Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spolubývajúca začala byť z ničoho nič divná

Príspevok v téme: Spolubývajúca začala byť z ničoho nič divná
oknovetranie

Ahojte moja spolubývajúca sa začala z ničoho nič divne správať. Bývame spolu už druhý rok. Vždy bola tichá odpovedala jednoslovne a nonstop sa len učí a nevychádza z izby, napriek tomu sme mali relatívne fajn vzťahy. Ja chodím večer von a na inrák sa občas vraciam aj o jedenástej alebo tak. Ale nikdy nezasivetim potichučku si vezmem veci prezlečiem sa a vklznem do postele.
POslednú dobu začala voči mne prejavovať skrytú agresiu. Začalo jej všetko vadiť, že posúvam chladničku ku stene a neviem čo. Najhoršie že začala nechávať celé dni okno na vetračke..ked sa vrátim po celom dni vymrznutá zo školy (večer sú aj mínusy) je mi tam kosa ám skrehnuté ruky a a sedím v mikine a deke. (máme izbu na sever a kúrenie nám ide slabo kedže sme na najvyššom poschodí) Celý rok jej to nevadilo a nikdy nevetrala teraz začala a hoci som jej slušne a milo vysvetlila že mi je hrozná zima, že ja okno nebudem otvárať..povedala mi nahnevane dobre ale vždy mi ho otovrí..
Ptom začala trieskať dverami vypínačom..tašku hodí o postele a chodí sfučaná. Priznám sa že vždy ked to spraví sa celá vnútri trasiem izbe sa vyhýbam ako môžem. Viackrát som sa jej pýtala čo sa deje a nič. Príde mi nefér že mi stále vetrá ked napr. hodí spať o 21:00 a ja sa vždy vytrepem s ntb a všetkým do študovne kde ani nemám kľud len aby mohla spať. čo mi príd choré..
Na odpoveď čo sa deje proste mi povie že "nič" Som z toho na nervy...poslednú dobu ma nechal aj priateľ a jej prístup ma úplne ničí...je na intráku len necelé 3 dni a vídame sa málo ale aj tú chvíľku mi príde taká že z nej cítim že sa niečo dej aj ked nepovie čo..
Neviem ako tú situáciu riešiť.. :(
Strašne sa tým trápim aj keby som nemala. Psychicky ma to úplne ničí.a tá zima na izbe mi strašne vadí..

ôôôôô

To časté vetranie by mohlo byť príznakom alergie na plesne. Ľudia, čo ju majú, by najradšej mali otvorené okno nonstop. V zime, keď mrzne, doslova milujú, ak do izby prichádza studený vzduch zvonka a zdravým sa môže zdať, že to s tým vetraním preháňajú. Čuch majú slabší, takže nejaký cigaretový smrad na šatách spolubývajúceho sotva zacítia. Sám som alergik, preto to viem. Stále vetrám a stále mám pocit, že vzduch v miestnosti je zlý, vydýchaný a že mi neprichádza vzduch do pľúc a najviac ma štve, ak niekto vyvesí vypraté šaty v miestnosti, kde sa nachádzam, čím sa zvyšuje vlhkosť vzduchu, ale akonáhle otvorím v zime okno a vdýchnem studený mrazivý vzduch, hneď ako keby mi prišlo do pľúc oveľa viac vzduchu a konečne sa viem z chuti nadýchnuť, ale keď som v miestnosti s viacerými, všetci nadávajú, aby som neotváral, že je tu kosa. Takže toto je jedno z možných vysvetlení, prečo tá baba stále vetrá. Nejedná sa vôbec o to, či máte, alebo nemáte na stene voľným okom viditeľné plesne. Spóry sú všade vo vzduchu, aj tam, kde ich nevidíme. Ťažkosti s dýchaním sú oveľa častejším prejavom tejto alergie ako potreba fúkať si nos a nejaké nádchy. Keď už ale nádcha príde, je silná, vodnatá a býva spojená s alergickým herpesom. Takto alergický človek môže mať aj červené oči po sprchovaní, lebo v kúpeľni je vlhko, teplo a nevetrá sa tam. Kvôli nedostatku vzduchu v pľúcach sa mu neprekrvuje dobre mozog, preto môže mať pocity na odpadnutie, točenie sa hlavy a problémy s pamäťou, čiže musí viac času venovať opakovaniu a aj mu dlhšie trvá si niečo uložiť do dlhodobej pamäte. Je preňho menší problém aktívne sa naučiť jazyk a odísť do zahraničia, kde ten jazyk používa, a teda nezabúda, ako vyštudovať VŠ. Ak sa už ale na tú VŠ dá, nebude to veru prechádzka ružovou záhradou. Vysoké IQ (ak ho má) by mu síce umožnilo fajn zvládnuť technický smer, ale s takzvanými bifľošskými predmetmi, pri ktorých ide o zapamätávanie si kvanta prečítaného textu, by mohol mať fakt dosť problém, takže pri študijnom odbore bifľošského typu sám cíti v porovnaní s inými menejcenný, že im to ide lepšie ako jemu a on musí tomu venovať omnoho viac času, než oni, z čoho vyplýva menej užívania si študentského života - preto môže byť smutný a môže mu byť trápne si to priznať. Riešením by mohli byť dobré antihistaminiká, časté vetranie, chápajúci spolubývajúci (ideálne majúci rovnaký problém), športová činnosť, ideálne beh, nech sa okysličí mozog a prekrvia orgány, vytrénujú pľúca, ďalej pitie čiernej kávy, nakoľko kofeín zabráni tým pocitom na odpadnutie a pomáha pri alergiách a samozrejme dodržiavanie pitného režimu, nechodenie na prechádzky do lesa a do parku v lete po daždi...

Kýčera

Adr1a, mala by som záujem o osobne stretnutie, čo Ty nato? Dnes som svojmu trikrát povedala "nič" a on nie a nie pochopiť, že je koniec! Nevysvetlila by si mu to osobne? :)

Bubliii

Zakladateľke: ste v rovnakom ročníku? V ktorom? Ak ide o záverečný ročník, možno sa už začala šprtať na štátnice a potrebuje viac kľudu než obvykle. Niektorí ľudia sa učia 2 týždne, iní 2 mesiace.. rsp. skúškové? Alebo zápočty? Bočné aktivity (doučovanie mladších) atď.. Súhlasím s Filipom, pre ňu je izba proste útočisko, kde sa učí a nepáčia sa jej zmeny. Teda predpokladám...

oknovetranie

Budem úprimná nepracujem ale venujem sa dobrovoľníctvu po večeroch alebo si vyjdem s kamoškami na čaj, na hokej, do kina alebo si zahráme hry..alebo si len tak otvoríme vínko a pozrieme film na inej izbe..a jasné že tieto aktivity končia neskôr..
A ja si proste neviem predstaviť žeby som nikam nechodila a bola vkuse na izbe a o deviatej líhala spať
Ja som spoločenský človek mňa by to zabilo nikam celý týždeŇ neísť
:(

oknovetranie

no áno to chodenie neskôr na izbu bolo tak vždy. Ešte ma sama popýtala minulý rok či budeme bývť spolu a ja som sa jej vtedy spýtala že či jej nevadia moje nočné príchody, lebo že to tak bude..a ona že to je v pohode..
Tak preto nerozumiem..
Len ja si neviem predstaviť nikam večer nechodiť a byť len na izbe. Frustrovalo by ma to strašne....

Kýčera

-Jax, Filip, súhlasím s vami.
-Je tu ešte taká možnosť, že problém nie je v Tebe, ale v nej...Nedokáže ho vnímať, pomenovať, zdôveriť sa s ním...A zober si do života poučenie od znalca žien, že to naše ženské "nič", kt. tak často a rady používame, nie je tá najlepšia "možná ženská odpoveď"!