Ahojte moja spolubývajúca sa začala z ničoho nič divne správať. Bývame spolu už druhý rok. Vždy bola tichá odpovedala jednoslovne a nonstop sa len učí a nevychádza z izby, napriek tomu sme mali relatívne fajn vzťahy. Ja chodím večer von a na inrák sa občas vraciam aj o jedenástej alebo tak. Ale nikdy nezasivetim potichučku si vezmem veci prezlečiem sa a vklznem do postele.
POslednú dobu začala voči mne prejavovať skrytú agresiu. Začalo jej všetko vadiť, že posúvam chladničku ku stene a neviem čo. Najhoršie že začala nechávať celé dni okno na vetračke..ked sa vrátim po celom dni vymrznutá zo školy (večer sú aj mínusy) je mi tam kosa ám skrehnuté ruky a a sedím v mikine a deke. (máme izbu na sever a kúrenie nám ide slabo kedže sme na najvyššom poschodí) Celý rok jej to nevadilo a nikdy nevetrala teraz začala a hoci som jej slušne a milo vysvetlila že mi je hrozná zima, že ja okno nebudem otvárať..povedala mi nahnevane dobre ale vždy mi ho otovrí..
Ptom začala trieskať dverami vypínačom..tašku hodí o postele a chodí sfučaná. Priznám sa že vždy ked to spraví sa celá vnútri trasiem izbe sa vyhýbam ako môžem. Viackrát som sa jej pýtala čo sa deje a nič. Príde mi nefér že mi stále vetrá ked napr. hodí spať o 21:00 a ja sa vždy vytrepem s ntb a všetkým do študovne kde ani nemám kľud len aby mohla spať. čo mi príd choré..
Na odpoveď čo sa deje proste mi povie že "nič" Som z toho na nervy...poslednú dobu ma nechal aj priateľ a jej prístup ma úplne ničí...je na intráku len necelé 3 dni a vídame sa málo ale aj tú chvíľku mi príde taká že z nej cítim že sa niečo dej aj ked nepovie čo..
Neviem ako tú situáciu riešiť.. :(
Strašne sa tým trápim aj keby som nemala. Psychicky ma to úplne ničí.a tá zima na izbe mi strašne vadí..
Spolubývajúca začala byť z ničoho nič divná
Tak mozno zacala ziarlit.Chyba jej tvoja spoločnosť.
Nechodím o druhej v noci a po druhé žiadne pachy nechodím nikde do reštaurácií aby bolo jasné chodím do jedného centra a mávam tam službu do cca 22:00 a potom ide mestkou na inťák..takže prídem aj o pol jedenástej alebo tak..
A to mám chodiť teraz spávať o 21:00 len aby bola spokojná? A nijaký šuchot ju nezobudil či ako?
Zrejme jej niečo vadí ale ak nepovie normálne že čo, tak ty môžeš len hádať. Skús sa s ňou slušne porozprávať, povedz jej, že sa ti zdá, že jej niečo na tebe vadí, ale nevieš čo to je, že by si to rada zmenila, ale musíš vedieť čo to je a bola by si rada, keby ti to povedala. Ak bude odmietať o tom ďalej hovoriť, tak to nemá zmysel. Skús požiadať o pridelenie inej izby. Lebo s človekom, ktorý nič nepovie a je stále ofučaný sa žije ťažko.
Pokial ona chodi spat o 21 hod a ty sa vracias z vonku o 2 hod ked ona uz spi,necudujem sa jej.Chce sa vyspat,mozno potrebuje spat dlhsie.Darmo pises,ze chodis potichu,ju isto zobudis.Nemusis ani nafajcena chodit.To otvaranie ikna je jej vzbura.Ty jej robis nervy neskorymi prichodmi tak ona si nasla okno co robi nervy tebe.Povedz jej ?ak ti nevysvetli co jej cadi,nemozte urobit kompromis a tym padom poziadas o inu izbu.Nesmies ale zabudat,ze nielen jej mozu vadit tvoje neskore prichody.
Nemusíš chodiť zafajčená, ale to sa na teba "nalepí" napr. ak sa rozprávaš vonku s kamarátom fajčiarom, čo si zatiaľ pofajčuje.. alebo aj pachy z jedální - človek tam sedí 15min a nalepí sa naňho všetko (vyprážaný syr, soté, mäso..).. Niektorí ľudia sú v tomto citlivejší.. Alebo druhá možnosť - ona má nejaké svoje problémy a takto si ich ventiluje. Normálne si ju niekedy odchyť, na rovinu sa jej spýtaj, čo sa deje.. či je to tebou a môžeš to zmeniť, aby ste spolu lepšie vychádzali, alebo niečo iné.. normálne jej povedz, že sa chová zvláštne, niektorí ľudia si to ani neuvedomujú (stalo sa mi to)! Ak s tebou stále odmieta komunikovať a pre teba je teda situácia nevyhovujúca, môžeš zájsť na študijné a požiadať o presťahovanie do inej izby. Určite na to sú nejaké postupy. Môže to vyzerať blbo, ale v ideálnom prípade sa vysťahuješ, keď tam nebude, takže jej nemusíš nič vysvetľovať.
Tasty, nechodím po baroch, ani zafajčená, ...
bývala som, sama som mala s tým problém, neznášam zafajčený smrad z podnikov, a neznášala som keď som mala čuchať ten smrad v tej malej internátnej izbe
možno toto je problém, skús sa na rovinu opýtať, že čo jej vadí, aby ste to mohli nejako vyriešiť
Tak jediné, čo by mohlo pomôcť by bolo možno ak by ste mali ešte ďalšiu spolubývajúcu.
Inak vieš o tom, že čím viac si budeš tieto veci všímať, tak tým častejšie ich bude robiť naschvál. Niečo sa jej stalo, možno niečo veľmi zlé a tú bolesť si vybíja týmto štýlom.
ale poradiť ti viem akurát to mať na saláme. Viem zima je nepríjemná ale tak inak to už nevidím. Alebo jej daj ultimátum, že sa presťahuješ ak to bude trvať dlhšie.
možno chodíš zafajčená alebo osmradená z pachu podnikov a vadí jej to, preto otvára okno a preto je naštvaná