Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spolubývajúca začala byť z ničoho nič divná

Príspevok v téme: Spolubývajúca začala byť z ničoho nič divná
oknovetranie

Ahojte moja spolubývajúca sa začala z ničoho nič divne správať. Bývame spolu už druhý rok. Vždy bola tichá odpovedala jednoslovne a nonstop sa len učí a nevychádza z izby, napriek tomu sme mali relatívne fajn vzťahy. Ja chodím večer von a na inrák sa občas vraciam aj o jedenástej alebo tak. Ale nikdy nezasivetim potichučku si vezmem veci prezlečiem sa a vklznem do postele.
POslednú dobu začala voči mne prejavovať skrytú agresiu. Začalo jej všetko vadiť, že posúvam chladničku ku stene a neviem čo. Najhoršie že začala nechávať celé dni okno na vetračke..ked sa vrátim po celom dni vymrznutá zo školy (večer sú aj mínusy) je mi tam kosa ám skrehnuté ruky a a sedím v mikine a deke. (máme izbu na sever a kúrenie nám ide slabo kedže sme na najvyššom poschodí) Celý rok jej to nevadilo a nikdy nevetrala teraz začala a hoci som jej slušne a milo vysvetlila že mi je hrozná zima, že ja okno nebudem otvárať..povedala mi nahnevane dobre ale vždy mi ho otovrí..
Ptom začala trieskať dverami vypínačom..tašku hodí o postele a chodí sfučaná. Priznám sa že vždy ked to spraví sa celá vnútri trasiem izbe sa vyhýbam ako môžem. Viackrát som sa jej pýtala čo sa deje a nič. Príde mi nefér že mi stále vetrá ked napr. hodí spať o 21:00 a ja sa vždy vytrepem s ntb a všetkým do študovne kde ani nemám kľud len aby mohla spať. čo mi príd choré..
Na odpoveď čo sa deje proste mi povie že "nič" Som z toho na nervy...poslednú dobu ma nechal aj priateľ a jej prístup ma úplne ničí...je na intráku len necelé 3 dni a vídame sa málo ale aj tú chvíľku mi príde taká že z nej cítim že sa niečo dej aj ked nepovie čo..
Neviem ako tú situáciu riešiť.. :(
Strašne sa tým trápim aj keby som nemala. Psychicky ma to úplne ničí.a tá zima na izbe mi strašne vadí..

Filip TT

Moja skusenost je, ze ludia ktori do niecoho vkladaju vela usilia ako ta tvoja spolubyvajuca do ucenia, strasne tazko znasaju neuspech.

Tiez to vyzera tak, ze vysledky v skole su asi to jednine, na com tvoja spolubyvajuca stavia svoje sebavedomie. Ak je aj posledne utocisko narusene, tiez to moze byt pekne frustrujuce.

Jax

Ooooo legendarne zenske "nic". :-D
Vystriehni si ked nebude spat a bude mat cas na tri suvisle vety a povedz jej, ako veci citis. Neobvinuj, len ze citis ze je nastvana a blabla citis napatie. Ak to dobre zahras povie ti na to aj ona viac ako len "nic".

A aspon si zapamatas, ze nic je ta najhorsia mozna zenska odpoved.

Messje

Ooops vidim ze pises ze je to druhy rok co ste spolu.Tak porozmyslaj co bolo ine predtym.Odkedy chodis neskor na izbu?Bolo to tak vzdy?

Messje

Zalezi kolko spolu byvate,pretoze mne to pride,ze ona ta rešpektovala doteraz,pretoze jej nic ine nezostavalo.Uz toho ma ale asi dost.Neznamena,ze ked ty akceptujes jej skore vstavanie,musi aj ona tvoje neskore prichody.Pises,ze vzdy bola ticha.Ze sa vela učí. Ona by potrebovala k sebe na izbu cloveka ako je ona.Proste sa uz nechce pretvarovat,lebo jej vadis.Alebo vadia urcite veci.Tebe nevadi na nej nic ale jej ano. Nechce sa stazovat,tak to riesi takto.

adr1a.

A este nieco k tvojmu nadpisu: "Spolubývajúca začala byť z ničoho nič divná".
Ver, z nicoho nic to nie je. Nic sa nedeje len tak. Kazda akcia vyvolava reakciu. Takze daky podnet tam je a bol.

adr1a.

Uz som sa ta xcela spytat ktora VS funguje do noci :D ze nex netrepes)
No ak pracujes je to ine. A zas vsetko je o tolerancii vychadzani komunikacii ai.
Poziadaj teda o zmenu izby ak je niekde volna postel a vysvetli, ze so spolubyvajucou mate neprekonatelne nezhody ai (vypis aj konkretne skutocnosti). Mozno nieco urobia. Ak nie, tak vsetko ries cez vedenie VS. Vsetko pisomne. A najlepsie od najvyssich. Ti to zas posunu na vybavenie nizsie. No budu k tomu inak pristupovat ak im to posunie dekan ai ai "vrchnost" ako daka "bezvyznamna" studentka. Tym ta neurazam len pisem realitu. Teba by opinkali, odfajcili. No zas nezabudaj - aby si nesla z blata do kaluze. Tuto vymenis a natrafis este na horsiu spolubyvajucu. Vsetko je mozne.
A ak odmieta ona s tebou komunikovat, je za tym unik hnev. Musis ju dobre niecim stvat)) Tak nesadli ste si. Ona je ranny typ ty zas nocny. Ty sa mozno vnimas akoze si v pohode ale keby sem pisala ona, zrazu by tu bol vymenovany cely zoznam toho co ty robis zle a neakceptovatelne pre nu. Malokto je k sebe kriticky a zdravo objektivny

tasty

nemáš novú voňavku, čo jej vadí, alebo si nelakuješ vlasy v izbe?

asi najrozumnejšie by bolo, keby ti povedala na rovinu čo jej vadí

skús sa s ňou porozprávať, že to chceš riešiť, normálne priateľsky skús, skús tak začať konverzáciu ohľadom tohto problému, aby nemala možnosť útočiť, aby pochopila, že sa chceš dohodnúť, vytvoriť kompromis a že chceš danú situácie riešiť, nie súdiť

oknovetraine

NO ja si nemyslím, že to nie je nerešpektovanie spolubývajúcej len za to že sa neprispôsobujem a nechodím o deviatej spať..ONa zase ráno vstáva o šiestej a tiež by som sa mohla sťažovať že ma budí kedže ja vstávam o ôsmej ( a nebudem ju preto nútiť vstávať o ôsmej) chápem je to jej režim. .Ďakujem za rady, ale hovorila som s ňou viackrát a tvrdí mi že sa nič nedeje..
NEivem ako to vyriešiť..asi to nechám tak a ked sa stretneme možno ma napadne čo povedať alebo ako to spraviť..skúsim sa ešte raz porozprávať neviem...
Asi je to problém na ktorý neexistuje jednoznačné riešenie..