ahojte, mam 21 a som prvacka na vyske. ked budem koncit, budem mat skoro 27.. kedy si mam najst pracu, setrit ma byt, a mat deti ? :( zle mi vychadzaju roky, plus som studovala na 5rocnej strednej. som z toho smutna, neviem ako to cele bude :( asi si dam externe studium a najdem si pracu, nech mam nasetrene peniazky ked vYchpdim skolu, a mozeme si s priatelom zalozit rodinu. predsalen babatko cim skor tym lepsie, po 25 roku zivota klesa plodnost.
mam mat obavy, ze som pozadu oprpti mojim inym rovesnikom? najlepsia kamaratka ktora isla na gympel a je mladsia este o par mesiaocv si uz robi bakalara, dost ma to frustruje :(
21rokov, prvacka na vyske, kedy deti?!
Ďakujem za tie kladne a podporive odpovede, pre ostatných - Skola ma baví , inak by som ju nestudovala :) priateľa mam uz 5 rokov a viem ze uz ostaneme spolu. Chcela som len poradiť, každý mame nejake problémy a veci co nas trápia a ja som sa obrátila na vás sem a vidím ze tu pomoc nenájdem. A to s tou plodnostou mam od aj od otca kedže je velmi vazeny gynekológ a pracuje v zahraničí tak určite tie informácie vie lepsie :)))
najdi si prachateho paprdu a mozes s robenim deti zacat pred statnicami
Dobre som sa zasmiala ha ha ha vies conzlatko do 40ky mas kluudne casu
Ja mám taký istý pocit z teba ako Jarka_S. Nehľadáš náhodou východisko prečo neštudovať na danej VŠ, lebo ťa nebaví, príp. hľadáš východisko kvôli niečomu inému.
Ja mám 35 rokov a teraz čakám svoje prvé bábo. Tiež my zle vychádzali roky, chodila som na 5 ročné bilingválne gymnázium a VŠ som končila keď som mala 26 rokov. Potom som chodila na doktorandské štúdium 3 roky a potom som ešte pracovala. Vydávala som sa ako 33 ročná a tiež si myslím, že som nič nezmeškala. Dnes je to už normálne keď si zakladáš rodinu ako 28 - 33 ročná a aj viac, nikto sa nad tým nepozastaví. Už je skôr rarita rodiť v dvadsiatke.
Si ešte mladá nato, aby si sa stresovala nad tým, že nestíhaš dieťa. Externé štúdium je tiež časovo náročné a popri dieťati sa študuje dosť ťažko. Hodne mojich kamarátok študovalo externe s dieťaťom a išlo im to veľmi ťažko.
Ja som končila VŠ ako 27 ročná, potom som robila 5 rokov koncipienta, začala som si budovať kariéru a teraz mám 6 mesačnú dcéru ako 38 ročná. Nemyslím, že som niečo zmeškala, skôr naopak. Mám slušne rozbehnutú kariéru, máme vlastný dom, auto, niečo našetrené a teraz si užívam materstvo.
Je to na Tebe, ale myslím, že v Tvojom veku je podstatnejšia VŠ ako materstvo. Ja by som sa skôr zamyslela, prečo Ťa skôr láka materstvo a výdaj ako štúdium?! Mňa takéto myšlienky v 1. ročníku ani nenapadali.
ahoj, kľudne si to môžeš predbežne už teraz naplánovať. :D ja mám 20, tiež som išla do školy neskôr. bakalára si plánujem spraviť dennou formou a potom ak budem mať priateľa a budeme ako tak zabezpečení by som rada aj deti :D. A do tridsiatky určite nečakaj
Prilis sa stresujes. Mozno ti priatel da v 30-tke kopacky a co budes robit potom? Proste nestresuj sa zbytocne, take it easy. Nemas dovod.
na deti mas cas do 30tky
Nestresuj, co sa tym teraz zaoberas... radsej normalne dokonci skolu a na pracu budes mat tiez cas... spoluziacke tiez tak vychadzali roky, teraz ma 28 a len teraz sa s priatelom zasnubila... prilis panikaris nad niecim co ma cas... a plodnost klesa az po 28 roku, tak tu nedizformuj obyvatelstvo... mas cas.. nerob paniku