Ako dokazete zit na tomto svete?

Moireal

Ono sa to sice tazko cita aj pocuva, ale vraj by sme za dobro nemali ocakavat nic. Ale to je nezrealizovatelne v praxi, lebo to tu funguje formou sluzieb nieco za nieco.
Tiez ma ludia velakrat obabrali ale treba na to zabudnut a verit, ze este su na svete ludia, s ktorymi je radost byt.

Moireal

Ja v sebe nastastie tento instinkt nemam. :D Ale aj tak, nemaju ludia deti aj z takeho sebeckeho dovodu, aby sa mal v starobe o nich kto postarat?
Je to odvaha pre mna. Ale ktovie, mozno ak by moj zivot vyzeral inak, aj ja by som chcela deti.

Ens

Moireal - toto iste si hovorim aj ja. Za prve najst cloveka, ktoremu by som natolko verila a za druhe, a asi to hlavne, ze by som dieta nepriviedla na takyto svet plny zla, v ktorom momentalne zijeme.
Este k tomu rozdavaniu stastia - ja sa ku kazdemu snazim spravat co najlepsie.. a to je asi aj moja velka chyba, pretoze by som aj pre ludi, ktori si to absolutne nezasluzia, urobila co im na ociach vidim. Som naivna a v kazdom hladam kusok dobra.. niekedy uplne zbytocne. A nakoniec na to vzdy doplatim

Moireal

Mna by zaujimalo, ako dokazu dnes ludia priviest na svet deti, ked je vsetko take tazke. Ale to je skor recnicka otazka a aj ta tvoja.
Vseobecna odpoved na nu neexistuje. Kazdy ma svoju vlastnu podla vlastneho zivota. Je to tu sakra tazke a zda sa ze kazdym dnom sa to zhorsuje,aspon tak sa navonok zda.
Zi najlepsie ako vies s tym co mas, inak sa ani neda. Metal zato sice nedostanes ale hlavne sa snaz aby si bola stastna a trosku toho stastia rozdavala aj druhym.

Slobodna

Snazim sa. Este keby sa snazili aj oni, slo by nam to lepsie :)
Ako? Asi tak, ako vsetci : Rano vstanes, cely den bojujes so vsetkymi, vsetkym a sam so sebou, vecer si vydychnes, ze si to opat dal a verit v lepsie zajtrajsky. Moc si to nepripustat, nezamyslat sa nad tym. Vidis to, ale ignorujes to. Ver mi, ze na tomto svete su daleko vacsie hrozy, ako nenavist a zavist. Nechci ich vidiet, lebo hento by ti pripadalo, ako malina.
Zivot je tazky. Nikto nepovedal, ze to tak nie je. Vies, keby nebolo egocentrickych narcisov, ktori ziju stylom,ze preziju, len najvychcanejsi a uvedomili si, ze zit maju pravo vsetci a miesta je na svete pre vsetkych dost, bola by to prechadzka ruzovou zahradou :)

Musis milovat. No a laska bez dovery zmysel nema, cize musis aj doverovat, aj ked do teba budu kopat, bodat atd. Ked citis bolest aspon vies, ze stale zijes :)