Dobry den ludia :) potrebujem poradit s jednou vecou. Ako najst stratenu kamaratku? Uz vyse 5 rokov neviem kde je pretoze sa nam nejako pretrhli kontakty. Jedine viem to ze sa prestahovala do Ameriky ale neviem kde a co...nemam zadny kontakt ani nic a velmi tuzim sa s nou stretnut alebo jej napisat. Ako by ste hladali vy?
Malý Velký Svet
Mozes skusit aj taku vec, ze poslat maily na adresy
barbora.benusova@gmail.com
benusova.barbora@gmail.com
barbora.benusova@yahoo.com
... a podobne
Dievcata si nechavaju mailove schranky aj ked sa vydaju.
:) maly velky svet veru
Jurko
Skusim to meno posunut znamym co mam v NY nech skusia cez FB.Ja ho nepouzivam ale ak oni ano...Clovek nikdy nevie.
Nasiel som jej mamu ktorá mi povedala ze je v tej Amerike ale nevie kde, vraj sa nestara.. je velmi stara a prisla mi ako schyzofrenicka este k tomu ma obvinila ze ci nie som nejaky vrah ktory jej dceru hlada..jej mamu som este davno stretaval ale ked som jej povedal kto som tak povedala ze si ma nepamata .Celkom som tomu nepochopil a radsej som odisiel. Pravdepodobne otca uz nema. A toho ci je vydata alebo nie tak o to sa nebojim. Ak je vydata tak jej to doprajem, ak nie, tak by som kludne bol ochotny tam ist a najst si pracu. Inak jej meno je Barbora Benusova.
sukromne ocko"detektiv" neviem ako sa tomu hovori na SK
Ja mám tiež podobný problém už asi rok. Dozvedela som sa, že mám rodinu v Amerike, ale viem len priezvisko. Meno viem len toho človeka čo tam odišiel už veľmi dávno takže jeho potomkov mená neviem. A neviem ich na facebooku najsť ani na instagrame, či twitteri, nikde. Aj zoznam tel. som skusala, ale nič, no nevadí musím to skúšať ďalej. A ty to tiež nevzdávaj aj keď niektorí píšu, že sa mohla vydať, áno mohla sa, ale aj nie, takže ja by som hladala dalej. Nepoznáš aspoň nejakú jej dobrú kamarátku? Alebo rodičov? Veď ked ste boli kamaráti tak by si mohol poznať aspoň jedného člena jej rodiny a to ti garantujem, že jej rodičia by ti o nej vedeli povedať viac a aj kontakt ti dať. A skúšal si nejaké "people search"? Tam by si zadal jej meno a možno by ti niečo našlo. Tak držím palce :)
Pripomina mi to jeden pokus, ktory robili v USA. Dobrovolnikom dali za ulohu najst kontakt na im uplne neznameho cloveka v inom meste.
Dobrovolnici rozoslali maily svojim znamym, ze hladaju cloveka x v meste y. Ti jeho znami to potom rozoslali svojim znamym a tak dalej.
Pokusom sa zistilo, ze bolo treba v priemere 7 preposlani (ak sa dobre pamatam) aby sa ten clovek nasiel. Tym urcili, ze priemerna socialna vzdialenost v USA je sedem vztahov. Cize cez priemerne 7 znamych ma american kontakt na lubovolneho ineho americana.
Jurko,ked si sa rozhodol ju hladat,lebo ju stale lubis,,,si ale pripraveny aj na alternativu,ze ona je uz niekde inde svojim zivotom?Moze byt vydata,mat rodinu...aby si nebol potom sklamany.Co od toho ocakavas ak ju najdes?
Na fb ju nevies najst najskvor preto, lebo americania ho moc nepouzivaju, skus IG/Twitter, aj ked bez mailu je to nemozne asi. Mohla sa aj vydat, nie? Takze vsetko co vies je len krstne meno a rodne priezvisko.
Je viac moznosti ako to zistit.
Tato, pokial mas dobry dovod, zahrna poistky, viza, banky a ine oficialne zdroje.
www.mzv.sk