Ahojte, prosím vás poraďte. Neviem čo so sebou. Všetko čo spravím, všetko je zle. Celé dni si neviem nájsť zamestnanie, mám strašné depresie, ale nikam sa neprinútim. Tabletky jesť nechcem, pritom stále myslím na samovraždu. Nespravím to, pretože mám rodičov a takýto úder pod pás by som im nedokázala spraviť. Pred pár dňami som sa rozišla s priateľom, ktorý v ničom nevedel ustúpiť a stále si tvrdil svoje a myslel len na svoje potreby. Aj po rozchode to zostal stále on, pretože mu nestojím ani za to, aby sa ozval alebo aby sa o mňa snažil získať ma späť, jednoducho je taký, že ak si sa tak rozhodla, dobre. Je mi strašne zle, chudnem a stále ma napína na zvracanie. Tým, že som doma, je to len a len horšie, pretože len ležím a myslím na všetko zlé. Kamarátky moc nemám a ak áno, majú čas raz za sto rokov na dve hodinky, ktoré ma nevyliečia ani nezachránia. Neviem ako ďalej. Nikdy som si nepomyslela, že sa ocitnem v takejto situácii. Navyše mám už dosť rokov, chcela som si založiť rodinu, všetko a teraz jednoducho odznova, nemám na to si znovu hľadať známosť, v dnešnej dobe ani neviem ako sa to robí a nájsť nejakého, ktorý je normálny a aby nepodvádzal, to je ako ihla v kope sena. Najradšej by som si to hodila. Prosím poraďte.
rozchod, nezamestnanost, psychicky na dne
Zúfalá nezúfaj malo to tak byť ty ešte ľutuješ že sa ti taký človek neozve? Je hrozné ako človeka dokáže zaslepiť láska že je ochotný pre druhého doslova zničiť svoj život.Ja som bola jeden čas tiež taká porobila som kôli ex strašne veľa chýb ale už som poučená a v živote by som sa už pre druhého tak strašne neobetovala. Nieje nič horšie než baba ktorá nemá sebavedomie a nechá si zo sebou zametať taký manipulátor to vycíti a doslova babu zničí.V živote som sa poučeniami naučila že nikdy nesmieš mať toho druhého radšej ako seba. Proste nesmieš.Treba mužovi ukázať že si vážiš samu seba že niesi handra že vieš povedať nie že s tebou nebude zametať ako sa mu páči.
zufala ber to s tej lepsej stranky je dobre ze ste sa rozisli pokial ste nemali deti a neboli ste zobrati si predstav ake peklo by bolo potom. Ja viem v zivote je to tazke nie vzdy nam veci vyjdu tak ako sme si planovali ale nikdy nieje neskoro zacat odznova a ja viem ze sa to da. Kolke zeny si nasli lasku az po rozvodoch alebo nevydarenom vztahu. Neboj niesi jedina ktorej sa to stalo ja si osobne myslim ze je stokrat lepsi rozchod ako zivot s niekym s kym je to peklo len aby sme niekoho mali pri sebe. Mam kamaratku ktora ma frajera ktory ju podvadza nedovoli jej chodit na internet nedovoli jej chodit von vsetko jej zakazuje ako decku hlavne ze on si robi co chce. Nebolo by jej lepsie samej? Ja myslim ze rozhodne ano. Raz som pocula jednu uzasnu vetu. Radsej hrozny koniec ako hroza bez konca. A toho sa drzim aj vo svojom zivote.
Ahojte zufala123
Nech osud je ako zlate "JA", nieco ked sme s tymto v súlade, tak sa citime dobre.
(tento stav poznate ..... ked sme mimo tohto stavu, volame to zle, neprijemne, citime ze sa nachadame mimo "osud").
Z mojej skusenosti sa nam v zivote viac deje to , co citime, namiesto toho co si myslime alebo chceme ....
Akoby prave ten pocit dobra je to co hladame ....... a tu prichadza urcita finta, ze stastie je ako velka rieka ktoru tazko poznat a uz vôbec nie ovladat ....... ze teraz ma musi spravit toto stastnym, teraz toto .....
Nech to napisem viac duchovnejsie, nech tento zivot ktory tu zijeme nenachadza zmysel v hmote, napr. ci mam peniaze, ci chudobny, ci mi je zima, ci teplo, ci som sam, ci som s ludmi ..... z mojej skusenosti je Zem ako auto, a pocit ako benzin ^^.
Auto to uz je, akurát benzinu nieto ;_)
Podobne aj vy napríklad sa urcite z hmotného hladiska mate dobre : mate ruky nohy oci strechu nad hlavou jedlo rodinu obcas aj kamaratky ....
a napriek tomu sa citite zle? ANO !!
pretoze pocit neni ako hocico ine hmotne, je to skor motyl na poli ... nevie z kade ide, nevie kde je, ani nevie kam ide
a toto si myslim, ze je kvazy nosne aj vo vasom pripade :-)
nehladate cinnost, odpoved, nehladate hmotu ... prave naopak, hladae stastie, je jedno v akejkolvek podobne (vnimate energiu, nie jej formy .... je vam jedno v akých formách, zaujimava vas hlavne radost .....
napríklad ako tento príspevok, nema ziadnu vypovednu hodnotu, neda sa pouzit ........
avsak co tymto príspevkom sirim je radost ! :D
inak v dnensje dobe som si vsimol zaujimvy trend : nevieme sa vykaslat na veci ......
sme akoby vnoreni do riesenia problemov, ze ked nastane ticho, zrazu nerozumieme naco sme tu, citime coraz menej zivota .........
namiesto riesenia problemov ktore sa snazime vyriesit (napr. citim ze sem ste sa dostali) sa jednoducho na problemy vykasleme a zacname budovat to co mme radi :D :D
aby som to povedal este pokrocilejsie, ked sa postavime za Život, život sa postaví za Nás ..... aby som to este zjednodusil, boh nas necha seba poznat aby nas vatil naspat aby sme ho sirili ....
napríklad konkretne ak si mozem tipnut: v sucasnosti nic nechcete ..... ani zivot ........ ja viem ze to myslite v dobrom ... to mie je jasne na 10000% :D akurát sa cudujeme preco ked nechceme zivot, tym zivot neprichadza ....
lebo je to skor zivot ktory caka na nas :D dnes a napadol taky symol, ze napríklad boh do nas stucha, a ked sa postavime ze "doparoma nic nerobim a pokoja mi nedas?! :D a vtedy Boh "super, konecnce si zacal byt aktivny, presne toto som chcel, juj aky sm ja dobry Boh,a pozri ako som aj tebe pomohol" :D
podľa mna v zivote su dolezite tieto 2 veci : pocit a zmysel ..... dokazem robit nieco, co je tazke napríklad, ale musim v tom vidiet zmysel .... ze ano oplati sa to, toto vytvaram, takto to pomaha svetu ... ozaj dobra vec, citim v tom hlbsi zmysel ............ a podobne funguje aj pocit .... dakedy daco robime, nedari sa cim viac sa hnevame tym viac sa nedari :D vtedy ked sa v momente vykasleme na to co nejde, BLIK, hned vidíme ako to dalej ma pokracovat (ak naprikld ked neviem dokoncit projekt a nedari sa, vykaslem sa na to, mam pocit ze idem pozriet napríklad suseda, idem pokecat so susedom vratim sa a hned mam myslienk ako dokoncit projekt ....
a v tomto si myslim je finta .....ze sa nesnazme vyhrat porazit pocit ...napríklad citim sa zle, nazim sa ho znicit ... ale prave naopak, vykaslem sa na vsetko, a idem sa zabavat :D :D
lebo ked je clovek stastny, tak siri stastie .... podobne ako ked sme nestastni tak siime nestastie ...
preto napríklad je super ze ste sem napisala, lebo ti ci su v sucasnosti stasti vas podporia a podelia so o stastie :D ;_)
ved kludne napiste na pokec ak si chcete popisat
drzim vam palce zufala123, vela stastia a riadne sa zabavajte ! :)
Inak aj psycholog mi povedal ze pred inymi posobim ako sebavedoma a silna osoba ale v skutocnosti ako ma pocuva tak mam az velmi nizke sebavedomie a vo vnutri som uplne slabucka a zranitelna. Ale ludia ja ani neviem ze preco to tak je. Ved ja sa mam rada, v zivote by som si neublizila aj ked na zaciatku konca mojho vztahu som nad vsetkym rozmyslala ale aj tak by som to neurobila. A nechcem sa chvalit ale som vysoka, stihla a chlapi za mnou vzdy leteli a aj letia. Nudzu o nich nemam. Tak ani neviem ci a kedy to zacalo. Detstvo som mala tiez v pohode. Akurat som si z neho ponechala moj zlozvyk ktory bol aj jeden z dovodom rozpadu vztahu. Moji rodicia ked sa pohadaju hned bliakaju vsetko riesia v afekte a hocico povedia. Ja taka byt nechcem a na toto mi psycholog povedal ze za to nemozem ze to robim ze je to pre mna prirodzene vec ked to pocuvam od detstva ze tu chybu urobili rodicia. Ale ze mi pomoze sa tohto zbavit aby mi neskrachoval dalsi vztah.
zufalka preboha ja som bola najstastnejsia zena na svete ked som sa rozisla s frajerom bol presne taky ako ten tvoj v nicom neustupil sebecky ako svina vsetko vedel najlepsie aj ked robil totalne kktiny.. za takym ozaj nemas co banovat jaj baby baby kde mate sebavedomie a lasku k sebe? to všetky vyplakávaju za debilmi ktorý ich potupujú?co sa tyka prace poradim ti skus si napisat inzerat na stranky kde ludia hladaju robotu napis v skratke nieco o sebe o tom co hladas daj tam na seba kontakt a ponuky pridu :) mne to strasne pomohlo chodila som predtym od dveri k dveram a nic no ked som si dala inzerat do par tyzdnov som si nasla robotu a ozvali sa mi s viacerymi ponukami :) urcite to vyskusaj
Ahoj Zufalka 123. Akurát riešim tento istý problém ako ty. U mna je to raz dobre raz zle. Pred pár týždňami mi skončil vzťah. Toto je môj príbeh v ktorom som to rozpísala www.zdravie.sk. Som na tom istom ako ty, bývali sa so mnou nechce naposledy porozprávať, rozišli sme sa cez správy a on už jednoducho nechce aj ked mi do posledneho dna tvrdil ze ma lubi, ale uz po 4 dnoch hadania sa nemal nervy a povedal dosť a za tym si aj stoji. Nemal už na mna nervy a už ma asi nechce ani pocuvat. Jednoducho zavrel kapitolu v knihe a nedal mi sancu sa vyjadrit. Ma dojst teraz na sviatky domov a má mi doniest este posledne peniaze co som si v DE zarobila a nejake posledne veci ale racej pyta odomna cislo uctu aby sa nemusel so mnou stretnut a napisal mi ze veci mi posle. Byvala som uneho v DE a teraz som doma bez prace. Robotu si hladam ale nie je to lahke. Casto sa chodim prechádzat a premýšľam, kamaráta pletie z papiera postavička a kosiky a tak jej chodim s tým pomahat, ale mne osobne nepomaha ani toto. Stale rozmyslam, nespim, malo jem, za mesiac som schodla uz 8 kg. Vo stvrtok som prvy x navštívila psychologa, porozprávala som mu cely príheh o mojom vzťahu. Hned ako prve mi povedal že vidi ze si chybu davam len sebe a ma uplnu pravdu. Povedala som mu ze by som chcela vsetko vratit spat a ze tužim sa s priatelom este porozpravat a vysvetlit mu vsetko ako som to vlastne myslela. Dohodli sme sa na dalsom stretnuti o tyzden v stredu a ze ma musi pripravit na to stretnutie s priatelom aby bolo bez kriku a emocii a co mu vlastne mam povedat. Opytala som sa psychologa ci sa mam riadit tým co mi hovoria kamaratky, ze sa mam uz na neho vykaslat, alebo co mi hovori srdce a hlava, ze chcem posledny rozhovor. Pytala som sa psychologa co ked mi nezodvihne telefon a zas ani neodpovie na smsku ze chcem sa s nim stretnut tak co mam spravit? Mam ist ku nim domov a zazvonit? Ze ano. Ked to skutocne chcem tak to tak urobit mam. Ale bojim sa toho ze ked ma uvidi pred dverami tak ich hned zabuchne. Neviem, neviem co dalej. Ja som uplne v koncoch.
Ahoj Zufala 123, ja som si pred pár rokmi prežila niečo podobné. V práci sa mi to veľmi kazilo, do toho prišiel rozchod a nakoniec som musela odísť aj z práce.
Zo začiatku to bolo ťažké, byť doma a myslieť na všetko. Ale začala som behávať, viac som sa zamerala na seba-čitala som knihy, športovala. Ak nemáš kamarátky, začni si písať denník, čo cítiš a aspoň sa Ti troška uľaví.
Myslím si, že psychiater/psycholog+antidepresiva nie sú moc dobrá voľba. Mne pomohli homeopatika Sedativ PC - nie sú navykové ani nič podobné - aspoň na začiatok. A ak sa Tvoj priateľ zachoval, tak ako sa zachoval - kašli aj ty na neho. Mne dosť pomohli články na www.firstclass.cz. napr. www.firstclass.cz Je toho veľa čo by som Ti mohla povedať resp. napísať lebo viem čo prežívaš. Ešte jedna veta na záver - zvládla som toto obdobie bez psychiatrov, antidepresív a dnes mám prácu, ktorá ma baví, muža ktorý ma miluje a som silnejšia ako kedysi. PS: aj keď som mavala také stavy v tom ťažkom období, že som nevládala ani dýchať.
svet sa nezruti
vezmi si to tak, ze nic sa nedeje len tak
ahoj
skus sa na to nepozerat ako na komplex problemov, ale rozbi si to na drobné.. malé čiastkové problémy sa lepšie riešia. ja by som vybehla von.. túra/zabehať si... niečo kde sa poflakujú ľudia a nestojí to veľa peňazí. alebo začni robiť nejaké ručnú prácu, dievčiny ktoré sa venujú takejto činnosti sa zvyknú tiež nejak združovať.
návšteva psychologa ti , myslím si, môže naozaj len pomôcť...
držím palce