Dobrý deň. S priateľom sme spolu 3 roky,ale momentálne prechádzame krízou asi od novembra. Nejako sme to ustáli,ale až teraz sa mi otvorili oči. Neviem,či to môžem nazvať uchýlkou,ale priateľ si píše s babami (viem o tom odkedy sme spolu),s ktorými sa podľa jeho slov nikdy nevidel. Sú to baby vo veku 17, dokonca viem aj o jednej slobodnej mamičke, s ktorou si píše. Viete mi niekto vysvetliť prečo? Ako to chlapi beriete vy (to písanie)? Samozrejme som sa to pokúšala s ním prebrať, ale beznádejne. On sa o tom baviť nechce. Je mi to veľmi ľúto,pretože sme si spolu plánovali budúcnosť, riešili otázku bývania a podobne,ale nebolo to zbytočné,keď si potajme hľadá inú? Tie správy vymazáva,ja som raz náhodne v noci nespala a vtedy mu blikla správa. Vtedy som sa to aj dozvedela. Inokedy má v galerií fotky tých báb, rozne ich veci..Je mi z toho velmi smutno :( čo mu pri mne chýba? Veď mu varím,upratujem, pravidelne mu dávam, aj komunikujeme spolu dosť často.. som z toho veľmi zúfala.poraďte mi prosím,ako to riešiť...
Ja oňho nechcem prísť...už sme si toho dosť spolu preskákali ale toto ma vzalo..už som fakt na pokraji síl...
Ďakujem. Dúfam,že sa z toho vyznáte. A prosím ťa hlavne ty Filip TT poraď mi,si super :)
Priateľ a jeho chatové(č) kamarátky
Daj si dole ružové okuliare a pozri sa na váš vzťah realisticky. Človek sa má naučiť vážiť si toho druhého bez ohľadu na to ako dlho sú spolu (či mesiac alebo 15 rokov). Ja by som vypisovanie s inými babami netolerovala, pokiaľ to nie sú staré známe, kamarátky, príbuzné. To je ok. Ale hľadať a vypisovať si stále s novými, to sa mi nezdá fér voči tebe. Mal by to rešpektovať, ak vie, že ti to prekáža a nie ako 5-ročné decko vymazávať správy, aby si potom ,,nehysterčila". Ak by som bola na tvojom mieste, tak by som sa s ním ešte raz o všetkom POKOJNE porozprávala, ale nie nejaké dlhé povedačky, proste narovinu čo ti vadí, že by si bola rada, keby to nerobil. Ak chlapcovi to nepomôže, tak by som sa prestala o neho starať - nerob pre neho domáce práce, nesexuj. Nech si chlapec uvedomí, že nemôže mať všetko čo si len zažiada. Dnešné vzťahy sú proste veľmi zlé. Ak má chlap všetko, nemusí sa o nič snažiť a nie, že by si to vážil, ale využíva to vo svoj prospech. Musí sa každý a jeden z Vás naučiť, že aj za pusu sa treba poďakovať a vážiť si ju. Lebo nájsť človeka, ktorý ťa má naozaj rád je niekedy náročné.
Ak to nepomôže, tak by som sa rozišla, lebo s človekom, ktorý ma nerešpektuje nie som na rovnakej vlne.
nereagujem velmi na prispevky,ale toto mi nedalo -normalna si? :D vies o tom ze pise so štencami od zaciatku a tebe to nevadi? toto mu trpis? varis? upratujes? davas? jezisikriste na nebi, esteze je toto anonymne, inak by som sa na tvojom mieste prepadla od hanby,prepac, ale ma ta ako sluzku, a ty sa o nho pekne staras, ma ta vycvicenu ako vlciaka, dievca! zadany, zamilovany muz nema co vypisovat so zenami, cudzimi, ak je to spoluziacka, kolegyna, zena ktoru pozna a mozno poznas aj ty, je to ine, inac, je chore tolerovat, aby si zadany chlap pisal s cudzimi dievcatkami, bud si chora ty alebo on, hoci to ma ako zabavku a nikdy ta nepodiedol, no podla mna je to absurdne, mozno by som pochopila, ak by si mala 13 a on 15 rokov, tot moj nazor.
Sunrise
Drzim palce.Nie vela vycitiek ale ani sa nedaj.A hlavne pozor na dlhe rozhovory.Tie vacsinou koncia zase len vycitkami.A to nie je dobre.Skus ho poziadat ze ti to naozaj vadi a ublizuje ze ci mu zato nestojs s tymi "kamaratkami" vypisovanie ukoncit.
Drz sa dievca ;-)
Ahojte. Ozývam sa znovu.
Tak keď som sa naňho pýtala, povedal mi,že sa iba pochvalila keď sa opýtal, čo má nové... a vymazal to preto,lebo vie aká som a že sa nechce hádať.. je pravda,že dosť prudko reagujem (občas) :)
Možno,že mu chýba len normálne pokecať... a trochu nech ho počuvam aj ja, a hlavne nech ho pochválim.. uvedomujem si to a budem na tom pracovať... on už vie,že si ma môže kupiť, kupi mi niečo a ja cela šťastná zabudnem,že sa hnevám. Ale už mu skončili zlaté časy. :D musim ukazať, nech zabojuje..no len uňho to trvá len pár dní...
Veľmi pekne ďakujem za názory,dneska keď budeme obidvaja konečne spolu sa porozprávame.. a potom sa ozvem... :) a ďakujem veľmi pekne za odporúčania na knihu,určite sa to budem snažiť napraviť a prečitam si ju...
Ahoj Sunrise,
keď čítam tú vetu o tom, že mu upratuješ, varíš a pravidelne dávaš, a nechápeš prečo ide k iným, mám pocit, že máš zvláštnu predstavu o fungovaní vzťahu. Určite nie si jediná... Ja som mala a určite stále aj mám vo viacerých veciach tiež ešte nepochopenie, ale človek sa učí celý život.
Po prvé, mne sa to vôbec nevidí normálne, že vyhľadáva kontakt s mladučkými dievčatami. A celkovo, že si píše s babami z nudy. Tak nech si píše s chlapmi, keď v tom nič nie je... Ako ste tu spomínali, nechce sa mu riešiť váš vzťah a ego a príjemné pocity zo ženského záujmu si zaobstaráva takto. Určite je to lepšie, ako keby ťa podvádzal, ale na mňa by aj toto bolo veľa.
Otázka pre mňa aj je, či z princípu sa mu nikdy nechcelo riešiť problémy, alebo tam snaha aj bola, ale už nie je aj vďaka tebe. Mnoho chlapov je citlivých na reakcie partneriek a pokiaľ je partnerka urážlivá, príliš emocionálna, domýšľavá, preháňa, nechápe vec z jeho pohľadu.... (je viacero tých vlastností, ktorými ženy vynikajú) tak ich časom tá chuť prejde a od problémov utekajú.
Podľa mňa, oveľa viac než to, že mu upratuješ a varíš, chlap potrebuje vidieť, že ho rešpektuješ, že si ho vážiš, že mu dôveruješ a že ho oceňuješ. Mnoho žien si aj povie, veď to tak je, no stačí ich pozorovať nejaký čas v prítomnosti ich partnera a je jasné, že to tak nie je. Teda, že nepochopili, čo to znamená rešpektovať a dôverovať.
Alebo si povedia a za čo ho mám oceniť, za čo si ho mám vážiť, veď si nič z toho nezaslúži. Varím mu, upratujem, starám sa oňho a on len .....
Je to bludný kruh. Mužovi chýba ženin rešpekt, dôvera, ocenenie, žene chýba jeho starostlivosť, láska, pozornosť. Mnoho krát stačí, že jeden z partnerov začne dávať tomu druhému čo potrebuje, a časom začne ten druhý partner prirodzene reagovať tak, že zas začne napĺňať potreby toho druhého.
Ale ten začiatok je ťažký, lebo do toho treba ísť s riskom, obetou a vytrvalosťou. Treba sa dívať ďalej než na to čo sa práve deje ("pozerá telku a ignoruje ma, no váž si ho")
Či tebe váš vzťah stojí za investovanie takej energie, za tvrdú prácu na zmene svojich postojov a reakcíí, to musíš zvážiť sama. Záruku, že ti to bude opätované nemáš nikdy.
Môj manžel na začiatku stále riešil problémy, no po pár rokoch stratil všetku chuť (že by moja vina? bolo ťažké si to priznať a pochopiť to). Ja som problémy tiež vždy chcela riešiť, no len ten môj spôsob bol viac deštruktívny než konštruktívny... Každopádne som sa prebrala a uvedomila si, že buď to bude koniec vzťahu alebo s tým niečo skúsim spraviť. Mne osobne veľmi pomohla na tomto fóre mnou už milión krát spomínaná kniha Queens code od A.Armstrong. Ktorú ti odporúčam pokiaľ vieš anglicky, resp. mi tu nechaj nejaký mail a niečo z nej ti pošlem aj v slovenčine aby si mala obraz o čom je, či by ťa to zaujalo.
Môjmu vzťahu trvalo pár mesiacov, kým sa to začalo viditeľne zlepšovať a teraz sme spolu vyše 7rokov a stále zaľúbení. Mnoho kladov som na mojom manželovi pred tým vôbec nevnímala. Možno som niektoré z nich ani nemala šancu zažiť, keďže som stále riešila to čo nebolo ideálne. Prosto musela som sa naučiť čo potrebuje môj manžel, musela som to prijať a rozhodnúť sa dávať mu to. Určite to medzi nami nie je ideálne, ani jednoduché, ja robím chyby, on tiež... Ale vďaka tej knihe si oveľa lepšie uvedomujem kde je problém a čo mu môže naozaj pomôcť (lepšie pochopenie mužského sveta). A opieram sa aj o Sväté Písmo a určite nám pomáha aj Pán Boh. Niekedy sa problém vyrieši po modlitbe zrazu nečakane ľahko.
Sorry za dlhý príspevok, snáď to bolo zrozumiteľné a k veci.
Chlap musi trtat prvu ligu ako pozeram.
Sunrise, clovek to zakladatelovi temy nikdy nezela a radsej si vsetko vysvetli lepsie, ale moze to byt aj tak ako pise ockoneocko.
Prednedavnom sme tu mali jednu temu, kde chlapec prisiel s niecim nevinnym a v priebehu diskusie sa vynorilo tolko faktov, ze nakoniec bola nevera jeho frajerky ista.
www.zdravie.sk
To co si dopisujem ja, to obvykle dodebatovavame temu so zakladatelom/zakladatelkou, alebo diskutujeme o svetonazore. Cize nieco riesime. Ja nevyhladavam internetove kamaratky na vykecanie sa alebo na flirt. To ze si posielaju fotky kabeliek a podobne, to znamena, ze riesia vzhlad tej dotycnej zeny a to je dost specificka tema na sukromny rozhovor medzi muzom a zenou. Ja by som odprucal pocitat aj s touto moznostou a pozorovat ho podrobnejsie. Najviac podozrive mi je, ze hoci mu to neraz vyhadzujes na oci, on sa nesnazi rozptylit tvoje podozrenia, tym ze ti ukaze co si pisu, alebo s tym celkom seknut ale pokracuje s tym v utajeni. Akoby mu nezalezalo na vztahu s tebou....
sunrise si moc dobrá a to je problém. keby si harpia čo ho derie s penazí ponižuje ho vynucuje si pozornosť a dary a nebola by si mu samozrejmostou začal by ťa brať vážnejšie a bojoval by. Dobrá žena ktorá sa príliš stará o muža aj o domácnosť skončí vždy ako tá najposlednejšia handra.. Ked sa príliš snažíš k ničomu dobrému to nevedie ono to znie ako paradox ale je to tak. Ja som bola tiež žena pri ktorej mal navarené,upratané, tolerantná milá čo vždy pomohla a vieš ako som dopadla? Odišiel za druhou nevrátil požičané peniaze a nebolo ho. Už som sa veľmi poučila a zmenila správanie. Daj mu pocítiť že o teba musí bojovať aj ked už ste spolu dlho. To musia muži vidieť.
Prešla som si niečim podobným. Žiaľ aj ked som sa snažila zachrániť nas vzťah najviac ako som mohla( dnes neviem preco som bola taka sprostá) , a cakala som, ze to treba len ustať, vzťah dopadol nakoniec velmi velmi zle. Keby som sa rozisla s nim skor, predišla by som zbytočnej dlhej traume z tohto vzťahu. Tym som začala dokonca nedôverovať ľudom a velmi tažko som sa z toho dostávala, lebo som bola dlho od neho obklopená dennodennými klamstvami. A k nevere: zaručujem, ze ti je uz aj 100% neverný. Ja som to tiez najskôr odmietala, pretože na vsetko mal výhovorku, preco pise tej a hentej. Neskor uz v zúfalstve som sa ponížila az tak, ze ked som nieco nasla ( na nete, ci v mobile...ano žiaľ aj na to som sa znížila, ze som musela liesť do jeho mobilu), napisala som dotycnej a ta s radosťou vylíčila vsetko (dokonca mi vedela poslat aj fotky z výletov a pod, ked tvrdil, ze išiel zaviesť kamaráta) a ved ktorá by to nespravila, kedze každej tvrdil, ze nema frajerku alebo ze sme sa prave rozišli -a ja som doma cakala s vyblýskaným bytom a teplou večerou! Dievča, radim nohy na plecia a co najďalej!! Cim skor to ukoncis, tym lepsie pre teba, pretože neskor vyjdu na povrch aj tie veci, ktore teraz "odmietaš" vidieť. Kazdy rozchod je bolestivý, v tomto pripade cim dlhšie budes čakať, tym horšie sa z toho budes dostavať.