ahojte, mam 21 a som prvacka na vyske. ked budem koncit, budem mat skoro 27.. kedy si mam najst pracu, setrit ma byt, a mat deti ? :( zle mi vychadzaju roky, plus som studovala na 5rocnej strednej. som z toho smutna, neviem ako to cele bude :( asi si dam externe studium a najdem si pracu, nech mam nasetrene peniazky ked vYchpdim skolu, a mozeme si s priatelom zalozit rodinu. predsalen babatko cim skor tym lepsie, po 25 roku zivota klesa plodnost.
mam mat obavy, ze som pozadu oprpti mojim inym rovesnikom? najlepsia kamaratka ktora isla na gympel a je mladsia este o par mesiaocv si uz robi bakalara, dost ma to frustruje :(
21rokov, prvacka na vyske, kedy deti?!
neviem či je vhodné vôbec o nejakom dieťati uvažovať kedže to vyzerá tak že čo nevidieť vypukne tretia svetová lebo tí utečenci sa tu nevalia len tak pre nič za nič. Myslím že ten ich exodus z vlastnej krajiny je len začiatok konca.
Inak som velmi milo prekvapeny ze su dievcata ktore vobec uvazuju o detoch. A este aj v takom mladom veku. Vela dievcat z mojho okolia ani len nechce o detoch pocut. Ani moja priatelka a to ma najviac desi. Ale urcite si to naprv dobre premysli. Doba je dnes ina, vsetko je posunute, myslim ze do 30-tky mas cas. Hlavne aby si bola zabezpecena pretoze dneska nic nemas iste. A priviest dieta na tento svet je normalne uz riziko. Ale verim ze si vsetko dobre zvazis a rozhodnes sa spravne :).
pre kazdeho je idealny vek iny. Dieta len vtedy ked sa budes na to citit
inak by sa to asi nepýtala nie? ;)
kedy deti?! otazne je ci ich chces :D
..tak to by som si ja mohla dat slucku ako cerstvo rozidena v 29 rokoch, ale s 2 titulmi a este len s viac-menej rozbiehajucou karierou..hmm.. ale akosi ma panika este nechyta.. ale ked vidim, aki chlapi su okolo, tak asi zachvilu ta panika zacne :D
Ahoj Janka, tiež som presne takto rozmýšľala keď som začala chodiť na VŠ.. 3roky bakalár a 2 roky magister a ešte k tomu PhD, stresovala som sa, bože budem už stará, kedy budem mať deti.. ale teraz ti poradím pravý opak, presne ako ostatní - nemáš sa prečo stresovať. VŠ ti môže prevrátiť život naruby, môžeš zistiť nové veci, "zreorganizovať" si svoju budúcnosť, uvažovať trošku inak. Netreba sa ničoho báť. Nemaj obavy, že by si bola po 25tke neplodná, pokiaľ nemáš iné zdravotné problémy s tým súvisiace, naozaj sa nemáš kam ponáhľať. My sme si s priateľom pekne porobili školy, teraz on pracuje, ja som na PhD, mám 24rokov, plánujeme svadbu a nemám pocit, že by môj život bol o niečo ochudobnený... Pointa je, že som úplne inak rozmýšľala keď som nastupovala na VŠ a úplne inak rozmýšľam teraz.
en.wikipedia.org - tu je to celkom pekne znazornene...
to s tou prvorodickou beriem naspet:
JasmineT podla mna to Pravda kludne moze byt ze klesa po 25tke akurat je otazka o kolko klesa.. takisto u muzov klesa libido uz niekde po 20tke proste uz neda to co 15 rocny ale to neznamena ze v 40tke je impotent.... co viem tak plodnost nejako viac klesa az po 35tke.. ale je mozne ze to zacina uz v 25 kazdopadne priemerny vek prvorodiciek je tusim na SK cez 30...