ktory podviedol?
zuziii

Dievca milovalo chlapca. Aspon si to myslela. Teraz je zmatena.
Urobila by pre neho vsetko, chcela len, aby bol stastny. Bol to ale nevyvazeny vztah. Na seba a svoje stastie kaslala. Tak bola dako cim dalej nestastnejsia a znicenejsia. Ale to su len okolnosti.
Chlapec sa snazil, mal len smolu. Zla minulost. Chcel ju milovat. Boli napriek okolnostiam stastni. Chceli sa brat.

Podviedla ho. Alkohol. Hladala utechu. Podviedla ho 3x. Druhy krat mu slubila, ze to uz nespravi. Slub pre nu vela znamenal. Skoro nikdy neslubovala. Bol to pre nu tak hrozny zazitok (pre neho urcite horsi), ze to slubila.
A podviedla ho treti krat. Opila sa. Nepamatala si ako sa tam dostala, len zrazu sa zacala uvedomovat s inym chlapcom. Cely svet by sa zrutil. Ale laska nastastie nebola na prvom mieste v jej zivote (spoznala uz Boha, inak by sa mozno zabila...). On mal len ju. VELMI velmi mu ublizila. Velmi sa trapil. Vsetko poprela, vsetko zradila.
Podviedla ho.
Nechcela.
Podviedla.
Priznala sa zase, ako zakazdym, a prosila ho nech sa teda rozhodne. Chcel to este skusit. Chcel jej odpustit. Ale vycital jej. Nevedel to. Slubila, ze spravi vsetko. Velmi sa trapila. Nemala uz skoro ziadnu sebauctu ani sebavedomie. Bolo to tak zle, po dakej dobe to skoncila.
On jej neskor napisal, ked sa mu ozyvala, ze ak je toto, co mu ponuka ona, tak o nu nema zaujem. Ona totiz o sebe pisala, ze je stetka a nezasluzi si vztah ani rodinu. Dufala, ze to poprie, ze dostane nadej.

Mohla ho lubit?
Mohol ju lubit?

A hlavne teda, moze takato zena... byt hodna vztahu?
Naozaj tak nechce zit, naozaj chce vztah a rodinu a nie len riesky.
Ale potom spravi daku blbost. Poriesi. Len tak, s niekym koho ani nepozna.
Co je to s nou? To, ze je stetka, jej uz daky hlas v nej hovoril prilis vela krat, nechce tomu uverit. Nemoze to tak byt.
Chce sa rozhodnut. A chce iny zivot. Ale potom zije napr rok "dobre" a zrazu hop. :( a to uz nechce nikomu spravit. Nechce nikomu ublizit.
Bude mat raz istotu, ze uz neublizi? Ze uz nepodvedie? A bude potom schopna lasky?
:( chcela milovat prave jeho. Bol jej prvy. Teda prvy, ktoreho milovala..

Kýčera

Krásny príbeh... Kiežby niektorí ľudia svoje srdcia nezamykali až na tri zámky a občas ho otvorili aspoň jediným kľúčikom...

Kýčera

Stáva sa... Niekedy niet iného riešenia, aj keď druhá strana to môže cítiť rovnako. Zostáva len popriať dotyčnému z hĺbky svojej duše veľa šťastia a dopriať mu osobnú slobodu. V srdci však zostane...

Mesačný princ

Ak sa ti páčila ten prvý príbeh, tak sa ti možno bude páčiť aj tento

Srdce na zámok

Dávno - pradávno žil na svete človek, ktorému v detstve chýbala láska. Niekedy to tak býva: rodičia dajú život, na nič iné však už nemajú silu, čas a ani schopnosti. A človek potom namiesto toho, aby sa učil mať rád, je na rodičov naštvaný a urazený.
Ako je známe, kto je naštvaný, tomu tečú nervy a urazeného každý ešte podpichne. Rovnako to bolo aj s naším človekom. Usúdil, že svet je k nemu nespravodlivý a ľudia sú naňho zlí. Je jasné, že sa to muselo okamžite prejaviť na jeho živote. Znovu a znovu ho niekto urážal a rozčuľoval a tak to šlo deň za dňom. Mal otvorené srdce, ale vždy sa dočkal akurát pľuvanca do tváre. Bolo to bolestivé, preto svoje srdce uzamkol na tri zámky a kľúče vyhodil. Povedal si, že tak bude život lepší.
Ibaže bez lásky sa žiť nedá. Láska je blahodarný prameň, ktorý nás živí a dodáva nám silu. A tak človek žil, odhrýzal zo svojho krajca, zarábal si na živobytie, no v jeho živote chýbala radosť. Okolo neho bolo vzduchoprázdno a v jeho srdci pusto. Komu by sa aj chcelo dlho klopať na zavreté dvere, keď je srdce zamknuté na tri zámky?
Jeho duša teda pomaly vysychala, pretože jej chýbala životodarná láska. jedného dňa človek zastonal: ,,Načo je taký život, radšej by som nežil vôbec. Chradnem a umieram. všetko vo mne vyschlo, rozpraskalo s pokrylo sa kôrkou, moja duša je vyschnutá ako púšť. Život, za čo ma trestáš?,,
Život mu odpovedal: ,,Každý má vo svojom srdci večný prameň lásky, tak prečo z neho nečerpáš a neživíš svoju dušu?,, ,,Lebo moje srdce je zamknuté na tri zámky.,, ,,Tak ho odomkni, otvor dokorán a budeš šťastný.,, ,,Ako ho mám otvoriť dokorán, keď ani neviem, kde sú kľúče? Všetko je zhrdzavené a pokryté machom...,, ,,Môžeš to urobiť iba ty.,, ,,Ale čo mám robiť, kam mám ísť, kde mám teraz tie kľúče hľadať?,, ,,Hľadaj a nájdeš,, sľúbil Život. ,,Nazri do svojej duše, tam nájdeš odpoveď na všetko.,,
Človek sedel a premýšľal: Ako mám nazrieť do svojej vlastnej duše? Potom si zrazu spomenul na slová, že oči sú zrkadlom duše. Postavil sa pred zrkadlo a pozrel sa priamo do svojich očí. Zhrozil sa, keď zbadal, aké sú prázdne, nešťastné a vyhasnuté. Vari je naozaj taký? Skutočne sa pozrel do svojej duše. Pozorne sa zahľadel a zrazu sa do nej prepadol ako do hlbokej studne. Človek sa ocitol uprostred ničotnej pustatiny, na ktorej nerástlo nič dobré, iba chradnúca burina sa predierala cez rozpraskanú zem. Obďaleč ležal veľký kameň a na ňom sedel vták. Mal múdre a smutné oči.
,,kde som sa to ocitol?,, poškrabal sa na hlave človek. ,,Kam teraz? ktorým smerom sa mám vydať? nechcem zomrieť v tejto pustatine. Kde mám začať hľadať?,, V tom v ták prehovoril ľudskou rečou: ,,Čo si stratil, človeče? Som Gamajun . čarodejný veštecký vták. Spýtaj sa ma, ak budem vedieť, pomôžem ti.,, ,,Dobrý deň, Gamajun. Ak mi pomôžeš, budem ti veľmi vďačný. Hľadám kľúče. kedysi som zamkol svoje srdce na tri zámky a kľúče som vyhodil. teraz však nemôžem piť z nekonečného prameňa. Je pre mňa nedobytný.,,
,,Takže si sa rozhodol, že ich nájdeš? Na to si prišiel sám, alebo ti to niekto poradil?,, ,,Poradil mi to Život.,, ,,tvoj Život ťa má naozaj rád, lebo ja viem, kde máš hľadať tie tri kľúče a môžem ti ukázať cestu. Poď za mnou, len daj pozor, nech ti neuletím.,, A tak človek šiel za vešteckým vtákom. Šli a šli, až vták človeka zaviedol k hore. V hore vyvierali tri pramene a rozlievali sa do jazier. ,,Sme tu,, povedal vták,, tu sú tvoje kľúče.,, ,,Žartuješ, operenec? veď to nie sú kľúče, ale pramene. Tými zámky neotvorím.,, ,,Vedz, že to nie sú obyčajné pramene - sú zázračné a prastaré. Zmývajú z človeka všetko zlé, rozpúšťajú špinu a očisťujú dušu. Kľúče od svojho srdca si odhodil poriadne hlboko. teraz sú niekde tu, celkom na dne jazier. Aby si kľúče našiel, budeš sa musieť potopiť do každého z nich. Iba tu odomkneš svoje srdce. Pokiaľ sa, pravdaže, nebojíš potápania.,,
Človek podišiel bližšie, aby si pramene lepšie prezrel. Vták mal pravdu, neboli to obyčajné pramene. V prvom bola voda studená ako ľad, v druhom horúca, až z nej vystupovala para, iba v treťom bola voda príjemná - ani studená, ani horúca...taká akurát. ,,V tejto sa vykúpem,, rozhodol sa človek, no veštecký vták ho mávnutím krídel zastavil. ,,Pekne jeden po druhom, nemôžeš zberať úrodu, kým nezaseješ. Tri kľúče - tri zázračné pramene. V prvom je mŕtva voda, v druhom živá a v treťom liečivá. Keď sa do nich ponoríš v správnom poradí, bude to mať zmysel, ale ak nejaký vynecháš, nič sa ti nepodarí a všetko zostane po starom.,,
,,Prečo ba som sa mal ponoriť do mŕtvej vody?,, ,,Aby si tam nechal všetky zlé skúsenosti, svoj horký prídel. Musíš ich pochovať v mŕtvom prameni a stĺcť ním kríž.,, ,,To sa dá? Pochovať skúsenosti? Vari ich nezbierame preto, aby sme si ich pamätali a poučili sa z nich?,, ,,Ty máš na mysli iné skúsenosti. Tie, ktoré sú pre teba užitočné, žijú, uchovávajú sa v tvojom srdci. NA srdci ti však ležia aj všetky krivdy, žiaľ a zármutok, zatemňujú mu biele svetlo a ako mŕtvy náklad ho ťahajú k dnu. nechceš na ne myslieť, pretože to bolí, ale nechceš sa ich ani zbaviť, lebo ti je to ľúto. Je to iba tvoja mŕtva energia, ktorá spôsobuje pohrebnú náladu. Tak ich bez milosti pochovaj, inak to totiž urobia ony tebe. Očisti svoju dušu a urob si v nej miesto na niečo lepšie.,,
Človek sa prežehnal, nadýchol a s odrazom skočil do ľadového prameňa. Voda bola taká studená, že sa nemohol hýbať a pripadal si ako mŕtvy. Klesol na dno ako kameň a uvidel svoj život akoby zvrchu. Sedel uprostred života, zamračený a nazlostený, ani keby čakal, kto po ňom hodí kameňom. Okolo neho chodili ľudia, niektorí k nemu cítili nenávisť a nosili ju pri sebe skrytú ako kameň. Len čo si ho všimli, vzali ten kameň a hodili ho po ňom. On ich všetky chytal a ukladal si ich do svojej duše. Tam už mal hotovú kopu z kameňov, čo kopu, obrovskú skalu. Základ tej skaly tvorila tá úplne prvá a najväčšia krivda - nenávisť k svojim rodičom. Pozrel sa pozorne a všimol si, že pod skalou leží kľúč, krásny vyrezávaný kľúč. Len čo sa za ním natiahol, skala ho zavalila, dusila ho a tlačila ku dnu. ,,Nie, nechcem!,, zakričal a do úst sa mu vhrnula ľadová voda. hrozne zatúžil žiť. Zakašľal, začal sa trepať, mávať rukami a nohami, ale náklad na duši sa mu nepodarilo zdvihnúť, stále ho sťahoval dolu, čoraz nižšie. ,,už ten balvan na svojej duši nechcem nikdy nosiť!,, zvolal z posledných síl. ,,Prepáčte mi, ľudia dobrí, už nikdy v živote sa na nikoho neurazím. odpustite mi, maminka a otecko, že som vás súdil. Už nechcem nijaké krivdy, nechcem si nič také pamätať. Stĺkam im kríž!,,
,,Ticho, nerev tak, už si vyplával,, začul hlas. Otvoril oči a pozrel sa okolo seba. ležal na brehu a lapal po dychu, vedľa neho sedel veštecký vták a s úsmevom ho pozoroval. ,,Myslel som si, že to bude moja smrť,, povedal človek a skúšal pohnúť rukami a nohami. ,,Veď aj bola,, prikývol vták. ,,Topil si sa v krivdách a odsúdení, no včas si sa spamätal, všetkým si odpustil a všetkým si sa ospravedlnil. Odhodil si svoju dlhoročnú záťaž.,, ,,Naozaj sa mi uľavilo,, potvrdil človek. ,,Ani keby som mal v duši prázdno, je to nezvyk...,, ,,Každé prázdno sa musí zaplniť,, prehovoril veštecký vták. ,,Polož si ten kľúč, neboj sa, nikto ti ho nevezme.,,
Človek si až teraz uvedomil, že drží v ruke vzorovaný kamenný kľúčik, ktorý bol zavalený tým obrovským balvanom. To znamená, že ho stihol chytiť... ,,Zavesím si ho na krk,, rozhodol sa človek. ,,Je to predsa kľúč od môjho srdca, už nikdy sa s ním nechcem rozlúčiť. Pôjdem po druhý kľúč. teraz musím skočiť do tej vriacej vody?,, ,,Správne,, potvrdil vták. ,,Aj tento prameň je neobyčajný. Lieči starosti a trápenie a odnaučí ťa vybuchnúť kvôli každej maličkosti.,, ,,Veď sa v ňom uvarím,, zapochyboval človek. ,,Presne tak sa v živote správaš,, sarkasticky zakrákoril vták. ,,Každú chvíľu chodíš ako obarený, takže to pre teba nebude veľký šok. Tak hop, horšie to už nebude.,,
Človek si dodal odvahy a skočil do druhého prameňa. Pálilo to tak, že všetky myšlienky sa mu vyparili z hlavy. Pred očami mu prebehol celý život. Videl, ako premrhal lásku, stratil priateľov, bol taký zaslepený, že nevidel ani šťastie. Stále sa niekam náhlil, niečo robil, o niečo sa pokúšal a usiloval, ale načo to všetko bolo, nevedel. Každého, kto sa k nemu priblížil, odstrčil. Tým, čo ho mali radi, lásku neuveril a nikomu, kto potreboval jeho pomoc, nepomohol. To preto, lebo mal zamknuté srdce. Také smutné obrazy mu prebehli pred očami. NA dne zbadal perleťový kľúčik. ležal v lastúre perlorodky a hral všetkými farbami.
Človek si pomyslel: Bože, odpusť mi! Dal si mi toľko darov a ja som si ani jeden z nich nevšimol. A to, za čím som sa hnal, mi je nanič. To som nebol ja. Bol to prízrak, posadnutosť. Môj život je preč, premrhal som ho. keby som tak mohol začať odznova, vedel by som, že to najdôležitejšie bohatstvo sa ukrýva v srdci... ,,Tak ho otvor,, pošepol mu niečí hlas. ,,Ešte nie je neskoro...,, V tej chvíli ucítil, že mu niekto čosi vložil do ruky. Zrazu bol na brehu a v ruke držal perleťový kľúč. ,,Aký je krásny, zašepkal. ,,je rovnaký ako tvoje srdce,, povedal veštecký vták. ,,Zavrel si ho do škrupina, zabarikádoval a odhodil až na dno, aby si necítil nijakú bolesť. A s ním aj perlu, ktorá robí dušu krásnou. Nikto však nemôže žiť bez bolesti. Bolesť je odvrátená strana radosti. Neboj sa otvoriť svoje srdce. Až to urobíš, všetci uvidia tvoju perlu a bude ich to k tebe priťahovať.,, Človek pridal aj tento kľúčik na šnúrku a zavesil si ju na krk. Všimol si, že má odrazu hladké ruky, koža na nich bola nová a ružová, ani keby bol znovu dieťaťom.
,,Stará koža ti zliezla a namiesto nej narástla nová,, vysvetlil mu vták. ,,Je tenká a citlivá. Cudziu bolesť cíti rovnako, ani keby bola jej. Rovnako aj cudziu radosť pokladá za vlastnú. Budeš mať nutkanie darovať ostatným radosť, aby si sa ty sám cítil dobre.,, ,,Pochopil som to, veštecký vták. Teraz budem žiť inak, z celého srdca, nebudem sa báť bolesti. tretí kľúč je teda v tomto prameni?,, ,,Už to tak vyzerá.,, ,,Tak to je ľahké,, potešil sa človek. ,,Voda v ňom nie je ani horúca, ani studená, je taká akurát. Do tej skočím rád.,, ,,Nerob unáhlené závery,, poznamenal veštecký vták. ,,tento prameň nie je obyčajný, ale liečivý. Je zo všetkých najdôležitejší. Aby bol účinný, musíš sa vykúpať najprv v tých dvoch.,,
,,Boh mi pomáhaj,, povedal človek a ponoril sa do tretieho prameňa. Hoci voda v ňom nebola ani horúca, ani studená, zatajil sa mu dych, pretože sa dostal do víru, prudko sa točil, všade bola tma a on cítil, že sa topí a v tej neznesiteľnej tme sa rozpadá na kúsky. Stratil pojem o tom, kde je dole a kde hore, dokonca aj o tom, kde je on sám. Bol maličký ako jediná molekula v celom vesmíre. Zatočil sa a plával do ničoty... Zrazu sa jeho videnie akoby preplo, pozrel sa okolo seba a uvidel, že navôkol je veľa takých molekúl, ako bol o sám. Všetky leteli po svojej dráhe, spájali sa a rozdeľovali... Vyzeralo to nádherne, doslova ani keby sa pred ním rozohrala hudobná skriňa zložená zo skrutiek a z ozubených koliesok. Všetky tie detaily spolu vytvárali prekrásnu hudbu. Uprostred toho všetkého uvidel kľúč. Bol to veľký zlatý kľúč. Akoby sa tým kľúčom naťahovala celá hudobná skriňa. Vrhol sa ku kľúču a v tom si uvedomil, že je súčasťou toho uzavretého kolobehu, v ktorom je všetko vzájomne prepojené. Každý je samostatnou jednotkou, ale zároveň je súčasťou jediného celku. Každý má svoju funkciu, dohromady však vytvárajú harmóniu a božskú dokonalosť.
,,Pane Bože, vidím ťa,, pochopil zrazu. ,,To sme my všetci, keď sme spolu...,, ,,Aj ja ťa vidím, synak,, ozval sa Boh. ,,Si dôležitou a potrebnou súčasťou vesmíru. Leť a svieť. A vedz, že ťa potrebujem, lebo bez teba by to nešlo. Bez teba by bol obraz sveta neúplný. Vieš si predstaviť, aké ťažké je celé to riadiť? Poď si to vyskúšať, postav sa na moje miesto.,,
A človek zrazu ucítil, že je tým zlatým kľúčom a na okamih sa pred ním odkryli všetky tajomstvá vesmíru, celý mechanizmus a všetky vzájomné vzťahy. Pochopil, že každý je stredom svojho vesmíru a zároveň kľúčom, ktorý celý mechanizmus spúšťa... Človek sa vynoril, lapal po kyslíku a nedokázal nabrať dych, pretože sa dotkol tajomstva bytia, ktoré dosiaľ nepoznal a ani si ho nedokázal predstaviť.
,,Tak čo, vyliečil si sa?,, spýtal sa veštecký vták. ,,Ani neviem,, priznal sa človek. ,,Myslel som si, že vyliečiť sa znamená uzdraviť sa z choroby.,, ,,veď si sa uzdravil,, upokojil ho vták. ,,Aby si sa uzdravil, musíš pocítiť celistvosť. Keď stojíš sám proti celému svetu, nemôžeš byť zdravý. No ak budeš jeho súčasťou, staneš sa časťou uzavretého kolobehu a spoznáš absolútne šťastie.,,
,,Ďakujem ti, veštecký vták,, poklonil sa človek. ,,Naučil si ma byť múdrym. Ďakujem, že si ma doviedol ku kľúčom a ukázal mi liečivé pramene.,, ,,A kde máš posledný zlatý kľúčik?,, spýtal sa vták. ,,Vari si si ho nevzal?,, ,,Vzal,, zasmial sa človek. ,,Je v mojom srdci. Svoje srdce som už otvoril. Teraz v ňom budem opatrovať všetky tri kľúče, aby som ich nestratil a aby som nezabudol.,,
Človek sa rozhliadol a uvidel, že pustatina zmizla. Zo zeme vyrastala zelená tráva a rozkvitali kvety. Zo skaly vytryskol nový prameň, trblietal sa, bublal a striekal na všetky strany. ..Prameň životodarnej lásky,, pochopil hne´d človek. ,,Tak tým sa živí duša. Panebože, je to nádherné!,, ,,Vždy je to tak, keď duša prekvitá. je to požehnanie. Pozri sa, ako si ty sám opeknel,, vyzval ho vták.
Človek sa pozrel na vodnú hladinu a naozaj: bol krásny ako bohatier zo starých ruských bylín, mal priamy pohľad, široké plecia, zmyselné pery, v očiach iskričky a na ústach veselý úsmev. Pozeral sa a zrazu si uvedomil, že je doma. Stojí pred zrkadlom a díva sa sám sebe do očí. Predtým videl v zrkadle unaveného a nešťastného človeka, no teraz pred ním stojí silný, veselý a šťastný mladý muž. A tak žil so srdcom otvoreným dokorán. V jeho duši už neboli nijaké krivdy, strach ani smútok. Šíril okolo seba radosť a riadil svoj vesmír, pretože ak to neurobí on, nespraví to nikto iný. Tri kľúče už mal navždy pri sebe, lebo keď ich človek raz nájde, už nikdy ich nestratí.

,,Každá lastúra obsahuje prekrásnu perlu duše. Keď si zoženiete svoju perlu, môžete sa kochať jej krásou, rozširovať jej lesk a zvyšovať jej jas. Ten, kto otvorí svoju lastúru, ukáže všetkým perlu svojej duše, pritiahne k sebe iných ľudí, príjemné udalosti a priazeň vesmíru. Máme dosť perlorodiek pre všetkých!,,

(Irina Semina -Obchod so šťastím )

Mesačný princ

Hm, normálne neviem, čo ti napísať ale jedno viem.

Podľa mňa ti nepomôže žiadny lekár ale pomôže ti naozajstná láska. Ak si ju nikdy nezažila alebo si ju zažila len veľmi málinko, tak sa nedivím, že je to takéto, aké to je.

Ten človek, ktorého si ,,podviedla,, v tom zohráva veľmi dôležitú úlohu a to takú, že ti nedokázal dať toľko lásky, koľko by si potrebovala.No na takého niekoho natrafíš len veľmi zriedka. Ja som takú bytosť poznal, len jeden raz v živote som sa s niekým takým zoznámil ale musel som ho nechať ísť.

Možno budeš hľadať celý život ale len takýto človek ti dokáže pomôcť.

Kto vie, aké si mala detstvo a v akej spoločnosti si sa pohybovala. je veľa premenných, ktoré môžu za osobnosť človeka ale každá jedna je darom. Aj napriek tomu, že to tak nevyzerá, že sa trápiš a máš pocit, že už nikdy nebudeš mať vzťah. Máš pocit zlyhania.

..ale čo ak zlyhali iní?

Ty potrebuješ nájsť samú seba, možno zmeniť prostredie, prácu, kamarátov.... Ja som už bez vzťahu už dlho a ešte dlhšiu dobu som fungoval v nefunkčnom vzťahu. Aj ja to beriem ako zlyhanie a mám averziu voči vzťahovým otázkam, no čas lieči. neviem koľko to bude trvať mne a koľko tebe ale ver mi, že milovať ťa musia najskôr iní. Ak lásku nemáš v sebe, tak ťa môže milovať len niekto, kto má tej lásky neskutočne veľa...(ale to je nadlho debata)

a áno, v tom, že môžeme mať akékoľvek zásady a hovoriť čokoľvek máš pravdu. Máš pravdu v tom, že až keď príde na lámanie chleba, tak vtedy zistíme čoho sme vlastne schopní.

Messje

Zuzii
Ak sa budes moct vatit tak to urob.Aj ja ti este chcem nieco napisat ohladom tej basy.Tentoraz ale nic zle.
Len nestiham...utekam prec.Vrat sa.Vela ludi ta povzbudu aj tu.Mozno aj to pomoze.

zuziii

ok
ano napisala som to o sebe, lebo sa neviem vysomarit, "hodila som to na vas", koho to zatazilo, potom to teda necitajte tuto reakciu dalej

som vdacna za nazory, ze ste si dali namahu, a aj ked tu na mna niekto "huka", tak diki, aspon mi mozno dopne nieco.
bala som sa reakcii, ako budu ludia reagovat na nevernu zenu?
chapete asi

mozno par okolnosti vam to lepsie vysvetli, komu sa chce citat, vyrozpravam sa teda este trosku

ja myslim, ze ho lubim. neviem ako, ale daky druh lasky to je. prajem mu len to najkrajsie, aj ked v nasom vztahu to bolo casto, hlavne na konci... hrozne. ja som nemala vzdy take nizke sebavedomie.
ked sme sa stretli, ja som bola trosku inde ako on. mlada, hlupa, naivna, malo som si zazila, v kazdom som len to dobre videla, plna energie, zivota, chcela som mat rada...take daco.
on mal dost zlu minulost, 5 rokov v base potom, rodina rozbita, vela toho zazil. fakt vela... takze spojte teraz toto.

kazdy bol z mojich blizkych ze wtf? a proti tomu vztahu viac menej, neskor uz uplne
mna tesilo, ze mu mozem tolko dat, vela som mu davala.
ale ja som sa cim dalej tym viac trapila, mal este syndrom vyhorenia ten chlapec, pozicala som mu vlastne vsetky moje peniaze, ale to su len prachy, no on mal vela VELA fakt vela problemov a take veci som riesila s nim, co som fakt netusila ze niekedy..budem. skratka velka facka pre mna, ze svet je aj zly, ludia nie su tak dobri ako by si to chcela a tak

jaaj a dako som si vo svojej hlave povedala, rozhodla som sa v podstate, ked bolo vela situacii kde by normalni ludia povedali toto uz nie... ze budem s nim.
az to preslo do toho ze s nim budem nech sa deje cokolvek, fakt iba ak by on nechcel alebo to pre neho nebolo dobre a tak.
ze ho budem lubit.
skratka vtedy som to nevidela, vsetci nado mnou krutili hlavou... ale na seba som fakt uplne zabudla. co som chcela som dako obetovala ci co... ale som clovek, neslo to logicky..tak som mu vycitala niektore veci, preco to robi....
a on sa spraval s dost velkou neuctou cely cas ku mne, cim dalej viac... no mal ma rad.
divne

a tie podvody.
vzdy tam bol chlast, ale ok, asi je to irelevantne
prvy krat sa vlastne nic nestalo, nebozkavali sme sa, no ja som nechcela neuprimny vztah, fakt uprimnost je najdolezitejsia, inak je to pretvarka. to chapem.
cize som hned napisala ako sa veci maju.
prosila o odpustenie...a sla som za nim osobne lebo mi az potom doplo, co som spravila a ze som mu velmi ublizila. dala som mu taky list a chcela som odist.
ale on mi to odpustil, to povedal teda a chcel ist dalej so mnou.
a tak podobne to asi bolo aj druhy krat len ovela horsie. tiez len par sekund s dakym a hned ze nieeee, co to robis??? :(
po hroznom obdobi mi to odpustil. ale stale na to myslel, to mi nepovedal. nevedela som o tom :(
no treti krat :( asi o pol roka. je tam toho vela, vela okolnosti. a fakt nie som vobec svata. vobec.
viete, fakt, netusila som ze mozem na take dno padnut.

dakujem vam, dalo mi to dost vase odpovede, nejdem vam tu uz teda o sebe pisat.
skor vam napisem, ze velmi sa budem snazit a dufam zmudriem
no vztah...mozno uz mat nebudem, neviem ci raz niekto ma bude mat rad tak ze mi dovoli vyrozpravat minulost. lebo ja do toho nepojdem s tym ze by ma nepoznal. musi vediet do coho ide. a je dost mozne ze sa nenajde nikto kto by sa odvazil dajme tomu...
tak tak. ani riesky nechcem a nezavazny sex. tak budem proste sama. dufam ze nie. nejdem sa trapit buducnostou

takze este raz diki, a ak vam mozem nieco aj dat "na oplatku" tak mi dopla myslim velka vec.
ze aj ked si clovek povie ze "toto by som v zivote neurobil!" (ja som si tiez tak myslela), tak nemas na to, taketo nieco slubit. lebo nikdy nevies...
raz padnes tak hlboko, teda ja som si to uvedomila pri tomto, ze ti dopne ze ty ako clovek si schopny vsetkych zverstiev. len musis byt vdacny ze si mal rodinu a bla bla preco napr nekradnes a tak, ale ten co niekoho aj zabil, nie je o nic horsi ako ty.
asi ide len o to ci so zlom v sebe chces bojovat.
vsetci mozme byt dost zli, ja som vdacna tym, co ma neodsudili a dali mi nadej ked som ju fakt ja sebe nedavala...vobec

myslim ze som ho lubila ale mala som ho len lubit a nechodit s nim ked som takato. proste tu byt pre neho, pomahat mu mozno...ale nebyt jeho priatelka, fakt na to nemam :/ nevedela som to.
co uz.
bola som sebec. priznavam. a stale som. casto.
aj niektore ine veci co tu pisete ze mozno som.
raz ma niekto bude sudit, to asi teda vsetkych. ale teda ta mega vec je..co vam chcem povedat....ze nech si teda zly akokolvek...asi mas nadej.

keby toto nezazijem teraz tak tu nie som to je jasne. s takou vinou sa neda zit. on mi to dal pocitit velmi. tu vinu. to je asi pochopitelne.
ludia niekoho proste zavrhnu
ale vsetci mame nadej, aj ked si to vobec nezasluzime.
"kto je bez hriechu, nech hodi kamenom"
ja som verte mi bola dost odsudena a sundavana
ale ja som to dovolila
a najviac som si ublizila prave ja. clovek dokaze seba zhadzovat neskutocnym sposobom.
takze ti co pisali, ze mam nizke sebavedomie. tak mam. dost. proste bola som uzasna, vela chlapcov malo zaujem, nie preto ako vyzeram,.. a teraz som tak znicena.. ze fuu. len na polutovanie asi fakt

odbornu pomoc. snazila som sa. psycho mi chcela dat akurat lieky. tak som sla k inej nakoniec. a ta je super. ale nema cas. mne je jasne ze potrebujem psycho. teda niekoho kto by mi venoval par mudrych slov, nech mi dopne a mozem sa posunut lebo dost veci vo mne je "zle" ale nechcem zatazovat uz svojich blizkych....
keby viem, ze na forach su takito ludia, ze by normalne reagovali a snazili sa pomoct tak sem uz davno napisem. skoda. predisla by som vela chybam a hlupostiam co som spravila

mam byt pozitivna.
no teraz niekto velmi trpi, kvoli mne.
idem s tym zit.
hrozne sa mi zije.
nejdem sa uz spovedat. nemam na to asi mysliet. no to sa neda dako dokonalo
dakujem teda este raz za cas :)

takto som to mala napisane (nejde nam net zase tak som to chcela odoslat potom) a ze zatial si precitam pribeh od princa. :)
...
dakujem ti za ten pribeh.
mam pocit ze nemusim nic pisat. co som si uvedomila vdaka tomu. rozpravky su fakt o dost silnejsie ako psychologicke reci :D takze....

Kýčera

Zuziii, vykročila si správnym smerom! Dávaj veľký pozor, aby si z cesty nezišla, neskĺzla do starých koľají, pochopila samu seba a našla lásku...

zuziii

ahojte, prepacte ze som sa neozvala, precitala som si len par prvych nazorov tak hned chcem napisat, ze som tu nebola, lebo nemam pristup na net dako casto. ako kedy teda,ale teraz to vyslo ze az teraz pisem.
dakujem dopredu
mam pocit ze to bude riadne citanie.
precitala som si prvy koment.
a placem uz teraz.
ach.
no som zvedava.
totiz "moji ludia".. dako nepocujem taketo veci. takze idem citat, pomaly vsetko.
zacala som chodit k jednej psycho :) a je teda super ta zena

kafe

dievča moje :) mohol milovať človek, ktorý podviedol? Samozrejme, že áno.
Tá nevera a alkohol je len vrchol ľadovca. Ty máš toho naložené omnoho viac - ťažké detstvo, alebo rodičia úplne na hovno, nenávidíš sama seba, žiadna sebaúcta a sebavedomie. Z prázdnoty ktorú v sebe máš, ide až mráz.
A tak veľmi si chcela byť "normálna", záležalo ti na tom chalanovi.. ale nešlo to. Môžeš sa aj roztrhať chcením a snahou pracovať na vzťahu, či na vernosti, nepomôže ti to. Potrebuješ veľa vecí vyriešiť najprv v sebe. Potrebuješ odborníka, zahojiť svoje zranené vnútro, naučiť sa mať sa rada. Kým nevypustíš všetku tú bolesť zo seba von, jediné čo budeš zažívať v živote je len ďalšia bolesť.
Samozrejme, že si hodná vzťahu. Máš v sebe potenciál úžasnej ženy a partnerky :) Si mladá, tvárna, mladý človek "sa zahojí" oveľa rýchlejšie, ako keď by si mala 30 a zvykla si na to, čo je, bolo, čo v sebe máš, čo nevieš ovládnuť, zatrpkla na seba, na ľudí, na život... Sústreď sa nejaký čas len na seba a hľadaj, čo by ti mohlo pomôcť. Zavolaj si na nejakú linku pomoci, vyrozprávaj sa a požiadaj o názor, kde začať, koho schopného vyhľadať, čo môžeš urobiť ty sama... DÁ SA TO. Dá sa dopracovať k tomu, že si budeš istá sama sebou, vedomá toho aká si krásna a cenná. Mať istotu, že neublížiš. Držím ti palce.